Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım ve mide rahatsızlıklarımdan dolayı yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

mahoaga6

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben uzun zamandır mide sorunu yaşıyorum genelde ekşime seklinde gece boğazıma ekşi su geliyor uyurken boğuluyorum ..aşırı korkuyorum bu yuzdende.panit atakda olabilir bende ....ben astım hastasıyım aynı zamanda ciğerlerimde sanki saddamın tanklarının gürültüsü var..hırlama yani....hastaneye müracat etsem rapor alırmıyım...alırsam yuzde kaç verirler...ayrıca üfleme testi deniyor ...güçlü üflenirsemi rapor verirler...bunuda anlamak isterim..yeni üye oldum tsk...yorum bekliyorum

mahoaga6 hoşgeldin ilk önce sağlığın için zaman kayıptır burada ölçümlerini bilmediğimiz için bir cevap yazmak çok yanlış olur.
Sen ilk önce Herhangibir hastaneye git göğüs hastalıklarına bir görün doktor zaten seni muayene ettiğinde hemen anlayacaktır astım olup olmadığını sigara içiyorsan bırak diyecek sana
Astım gözükürse seni ölçüm testine, ciğer filmine ve kan tahlinini isteyecek ilk etapta hepsinin değerlerine göre zaten astım olup olmadığına karar verecek senin...

ama dediğim gibi zaman kaybetmeden göğüs hastalıklarına görün rapor dan önce sağlığını kurtarmaya bak derim....

hayat işde

1--- arkadaslar uzun zamandır 20 yıldır mide ülseri gastrit veya röfle şikayetim var...o kadar çok dokdorlara gittim sadece hap verdiler...o hapları ezberledim kendim alıyorum ekşime leri kesmek için...gece uyuduğumda çok zaman boğuluyorum ekşi su nefes borusuna gidiyor bende....son zamanlarda da atım başladı nefesim kesiliyor ..merdiven .yokuş çıkamaz oldum..dokdor astım dedi...üfleme testi yaptı.bana dedi iyi üflemişsin ama astımsın dedi...üfleme testi uzun üflemeye göremidir yoksa kısa üfleme...bunu anlamadım....hem iyi üfledin diyor.hemde astımsın diyor...

2--- 3940 ssk günüm var...8 aydır çalışamıyorum...hasta adamı kim ne yapsınki...sgk ya gittim çalışamıyorum dedim malülen emekli için...bana askerlik belge nufus cuzdanını getir..seni hastaneye yollayacaz dediler..kendi başına rapor alsan anlamı olmaz....biz gönderecez dediler. bende evrakalrı doldurdum verdim içeri..biz seni arıyacaz mehtupla dedielr...gün verecez sana dokdora yollayacaz dediler.......astım mide yakını görmüyorum..bilmiyorum rapor verirlermi...tedavi etseler daha iyi benim için önce sağlık.....

diyarbakırda kalıyorum..yaşım 44...astım hastası olan kilo verir ama ben kilo alıyorum anlamadım 100 kiloya çıkdım...spor yapmak istiyorum..nefes darlığı çekiyorum..yürüyorum ama yetersiz buda

tskler............

Geçmiş olsun...

Durumunuzun malulen emekliliği gerektireceğini sanmıyorum. Malulen emeklilik başvurusu ile hiç zaman kaybetmeyin bence.

Üfleme testi yapıp astım teşhisi koyan doktora sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor verileceğini sorup öğrenebilirsiniz aslında... Eğer %40 ve üzeri rapor verilebilrise, bu durumda -malulen değil- erken Yaşlılık aylığından yararlanma hakkınız doğar. Ne zaman emekli olabileceğiniz ise doğum tarihinize, ilk sigorta olduğunuz tarihe ve defterdarlık sevki ile hastaneden alacağınız rapor ile o rapora karşılık elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkına bağlı...

