Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım sonuçlarına göre hangi oranda rapor alabilirim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bende astımdan dolayi heyete girdim fvc%73 fev1%59 fev1fvc%65 bu sonuca göre oranım ne olur.

bilgisi olsn arkadaşların yorumunu bekliyorum Teşekkürler

Bu sonuca göre yüzde yirmi alırsın. Büyük bir ihtimal süreli verilir. Ama bir çok hastane stf sonucundan ziyade ne kadar süredir astım hastasisin tedavi oluyormusun raporlu ilaçların varmı ve kac senedir astimsin buna bakar. Yani daha önce astım yoksa ve gidip astım için oran istersen vermeye bilir Dr. Bir çok kişi stf sonucu kötü olmasına rağmen oran alamıyor. Ama kimisi stf çok kötü olmamasına rağmen yüzde yirmi oran alıyor. Tabi oda raporlarını göstererek kac senedir tadavi olduğunu anlatıp ilaç raporlarını göstererek alıyor. Tabi kendi doktoru ise onda tedavi oluyorsa rahatça alır yüzde yirmi. Senin bu sonuca göre yüzde yirmi alman lazım

zeydtalha arkadaşı yanlış bilgilendirmeyelim kendim 10 yıldır astım rahatsızlığım var astım yada KOAH rahatsızlığın da genelde raporlar sürekli verilir eğer kullanmış olduğu ilaçlar var ise raporlu fev 1 değerinde orta rahat %20 alırsın serdargoodman58 geçmiş olsun

umut2135 Kardeşim yanlış bilgilendirme değil yasadiklarimiz bunlar... arkadaşın sıkıntı cekmesindense mümkün olduğunca sağlam adım atması gerek. 10 yildir astım hastasisin ve sürekli rapor verilir diosun. Sitede arastirirsan astım hastası olupta süreli rapor alıp buraya konu açan çok kişi var. Bende 6 yıldır astım hastasıyım ve bana 6 yıl boyunca hep süreli verildi. Sadece yaşadığım yer değil farklı 5 hastane ve hepsi süreli verdi. Sadece ben değil sitede ve tanıdığım kişilerde bu böyleydi. Kendimi örnek verdim bana hep süreli verildi ve farklı hastanelerde. En son doktoruma söyledim ve bana 6 senedir sürekli hastasin ilaç raporlarını hazırla durumu anlat uzun süreli olduğu için surekliye çeviriler dedi. Oylede yaptım raporuma itiraz edip hakem hastanede girdim ve sürekli rapor aldım. .. Ben burda neden kafadan yazayım ? Sen raporunu ilk girişte sürekli aldiysan herkese böyle verilecek diye birşey yok... bir ikincisi ben burda kendi yasadiklarimdan örnek veriyorum ben çok yoruldum kimsenin yorulma sini istemem herseylerini sağlam yapsınlar ki sonrasında yorulmasinlar. .. serdargoodman58 kardeşim sen işini sağlam yap birine sürekli verildi diye herkese verilmiyor... hiç bir şey eskisi gibi değil çok zor oran veriyorlar artık sen tedbirlerini al benden sana tavsiye bir çok kez girdim hepsinde süreli verildi en son bu sene artık uzun süreli hasta olduğum için sürekli verildi... formuda araştır konular var astima süreli verildi diye onları okuman da faydana. Umarım hak ettiğini alırsın burasi Türkiye özellikle rapor konusunda hak etmeden oran alan cok. Hak ettiği halde oran alamayan da çok. Geçmiş olsun kardeşim umarım benim yoruldugum kadar yorulmazsin ben çok yoruldum çünkü.

zeydtalha öncelikle geçmiş olsun yukarıda zaten belirtmiştim eger muayene sonucu ilkdefa rahatsızlığı tespit edilen 1 yıl kontrollü verilir ama 1 yıl sonrası sürekli rapor verilir zaten yönetmelikte bu belirtilmiş ve genel olarakta sürekli verilir tabiki arkadaşımızın bilinçli olması ve zorluk çekmesini istemem.

