Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım, uyku apnesi, Tip 2 diyabet ve tansiyon için rapor oranı ne olur?

morcicek

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeze geçmiş olsun bir sorum olacaktı; Şu anki güncel sakatlık oranları cetveline göre aşağıda belirttiğim hastalıkların yüzdelik oranları nedir acaba?

1. Hafif derece astım
2. Ağır derece uyku apnesi
3. Tip2 diyabet
4. Hiper tansiyon

Geçmiş olsun heyete girmediniz sanırım henüz.Astim için %20 sft testine göre oran verilir.Uyku annesi için %30 gibi oran çıka bilir mevcut raporunuz var ise. Diyabet için 10 puan yada 20 puan gibi tansiyondan da 10 puan çıkar baltazar formülü ile hesaplamadı yapılır toplamda %40 geçer yani

Bilgi Hazinedir Merhaba 2019 yılı şubat ayında sağlık kurulu raporunun tesis edildiği yönetmeliğe göre şu hastalıkların engel oranı nedir acaba?

1. hafif derece astım
2. ağır derece uyku apnesi
3. hiper tansiyon
4. tip2 diyabet

morcicek

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun.

Benim naçizane bilgilerim işlemlerin hukuki ve kanuni yönünde nasıl ilerlediği hakkında süreçler ve yönlendirmelerdir.Sizin bana sorduğunuz bilgiler tıbbi bilgiler içeren engelli sağlık kurulu raporuna ait engel oranlarını içermekte ve ne yazık ki tarafımca bilinmemektedir.

Size yardımcı olabilmesi açısında erişkin engelli sağlık kurulu raporunun engel oran cetvelini gösreten internet linkini ekte sizinle paylaşıyor olacağım.

İnşAllah aradığınız bilgilere aşağıdaki dökümandan ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2-1.pdf

Üst Alt