Yani, siz önce %40 rapor alıp alamayacağınızı öğrenin doktordan. Ondan sonra yeniden konuşalım...

sağlık kurulu

merhaba arkadaslar ben ssk baş vurdum 1.11.1992 ssk giriş im var doğum tarihim 1967... .3939 iş günüm var ssk olarak....astım var bende aynı zamanda bel fıtığı bir süre yürüyorum sonra kesiliyorum bel ağrısı çekiyorum...mide sorunum var bu hastalıklardan dolayı ssk ya baş vurdum beni üniversite hastanesine yolladı şuan bütün tahlilerim yapılmakda....bu hastalıklardan dolayı rapor almak istedim malulen.....sorum şu ....
sgk beni gönderdi fakülte hastanesine benden ücret alacaklarmı ..o kadar tahlil tetkik için.....2003 de işi bırakdım şuan ssk primim yatmıyor çalışamadığımdan dolayıda yeşil kart kullanıyorum.. tşk şimdiden yorumlarınızı bekliyorum...

üfleme testine son gücünle üfleme
cok yavaş üfle kullandığın ilacın varsa onu söyle %20 alırsın astımdan

gerçi test yaptım şuan dosyam evde daha tamamlıyamadım.üfleme testinde üfleme yapmadım:)bugün eve ugrarsam sonuçları yazarım..ona göre belli olur az çok benim pek bilgim yok.....tekdiklerim tamamlanmadı daha mide i,çin halen endoskopiye girecem....ayrıca kalın bağırsak içinde endoskopi yapacakalr 2 defa amaliyat olmuşdum sorun var daha....ama astım sonuçları çıkdı dokdor yazdı few leri...

hastaneden sonuçları aldım ...midemde büyük bir fıtık var ....gasrtid var..astım var..ayrıca belde kanal darlığı var ....yürümekde sıkıntı yaşıyorum...10 mayısda kurula girecem sonuç ne olursa olsun burdan yazacam size ...ama doktor dedi mide fıtığı rapor verilmez...astım ve kanal darlığından anca verilir ...beldeki kanal darlığından ozelikle dedi ama netice 10 mayısda beli olacak

arkadaslar bugün heyete girdim...ama doktorlar bana herhangi bişey demedi..sıra ile gögüs doktoru bakdı ama bişey demedi sigara içiyormusun evet dedim.... piskiyatri hocası baya sordu 8 yıl kadar evel korku düşmüşdü üstüme cin falan .. anlarsınız tedavi neden görmedin dedi görmedim dedim... ama gece uyku arasında halen kulağıma bağııırıyorlar dedim.... tamam dedi ... fizik dokdoru çağırdı ona fitik var belimde dedim... herhangi bişey demedi ...
sonra gidebilirsin dediler ..cevabını rapor oranı istedim 3 hafta sonra seni gönderen sgk kurumuna müracat et dedi ordan örenirsin dediler.........

yorum size fazla bilgim yok

ASTIM SONUCLAR
parameter pred act %pred
fvcex 3.93 3.47 88
fev1 3.27 2.66 81
fev1lvc 79
fev1fvc 79 77 96
pef 8.31 6.02 72
mef75, 7.18 5.77 80
mef50 4.49 2.65 59
mef25 1.80 0.82 46
mef25-75 4.01 2.19 55
SONUÇ NEDİR YAZARSANIZ SEVİNİRİM..ssk dan halen sonuç alamadım .....bu sonuca göre astımdan ne kadar alırım

analayan bir bilge varsa bana yazsın bileyim...sonucu..

kardeş bende koah hastasıyım.doktur sana herhangi bir şey yapmamışsa sadece senin üfleme testine göre rapor alman çok zor.raporda FEV1.FVC.FEV1/FVC ye göre rapor veriyorlar.senin sonucun normal çıkmış.bir daha belirteyim heyet raporu alırken üfleme testi tek başına yetmez.

ya her az üfleyene rapor verseler b ülkede herkes raporlu olur be güzel kardeşim ..

Üst Alt