Umut Bey in söylediği gibi oldu benimki. Teşhis konduktan sonra 1 yıl ilaç raporu yazdılar düzenli kullandım. sonraki 1 yıl %20 kronik süreğen şeklinde engel oranı verdiler.

Evet arkadaşlar astim sft sonucu oranım %40 bel fitigi baslangici %7 baltazard ortalaması %44 iki yıl süreli heyet raporunu dün itibari ile aldım. Engelli emeklilik hakkım oluşmuş oldu bu durumda.23 yildir astimla bogusuyorum neden 2 yil sureli verildi?maliye hastanenin vermiş olduğu orani düşürüyor diye bir duyum aldım.maliye oranlari düşürebiliyormu?bu raporla başka hangi haklarım oldu?bilgisi olan arkadaşlar yardimci olurmusunuz?teşekkür ederim.

Astım hastası yım 2 aydır ilaç kullanıyorum ilaç ropormda var heyete girsem % kaç ropor verir ler

S.aleykum ,astımj45.9 fvc 59 ,fvc1. 66. Fvc/fvc 1- 111....uyku apnesi ah indeksi saate 10.4. Rende ise ahi 31. Obstrktüf uyku apne sendromu göstermektedir hastanın kilinligine göre n- cbap sağaltım önerilir (bunlara yüzde kaç alırım )

Denizzzz33

Merhaba yzadığınız değerlere göre orta derece astım olduğunuz görülüyor,rapor oranı %40. ileri derecede uyku apnesi olup PAP tedavisini tolere edemeyen veya yeterli uyumu sağlayamadığı tıbben gösterilmiş hastalar, %35'e kadar rapor alabilmektedir.

Astım her hastane oran vermiyor. Geçen sene girdim iki yıllık yıllık ilaç raporum var oran vermedi hatta hastanede muayene eden göğüs dokturu başka hastanede gitseydin dedi baş hekimin sıkı tutuyor dedi.solunum testi röntgen buna rağmen oran alamadım itiraz başka hastaneye gittim %30 aldım.rapor bir yıllıktı.Bu sene sdk kontrol muayenesi ne gönderdi astım yine oran vermedi doktor. İlac raporunu önceki engrlli raporunu gösteriyorum tık yok.srn hastalığı yok u sayıyorsun diyorum seni cimere şikayet edeceğim diyorum et diyor.yöneymeligi neden uygulamıyor sun diyorum keyfe keder tavırlar vijdan merhamet yok.Bu hastaneden aldığım imwc raporları ile farklı ilde giriyorum heyete orada %20 oran alıyorum nasıl bir adaletsizlik var. Her hastanenin kendine göre uygulaması var.

fenerliyizz

Hiçbir hastane kafasına göre oran vermiyorum diyemez.Astım hastalığından oran almak için ilk önce astım tedavisine ne zaman başlanıldığı,solunum fonksiyon testi (Testinin içeriğinde FVC, FEV1, FEV1/FVC değerleri yüzdelik oranlarla yazılıdır), akciğer röntgen filmi,kullandığı ilaçlar ve ne kadar süre kullandığı gibi etkenlere bakılır.Bu yazdıklarım bütün Türkiye'deki sağlık kurulu raporu vermeye yetkili devlet hastanelerinde geçerlidir

serdargoodman58@serdargoodman58 aynıhadtanede iki aefer aynı şey oldu.sunum testi istiyor değerlendirmeye gelince atar damardan kan alıp kandaki oksijen değerini ölçüyor ilqc raporu falan hikaye. Geçen sene sağlık kurulundwki göğüs hastalıkları bölümü doktoru bir zat dedi bana keşke başka hastaneden alsaydın diye.Bu senede raporu yenilirken yine oran vermediler sordum doktora ben de astım yokmu dedim en üst sınırdan mi istiyorum dedim sft testine göre degetlendirilmiyormu diyorum.solunum testi olmamış diyor olmadıysa niye tekrar istemez.yadq bu solunum testi yapan teknisyen niye adam gibi işini yapmaz.maksat oran vermemek

Hangi hastane bu merak ettim.Bence bu başından geçenleri il sağlık müdürlüğüne elindeki belgelerle git şikayette bulun. Kimse kimsenin hakkını bu kadar kolay yiyemez eğer haklıysan ve ispatlıyorsan gerekli işlemler yapılır.

