Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım ve hipertansiyondan yüzde kaç rapor alabilirim?

ali-33

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar admin işitme özür oranı için en son rapor alan lar bu raya yazsın demişlerdi. sayın admin.ben dün işitme engeli için de heyete girdim toplam 3 hastalıktan dolayı .kulak +solunum ve hiper tansiyon ve taşikardi rahasızlıklarım dan dolayı kbb doktoru rapora yüzde 16 özür oranı yazdı fakat diğer leri hastalık hakkında bir şey ler yazdı.onlara ne derece özür vercekleri hakkında hiç bilgim yok. sayın admin size bir sorum olacak yüzde 16 işitme özürü ve diğer astım ve hiper tansiyon için hepsinin toplam özrü szice ne olur bu konu hakkında bilgi verirseniz veya bilen 1 arkadaşımız çok sevinirim.sayfadaki tüm arkadaşlara saygılar ve sevgiler.not benim işitme değerlerim sol kulak 200 sağ 150 hesaplandı

Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Tansiyondan % 10 verilir,

İşitmedende % 16 almışsınız,

Astımdan % 20 almanız yetmez % 40'ı geçmek için... en az % 25 verilirse geçebilirsiniz...

İşitme kayıpları için şu başlığı inceleyebilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/69011-isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html

selam biliginiz için teşekkür ederim.inşallah dediğiniz gibi yüzde 25 verir ler.1 göğüs doktoru ihllaler kulanıyor yazdı tam olarak diğer yazdıklarını bilmiyorum.2 kardiyolog da bir şey ler yazdı onun da ne yazdığını bilmiyorum.bende tansiyon dan başka kalbim de taşikardi var yani ritim bozukluğu sürekli ilaç kullanıyorum .rapor oranlarımdan sadece kulaktan yüzde 16 aldığımı gördüm göğüs ve kardiyolog ne yazdı bilmiyorum.bende tansiyon olup olmadığını heyet doktoru sordu bende 10 yıldan fazladır tansiyon ve kalb ilacı kullanıyorum dedim heyet doktoruda bende eczaneden kullandığım ilaçların listesini istedi bende verdim.kullandığım diğer ilaçların alacağım özür oranına etkisi olurmu çok ilaç kullanıyorum .raporlu piskiyatri ialacı da kullanıyorum.ama piskiyatri doktoru ilaç raporumu görmesine rağmen kayda değer görmedi bende üstelemedim.gösterdiğiniz ilgiye şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım hoşca kalın..

sn bülent beydaha önce heyete girmiştim işitme kaybı yüzde 16 tansiyon yüzde 10 toplam yüzde 22 oran vermişler .ama bende bulunan koah astım ankilazon spondolit ünisüline bağlı olmayan diabet yazıyor raporumda birde kalp ritim bozukluğumda var rapora itiraz ettim gene anı hastaneye sev etmişler bağlı bulunduğum ilde başka hasaneye nasıl gidebilirim yardımcı olursanız sevinirim saygılar

selamlar benim merak ettiğim konular

benim özür raporum yüzde 64 şeker+hiper tansiyon 30 işitme 26 ankilazon spondolit 28 toplamda yüzde 82 blarthazart hesabı ile yüzde 64 verdiler

1 malülen emekli olmazsın dediler ancak bununla 3600 günü tamamlayacağın zaman vergi indirimine başvuracaksın dediler

2 ben şuan ek 5 sgk yatırıyorum bununda vergi indirimi olmuyormuş

3 3600 e 4 yılım var bu raporumu 4 yıl sonra maliye vergi indirimi için kabul ederlermi. veya nasıl 1 yol izlemeliyim rapor durumum sürekli ibareli bana bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsanız sevinirim ilginize şimdiden teşekkür eder SAYGILARIMI SUNARIM

Ali bey,
Merhaba ilk işe giriş tarihiniz, Doğum tarihiniz. Toplam prim ödemeniz nedir.
Vergi indirim hakkı müracaatı yapmak için çalışıyor olmak şarttır.
ek5 hangi sigorta kolu oluyor anlamadım biraz daha açarmısınız bu konuyu..

Üst Alt