Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım ve bronşit, göz tembelliği, hipermetrop, işitme kaybı ile askere alınır mıyım?

mustafa_54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar benim bir değil bir kaç tane sağlık kusurum var.
Bunlar:
1-Astım ve bronşit hastasıyım (ilaç kullanıyorum)
2-Doğuştan 2 kulağım ağır işitiyordu(otoskleroz) şimdi bir tanesinden ameliyat olduğum için şuan 1 tanesi ağır işitiyor(50 db civarında,ağır işiten kulakta 1 metreden kısa mesafede fısıltıyı duyamıyorum).
3-Doğuştan sol gözümde göz tembelliği var(göz muayenesinde en büyük harfi bile okuyamıyorum)
4-Sağ gözümde hipermetrop var.(gözlük işe yarıyor fakat buna rağmen 2 tane doktor senin gözler kritik dedi)
Sizce birden fazla sağlık kusuru olduğu için askere alırlar mı eğer alırlarsa çok sıkıntı olur mu?

yedek subay

Merhaba arkadaşlar,
Benim sol gözümde doğuştan göz tembelliği var ve sağ gözüm ise hipermetrop.
Göz hastanesinden aldığım rapora göre sağ gözüm +3.00 cam ile 1.0(tam) ve sol gözüm ise +7.00 cam ile 0.05
Bu duruma göre askerliğin sağlık yönetmeliğini okuduğumda göre muaf durumu oluyor.
Dolayısıyla askeri hastaneden er olmaz yedek subay olur raporu alma durumu olur mu? Çünkü ben Elektrik-elektronik mühendisi mezunuyum.

Geçmiş olsun öncelikle. Askeri hastahane raporu tüm hastalıkları göz önünde bulundurarak vermiyor. Mesela göz doktoru sadece gözle ilgileniyor ve ondan muaf olamazsan, kulak burun boğaza sevk ediyor ondan olamazsam, göğüs hastalıklarına ya da dahiliyeye vs. Bu şekilde bir sonuca varıyorlar...

peki er olamaz yedek subay olur raporu diye bir şey var mı? Bilginiz var mı?

Üst Alt