serdargoodman58 kardeş kayseri şehir hastanesi aatıma oranvermedigi gibi.OKB ilwc ile kısmen düzelen yazıyor %20 oran verdiler.yönetmelige baktım ilax ile kısmen düzelen %40 yazıyor neye göre nasıl değerlendirme yapıyor lar hayret Tanıya anksiyete yazsa %20 tamamda. Heyetteki doktor normal poliklinik de muayene olduğum doktor bana obresif kompresif bozuklugu tanısı ile 6 aylık ilac raporu yazan doktor.Gecen sene hiç oran vermemislerdi.itaraz ettim başka ilde girdim %20 oran almıştım anksiyete, %20 de astmdan almıştım. Bu sene psikiyatri oran verdi es geçmedi ama %20 yazmış tanıda öyle bir oran ibaresi yok.

Bende astım var. Oran vermiyoruz ddedi göğüs hastalıkları uzmanı

dreamfail bazı hastaneler yönetmeliğe uymuyor maalesef.Astıma oran vermeyen hastaner var irili derecede olmayınca astım.Benim başımda geldi itiraz edip başka hastanede heyete girmek en mantıklısı

fenerliyizz
ben %40dan yüksek oran aldığım için üstelemedim. Zaten Denizli'de sadece 1 hastahane oran veriyor.

Merhaba, tek gözüm görmüyor. Monoküler ehliyetim var. Heyete girmek istiyorum ama okudum %32 rapor veriliyormuş sanırım. Yan hastalıklarım. Bel fıtığı, haşimato troid ilaç raporum var. Ve dün astım zaturre oldugum için iki yıllık rapor düzenlenmesi yapıldı. Heyete girsem 40 ı tamamlanmıyım sizce?
Şimdiden teşekkürler.

İkinci hastalık oranı ikiye bölünür (fıtık %8-4) diğerleri ise oran alamayabilir dolaysııyla 40 ve üstü zor görünüyor ama deneyin derim kolaylıklar dilerim.

Mesleki astım.Tomografi rötgen sft normal. İlaç kullandığım için. Bronş provakasyon testine girdim. Pc20: 0.35 yani 0.35 ml le orta derece şiddetli aşırı bronş duyarlılığı astım. Ne ölçüde oran gelir

Merhabalar yarın heyetim var.göğüs hastalıkları hastanesi doktoru astımın var dedi.sft sonuçları şunlar
Fev1/fvc 72,1
Fvc 4,08
Fev1 %72,1
Acaba oran alabilirmiyim

Başka hastalığınız yoksa...bu değerlere göre engelli raporu için yeterli puan gelmez.
Kuzgunay

Olmaz mı var tabi fakat benim %60 gibi bir oran almam gerekiyor.benden ağır uyku apnesi,obezite,tansiyon,bel ve boyun fıtıkları,ayrıca menisküsten 5 puanım var.astım eğer oran verirse kesin bu oranı yakalıyorum

Göğüs hastalıklarından oran alabilirsem sorun kalmıyor

Obezite 20
Tansiyon 10
Astım 20
Uyku apnesi 35 aldım.şuan ki şartlarda 63 puan yakaladım.fizik tedavi ve ortopetidende oran alacağım ama onlar yarın sabaha kaldı

Fizikten 15
Ortopedi menisküsten 5 puan aldım
Toplamda 110 baltazarla 69 puan aldım.

Astim tanisi kondu ilaç raporlandi ve kullaniyorum.solunum testinde fev1 84 cikti ,bu durumda engel oranı çıkar mı

Benm solunum testim iyi akciger filmimde iyi efora bağli astim dedi doktr iki hap verdi sizce heyet doktru kac puan verir

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@Saadet GÜLMEZ,
Saadet hanım son durumunuz neoldu acaba bende 3 aydır ilaçla tedavi altındayım doktor teşhis edemiyor koah miyim astım miyim sft testi yapamıyorum nefes verirken 6saniye vermemiz lazımmış ben 2/3saniye üfleyebiliyorum.

Üst Alt