Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım ve hemoroit için rapor alabilir miyim?

esinti

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrb ben raporlu astım ve kronik bronşit hastasıyım
ayrıca hemeroid den ameliyat oldum tekrar nüksetti doktora gittigimde iç hemoroid teşhisi kondu
ayrıca 2.dereceden obezim
Vücut Kitle Endeksinim: 36.8
rapor almam için yeterlimi bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi

Hemoroit'den oran alamazsınız. Astım için SFT testi yapılır, hastalıktan etkilenme derecenize göre oran verilir. Astımdan dolayı orta derecede bir etkilenme var ise direk % 40 oran alınabilir.

Sakatlık oranı cetveline göre obeziteden oran alabilmeniz için vücut kitle indeksinizin en az 40-50 kg/m2 arasında" olması gerekiyor.. 36.8 ile cetvele göre oran alamazsınız..

Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Erken Emekli Olabilirmiyim

mrb ben 1 nisan 1988 de sigortalı olarak çeşitli işlerde çalıştım prim gün sayısı (4200) beş aydır çalışmıyorum
rahatsızlığım obezite vücut kitle endeksi 40.4 kg
ayrıca raporlu astım ve kronik bronşit var yüzde 40 alabilirmiyim alırsam emekli olabilirmiyim
ayrıca emekli olursam maaşımın çok düşük olacağını söylediler doğrumu. cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim
Cevap yazan arkadaşlara teşşekkür ederim

Obezite için % 30 oran verilir. % 20'de astım için verilirse % 44 oranlı rapor alabilirsiniz.. Astımdan durumunuza göre daha fazla oran alabilirsiniz belki. Erken emekli olabilmeniz için vergi indirimi hakkı kazanmanız gerekiyor. Vergi indirimine başvurabilmeniz içinde çalışıyor olmanız lazım..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sak...lir-sorularinin-cevabi-burada.html#post749190

% 40 oranlı rapor ve vergi indirimi hakkını kazandığınızı farzedersek 15 yıl, 3600 prim günü ile emekli olabilirsiniz..

2008_oncesi.PNG

Çalışma gücünün % 80'inden fazlasını (% 80 dahil) kaybeden birinci derece sakat.
Çalışma gücünün % 60'ından fazlasını (% 60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat.
Çalışma gücünün % 40'ından fazlasını (% 40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır.

hemeroid den neden oran wermiyorlar. ben çok kişi tanıyorum bu rahatsızlıqı yüzünden ayakta duramayan oturamayan.

hemoroid den ayakta duramayan ve oturamayanların içinde bende varım ama oran vermiyorlarmış malesef

acaba özürlü emekli olduktan sonra maaş çok düşük olurmu?

yakın bir akrabamın karacigerinde 4 mm kist var ne kadar oran alabilir acaba ?

Cetvele göre karaciğer rahatsızlıkları için aşağıdaki tabloya göre oran veriliyor, ama sizin hastanız yüzde kaç alır bilemeyiz. Aşağıdaki bilgilere göre hastanızın durumu özetleyen kısmına bakınız.. Tedavisi mümkünse oran verilmeyebilir de..

Tablo 7- Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1) Özür Oranı:%15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.Son üçyılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus variskanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimalfonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primerhastalıkları:

Sınıf 2) ÖzürOranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var.Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık,özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünüyerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulgularıveya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik variskanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıf Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4) Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulgularıveya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan süreklisarılık veya gastrik veya özefageal kanama Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

40,4 kitle endeksi ile oran verilir.benim 45.6 aldım

Pardon yanlış yazmışım, vücut kitle endeksi 40.4 kg ile alınacak olan oranda % 20'olur, % 30 yanlış bilgi düzeltelim.. Bu durumda astımdan dolayı orta derece etkilenme kısmından oran alabilmek lazım.. % 20 obeziteden, % 20 astımdan oran alınırsa % 36'da kalır. Astım için % 20 orandan fazla alınabilir, ben size fikir olması açısından alınabilecek en az oran ile tahmini hesaplama yaptım. Rapor başvurusundan vazgeçmeyin sakın, deneyin şansınızı..

Obezite:

a-Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50 kg/m2 arasında olanlar):% 20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50 kg/m2 üstü olanlar):% 30

Perşembe günü gidecem heyet günüymüş sonucu buraya yazarım
bacıbey ne kadar maaş alacağımı sormuştum sizin yönlendirdiginiz sitede 735 tl çıktı.... 1988 ssk girişim var toplam 4200 prim günüm var 1972 doğumluyum son 3 yıl baz alınıyorsa

2010 yılı 313 gün 2011 yılı 88 gün 2012 yılı 209 gün 2013 yılı 44 gün son yıllardaki günlerim az olduğu içinmi maaş az olacak ?

