Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım nedeniyle malulen emekli olabilir miyim?

Gamze yolcu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hocam ben yeni uye oldum astım dan malulen emekli olmak istyrm neler gerek tskler..

Engelli emeklilik en az %40 engelli raporunuz malulen emeklilik de tek bir hastalıktan %60 iş gücü kaybımız olması gerekiyor

TSK hocam sagolun

Aslında ben eskı ecz teknıkerıyım sft kac olması gerekiyor tskler..

Kaç iş gününüz olduğu, sgk olduktan sonramı engeliniz çıktı bu kriterler de önemli , sorunuza cevap olmuştur umarım

Maluliyet cetvelinde yer alıyor mu hastalığınız oda önemli

4734 iş gunum var 13temmuz gırısım ben yeni basvurcam emeklilik için hocam rahatsızlığım yenı cıktı tskler

Bulunduğun bölgedeki sgk müdürlüğüne malulen emeklilik ya da engelli emeklilik için dilekçe ver onlar seni yönlendirir ...

Sadece astımdan %60 gibi bir oran olmanız çok zor.Arti bir rahatsızlığınız var ise %40 ile üçüncü dereceden rapor alarak emekli ola bilirsiniz sigorta pirimıniz yeterli.Astim yeni başladı diyorsunuz sft testi de önemli oran için. astım icin%20 yada %40 oran veriliyor.Hastaligın irelleme aşaması önemli sizinki yeni başlangıç diyorsunuz yüksek oran çıkması çok zor.ilave rahatsızlığınız varsa %40 emeklilik için yeterli olur

Tskler

Merhaba huzursuz bacak sendromu var ileri duzeyde bunun için ne yapabılırım emeklilik için tskler..

Surekli yesıl recete kullanıyorum ilaç olarak psikiyatri den yuzde oranı nedir?

Psikiyayriden konulan tanıya göre puanlama yapılır bunun için hastalık öyküsü önemli yeni başlayan rahatsızlık için en az altı s
ay bir yıl doktur takibi olması düzenli ilaç takibi olması gerekir. Heyette oran alınması için Bacak sendromu için puanlama nedir bilgim yok 2019 özürlülük oranı puan cetveline bir bakin geçmiş olsun

Gamze yolcu

Emeklilik şartları şu bilgilere bağlı:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

09/04/1976
Sgk girisim 13:temmuz 2002 4734 is gunum var

Gamze yolcu

sakatlık oranı cetveli'ne göre astımdan dolayı %40 ve üzeri oranlı rapor ve sonra ona istinaden defterdarlıktan 3. ° sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, [FONT=sans-serif]13/07/2002 + 19 yıl sigortalılık süresi ile emekliliği hak ediyorsunuz. Prim gün sayınız zaten yeterli. Yani Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli raporu alıp süreci başlatın, [/FONT][FONT=sans-serif]14/07/2021'de de sigorta müdürlüğüne sakatlık indiriminize istinaden erken Yaşlılık [/FONT][FONT=sans-serif]emekliliği başvurusunda bulunun.[/FONT]

2008_oncesi.PNG

Üst Alt