Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

ozgulkeklik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bndede astım var sonuçlarımı başka bir doktora gösterdim % 35 - % 40 dedi bel fıtınğından da tedavi görüyorum daralma var dedi ssk dan % 40 rapor alırsam emekli olur muyum mobilyada zar zor çalışmaktayım deri ve yapıştırıcı daha çok nefes darllığı çekmemi sağlıyor ne yapmalıyım ?

% 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz artı vergi indirimi hakkıda almanız gerekiyor, erken yaşlılık emekliliğinden faydalabilirsiniz.. Prim günü ve yılıda uygun olmalı. Emeklilik hakkındaki detaylı bilgilere şu forumdan bakabilirsiniz: Emeklilik

Astım için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar şöyle;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra vegöğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda,solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

a- Az etkilenme varsa:% 20
b- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
c- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Not: [FONT='inherit']Yukarıda bahsi geçen hastalıklarda akut dönemgeçtikten sonra ve optimal tedavinin ardından Klinik gözlem ve SolunumFonksiyon Testleri ile değerlendirme yapılır[/FONT]..

SFT sonucunuzu yazar mısınız buraya?

Üst Alt