Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Iyi Akşamlar kardeş üç ay once doktur astım teşhisi koydu iki yıllık ilac raporu yazdı foster ve levmont kullanıyorum.
FEV1:0,71
FEV1/FVC:76,6
Fvc:0.93
Solunum testi sonucları heyette oran veriliyormu astım için.
fenerliyizz Geçmiş olsun. Astım için illaki oran verirler ancak senin SFT testin çok fazla kötü değil etkilenme varsa da 20'den fazla oran vermezler. Zaten Dr. 2 yıl tedavi vermiş 6 ay 1 senne kullan düzelmezse rapor için başvuru yaparsın. Yeni tedaviye başladığın için sağlık sisteminde hastalık geçmişin ve astım için ilaç hikayende yoktur.
Teşekkürler daha önce de vardı ama doktora gitmeyince tanı konulmuyor.Suanda zaten %48bir yıllık raporum mevcud ek olarakta astım ve alerjik rinit hastalığı cıktı.Rapor yenilenirken oran çıkarmı bilmiyorum astımdan dört ay sonra yenileyeceğim raporumu
Iyi akşamlar arkadaşlar Astim icin güncel oran nedir.Altı ay önce Astım karma,alerjik rinit tanısı konuldu iki yıl ilaç raporu yazdı doktur levmont ve foster kullanıyorum.
Sft ölçüm testim.solunum testi
FEV1:0.71
FEV1/FVC:76,6 değerler. Astım için heyetten oran alan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
fenerliyizz mrb
Durumunuz hafif etkilenme şimdilik görünüyor 6 ay 1 yıl tedavinin ardından aynı değerler devam ederse sft tesnizde%20 oran verilir engelli haklarından faydalanmanız için en az %40 almanız gerek başka rahatsızlıklarınız var ise onlarıda ekleyebilirsiniz.
Yorumun için teşekkürler şuan engelli raporum var bir yıl süreli daha önce Astım tanısı konuşmamıştı rapor yeniletirken astım içinde ilaç raporunu göğüs cergdnins sunacağım.yanliz yorumlarda okuduğum kadarıyla bazıları astım için oran verilmiyor diye yorumluyorlar sağlık bakanliliginın özürlülük cetvelinde astım hastalığı için puanlama yapılmış ise heyette de ona göre puan verilmeli yani.
Merhaba herkese geçmiş olsun bi sorum olacaktı bende hipertansiyon var boyun omuriliklerimde 2 tane platin var birde hepatit b ilaçta kullanıyorum hepatitten bunlardan heyete girdim tansiyon 10 platinler 12 hepatit 15 aldim 37 oldu sistem 33 e düşürdü sonra 2 ay önce astim tanısı kondu raporlu ilaç başlatıldı tekrar heyete başvurdum sft fev 1 68 fvc 66 cıktı fev1/fvc 80 cikti oran gelirmi burdan doktor sistemde yazdi
Yanindaki bayana yazdırırken parametleri söyleyip astim dedi puanlama duymadım ama sistemde yazdı fev1 ve fvc düşük raporda açıklamada orta derece r harfiyle başlayan birsey yaziyordu
@OğuzHan112, 3 yıldır astım alerjik tedavisi görüyorum engelli raporuma bunu ekletmek ostedim ancak astımdan oran vermedi Dr oysa sabah akşam inhaler kullanıyorum heyetteki gün sft testim iyi çıkmış dedi oran vermedi ayda 5.6 kez nefes darlığı yaşıyorum
@OğuzHan112, evet o gün için sft testi iyi çıktı ancak 4 gün son nefes darlığı ve atak gelisti 2 gün ise gidemedim bu her ay neredeyse oluyor buda ayrı bir sorun oran alamamak
@OğuzHan112, doğuştan var olan engelim zaten rapor almaya yeterli rapor çok eski bu yüzden astımı,da kayıt altına alıp rapora ekletmek istemiştim ancak muayne eden zat atak geciriyormusunuz durumunuz nasıl diye sormuyor direk sft testine bakarak karar verdi neyse Sorun yok şu an için ihtiyaç kalmadı 2008 den beri bu siteye üyeyim neler yazıldi neler rapor konularinda mağdur çok suistimal edende çok
Yönetmelikte astıma puan veriliyor.. ancak gerekli klinik değerlendirmeyi yap ona göre ver deniliyor.. söylemek istediğim her astıma puan verilmeyebilir.
Sizin üzerinizden herhangi bir yorum yapmadım üzerine alma kardeşim... Yazdığım genel bir yorumdu.