Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım nedeni ile erken emeklilikte maaş miktarı düşer mi?

afatsum05

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Iyi günler arkadaşlar

ben astım hastasıyım yeni çıkan yasada astım hastalarına emeklilik yolu açılmış % 40 rapor alırsam vergi indiminden sonradanda malulen emeklilik yolu açılmış
24 kasımda heyete giricem eğer % 40 ve üzeri rapor verirlerse eğer beni 7,500 gün primim var yaşın 37 eğer emekli olursam maaşım düşer mi
normal şartlarda bu gün emekli olrsam 1160,60 tl maaş alacağım yazıyor ssk sayfasında bu maaş ddüşermi

bana bilgi verebilecek birileri varsa lütfen cevaplasın tşk edrim.

Malulen emekli olmak için astım için ağır seviyede olmak gerekiyor, değerlerin şu şekilde olması gerekiyormuş:
2. Bronş Astımı
A. Birer hafta arayla usulüne uygun yapılan 3 spirometri ölçümü ile kalıcı ağır fonksiyonel bozukluğun gösterilmesi ( FEV1/FVC <% 55, FEV1<% 40)
veya
B. Spirometriye uyum sağlayamayan hastalarda; hastanın yılda en az 6 kez astım atağı ile acil servise başvurmuş olması ve arteriyel kan gazlarında en azhafif veya orta dereceli hipoksemisi bulunması
(Astımda maluliyet için rapor düzenlenmeden önce optimal tedavi yapılmış ve klinik stabil dönem sağlanmış olmalı ve değerlendirme en az 12 haftalık tedaviden sonra yapılmalıdır.)

Bunlar çok yüksek değerler, bu değerlere sahip biri zaten sakatlık oranı cetveli 'ne göre % 80 alır :)
Bu yüzden, sizin değerleriniz le sizi malulen emekli etmezler ama erken emekli olmanız avantajlı olur. En erken ne zaman emekli olabilecekseniz en avantajlısı o. Normal emeklilik ile erken emeklilik açısından fark olmaz. Zaten erken emekli olan biri sgdp kesinti ile çalışmaya devam edebilir isterse.

Ben zaten 2009 da yedikule göğüs hastalıkları hastesinde teşhis konulmuştu
astımdan malülen emekli olunmuyordu yeni çıkan torba yasada astımı da eklemişler
ssk ya gittim durumumu anlattım bana % 40 getir emekli yapalım dediler pirimin zaten dolmuş
dedi ben ssk ya sormamın nedeni ise uzman doktorun bana vermiş olduğu rapor yani tozlu ve kimyasal madde olan yerde
çalışması uygun değildir raporu ama mesleğim gereği çalışmak zorundayım yada emekli olmak
ha emekli yapmazlarsa mecburen işime devam edicem mecburen yapacak bişey yok:))

akcigerde röntgeninde bir şey yoksa sft testide düşükse yüzde 20 belki.astımdan yüzde 40 almak çok zor ama yine bir deneyin.başka rahatsızlıklarınız varsa ekletin..

Başka rahaatsızlığım şöyle benim gözlerde miyop vardı sağ 5 sol göz derece idi fakat yaklaşık 10 yıl önce lazer amelıtaı oldum
belimde kireçleme var 1 veya 2 yılda bir beni perişan ediyor fizik tedavi gördüm ama faydası yok birde benim bademcikler çok sık intihaplanırdı eskiden
bu yüzden o intihaplanma sonucunda kalp kapağını sıyıran bir şey olmuş yani kalp kapağında hafif zedelenme varmış bana kardoloji uzmanı ağır yuk kaldırmamı ve halter benzeri spor yapmamamı söyledi bu sıkıntılardan heyette bişey çıkarmı bilmiyorum tek umudum sft nin 80 nin altına düştüne inanıyorum ha acilde çekilen akciyer filminde bazı değerler yüksek çıktı ama ben ne olduğunu bilmiyorum balgammı yoksa enfeksiyonmu var anlamam tek bildiğim şu an bile göğsümğn sıkışması ağrılar devam ediyor

İlk sigorta priminizin yattığı tarihe ve defterdarlıktn alacağınız sakatlık indirim derecesine göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Not: Bu kadar priminiz varken malulen emeklilikle bir işiniz olmasın zaten. Siz defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinade erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız

Üst Alt