Bacıbey Vergi indirimine başvurabilmeniz için çalışıyor olmanız lazım demişsiniz ben 5 aydır çalışmıyorum(çalışamıyorum) vergi indirimi alamazmıyım?
yada emekli olduktan sonra sigortalı çalışırsam alabilirmiyim
eger alamayacaksam hiç hastaneye baş vurmayayım

vergi indirimi almadan erken emekli olamazsınız, çalışmıyorsanızda vergi indirimi alamazsınız. 10 ilâ 15 gün çalışıyor görünüp başvurunuzu yapabilirsiniz. vergi indirimi kazandıktan sonra hemen erken emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

perşembe günü yani dün hastaneye gittim iç hastalıkları bölümüne obezim dedim fazla kiloya oran verilmiyor dedi ısrar ettim veriliyor dedim beni endokrinoloji ye sevket ti malesef oda izinliymiş salı günü tekrar gidecem ama yüzde 40 üstünde alsamda emekli olamıyorum çünkü şu an çalışamıyorum
ssk girişim 1988
prim günüm 4200
doğum tarihim 1972 bu kadar emegim boşamı gidiyor anlamadım (5 ay önce işten ayrıldım ssk yatırılmıyor ama sağlıktan hala yararlanıyorum bu nasıl oluyor bilmiyorum) muayenem bittikten sonra hemen sigortalı bir işe girsem olurmu arkadaşlar çıkmazdayım yardım edin lütfen

murat kardeşim bende de hemeroid vardı daha dogrusu kas sorunu oldugundan anal fissür oluşuyordu genel cerraha gittim eczaneden bi karışım yaptılar vazelin ve içine bişeler kattılar bende tam anlamadım ney oldugunu ama çok iyi geldi nerdeyse o kremle geçti diyebilirim..eczaneye bi sor istersen vazelinle bi karışım yapıyormuşsunuz basur için de bakalım onlar bilirler çok iyi dene derim..

Raporunuzu aldıktan sonra işe girebilirseniz, vergi indirimi başvurusu yapabilirsiniz. Başvurunuz olumlu sonuçlandıktan sonrada emekliliğinizi isteyebilirsiniz.. Olur yani..

hay allah sizden razı olsun içime serinlik verdiniz bu mübarek gecede

geçen hafta gögüsten yüzde 40 ortopedi dende yüzde 8 aldım heyette yüzde 48 den yüzde 45 e düştü raporumda yüzde 45 ömür boyu diyor bazı arkadaşların yazılarını okudum hakem heyetine sevkediliyormuş ankarada bakanlıktan tekrar düşme olasılığı varmı yada beni hakem heyetine sevkederlermi yardımcı olurmusunuz

Birden fazla hastalıktan alınan oranlar toplama usulü değil, balthazard formülü denen kemirgen tablo ile yapılıyor. Yani, 40+8= 48 değil, 40+8=45 oluyor. Saçma sapan birşey bu balthazard formülü..

Vergi indirimi için başvurduğunuzda raporunuz Ankara'ya gider, rapor oranınız düşer mi, düşmez mi kimse bilemez. Bekleyip görmek lazım.. Ankara'ya gidecek olan dosyanızda bir eksik görülürse sizi yeniden hastaneye sevk edebilirler. Bunlar olasılık.. İşler ters gitmeyebilirde.. Hakkınızda hayırlısı olsun..

arkadaşlar yaklaşık 3 aydır raporumu aldım ama sigortalı bir iş bulup çalışamadım bir işe başlarsam raporum hala geçerlimi ve bulunduğum ilçede işkur bünyesinde işçi alınacak o işe girersem maliye raporumu gönderirmi

arkadaşlar malesef hala bir sigortalı iş bulamadım raporumu yaklaşık 6 ay önce aldım ssk lı çalışmadığım için evrakımı maliye göndermedi raporum ömür boyu yazıyor
bu rapor hala geçerlimi

Mrb ben 8 ay önce yüzde 46 ömür boyu rapor aldım ssk girişim 1988 toplam gün sayısı 4200 doğum tarihim 1972

raporumu ankaraya gönderebilmem için bir yerde ssk lı olarak çalışıyor olmam lazım ama ben şimdiye kadar çalışamıyordum bir kaç gün önce sodes yani

sosyal yardımlaşmadan işe girdim beni belediyede görevlendirdi bu ssk ile raporumu ankaraya gönderebilirmiyim

sorunuzu şuradan sorun:Sakatlık - Vergi İndirimi

burada sağlık raporlarıyla ilgili bilgi var ve sorunuz burada gözden kaçabilir. oradan sorarsanız bilen arkadaşlar yardımcı olur size.
ya da bilen birinin burada sorunuzu cevaplamasını bekleyeceksiniz:)

Üst Alt