Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astim, hiper tansiyon ve diyabet hastasıyım Engelli emeklilik başvurusu nasıl yaparım

Mememet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Astim, hiper tansiyon ve diyabet hastasıyım engelli emeklilik başvurusu nasıl yaparım

Merhaba astim diyabet hiper tansiyon varis ten 2 bacaktan ameliyat oldum engelli emeklilik için başvuru yapacam rapor oranim 100%kac olur bilgilendirirseniz sevinirim.

Mememet yüzde 40 üstü alırsınız
En az verilen oranlar bunlar rahatsızlıklarına
Tansiyon%10
Diyabete %20
Astım a %20 veriliyor rahatsızlıklarınızın durumuna göre oranlar değişir

Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Diabet
A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamışTip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyonyapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Hipertansiyon % 10

@[FONT=sans-serif]Mememet ;

[/FONT]
Öncelikle geçmiş olsun. Komplikasyonlara göre yukarıdaki şekillerde oranlar verilir. Oranlar Balthazard Formülü ile toplanır.

Vergi indirim hakkımı aldım. 20 yıllık sigortalıyım. Emeklilik için ne yapmalıyım?

DT 01.08.1973)sigorta rts.girls.23.04.1997)iş.gûn.)6700;gün)vergi indirim almadan ilk muracaat nereye olmasi gerekir sigortam Suan aktif .not.vergi indirimden faydalanmak istemiyorum.ilginize Tesekkurler saygilar

Mememet ;
ssk (4a)'dan engelli emekliliğini hak etmek istiyorsanız vergi indirimi almanız şart. Onu belirtmemişsiniz sanırım ama.

Askerlik tarihi 1993

Vergi indirim soz konusu oldugunda ince eleyip sık dokuyorlar %40 alinsa dahi dusure biliyorlar bu tip durumları yasayan hastalar var.vergi indirimden faydalanmamak için ne yapmaliyim istifa edip ssk yi iptal etsemmi.yardimlariniza ihtiyacim var.

HTC Desire 628 dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Mememet ;
Karar sizin, en az 1261 gün (3,5 yıl) bağkur'dan ödeme yaparsanız, sonrasında kuruma başvuru yaparak (şahsi alınan geçerli olmaz) sevkle rapor alırsanız ve % 40 üzerinde olursa, aşağıdaki tabloya göre emekli edilirsiniz. (Ayrıca askerlik yaptığınız gün kadar borçlanmanız halinde sigorta başlangıç tarihiniz geriye gidecektir.)

bagkur.PNG

Selam arkaslar 100%59 rapor aldim 20 yil 6700 gun pirim var is yerime vergi indirimi evraklari geldi nasil bir yol izlemelim.

iyi aksamlar kismet hanim uzun bir aradan sonra nihayet %59 rapor verildi bana
saglik kurulundan vergi indirimi evraklari is yerime geldi

Mememet öncelikle hayırlı olsun gerekli gün ve hizmet yılınız tamam zaten işyerinden çıkışınızı alıp gelen vergi indirimi yazı bir fotokopisiyle sgk emeklilik için başvuru yapabilirsiniz aralık ayı bitmeden başvurursanız sizin için daha avantajlı olur

Üst Alt