Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım ve Myasthenia Gravis için rapor başvurusu yaptım. Oran ne olur?

ersina

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeze geçmiş olsun. ALLAH acil şifalar versin.
Bugün itibarı ile vergi indirimi engelli raporu için Bursa ÇDH başvurumu yaptım.
Gelişmeleri buradan paylaşacağım
Ayrıca bu konuda çok acemiyim :) Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum
1973 doğumluyum
1997 sigorta girişliyim
7000 gün prim ödeme gün sayım var
Rahatsızlılarım
- Astım ; 3 yaşından beri sürekli ilaç kullanıyorum. 1988 yılında İstanbul Süreyya Paşa gögüs hastalıkları hastanesinde 10 gün yattım Yapılan testlerde alerjik astım çıktı , toz , duman, kimyasal koku, polen...
- 2004 yılında gögüs hastalıkları uzmanı bir doktora gitiim. SFT testi yaptı. o tarihten bu yana 15 yıldır. her sene rapor yenileyip astım ilaçları symbicort , ventolin , singular sürekli kullanıyorum.
2004 teki sft sonuçları aşağıdadır
https://i.hizliresim.com/oXXozQ.jpg
https://i.hizliresim.com/y66gn9.jpg
ayın 15 ocakta gögüs hastalıklarına muayne olucam. muhtemelen yeni sft istiycek. buna yakın sonuçlarla oran kaç olur?

- Myasthenia Gravis
2014 yılında konuldu bu tanı göz kapağı düşüklüğüyle ve yapılan ilaçsız ilaçlı emg testi ile
Bununla ilgili bugün rapor için nöroloji heyet doktoruna gittiğime EMG sonucum olsada
bana miyasteni için oran verilmediğini ve kanunda olmadığı yönünde cevap verdi.
bende sürekli gittiğim ve tanıyı koyan Profesörümden emg sonuçlarımı getireceğimi söyledim.

Myasthenia Gravis için kanunda yok diyor Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum.

Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

Sizlerinde yorumlarınızı rica ediyorum. Bu rahatsızlıklarla %40 a ulaşabilirmiyim ?

Saygılarımla

Myasthenia Gravis için rapor

Merhabalar Arkadaşlar
Myasthenia Gravis rahatsızlığımı için sağlık kuruluna vergi indirimi için yaptığım başvuruda
Nöroloji doktoru Myasthenia Gravis için rapor veremem diyor. Fakat eski EMG sonuçlarıma ulaşamadığım için yeni EMG çektirmemi istedi.
Bu rahatsızlığa özür oranı rapor alan var mı ?

Merhaba

Öncelikle çok geçmiş olsun.Acil şifalar dilerim.Bende de Myasthenia Gravis var ve bende 21 Şubat ta heyete gireceğim.Ne gibi etkileri var sizde.Bende göz kapağı düşüklüğü ile birlikte sol gözümde gözyuvarı felci var.Bulanık görme çift görme gözümde hareket kısıtlılığı var.Cevabınızı bekliyorum.Saygılarımla

scorp06
merhabalar sizede çok geçmiş olsun , benim 5 yıl önce teşhis konuldu , çift görme , göz kapağı düşüklüğü , mestinon 4 adet günde ve ara ara göz kapağı düşünce kortizon kullanıyorum. Bugün 15 marta EMG randevusu aldım daha o çekilecek doktora gidilecek sonra heyet uzun sürecek sanırım. Size nöroloji doktoru puan verdimi heyet öncesi bişey söyledi mi?

Merhaba
2017 yılında bu teşhis konuldu.Normal göz muayenesinden sonuç alamayınca Prof.Göz dr na gitmiştim.Kendisinin yönlendirmesi ile Nöroloji Profesörüne muayene oldum. 1 hafta hastanede yattım.Birçok test yapıldı.Beyin Mr ı Akciğer BT birçok kan testi yapıldı.Ayrıca hastanede Myastenia Gravis için yapılan Asetilkolin Reseptör Antikoru değeri ölçüm cihazı bulunmadığı için özel laboratuvara teste gönderildim.Bayağı maliyetli oldu.Tekrardan şartların olumsuzluğu yüzünden gidemedim.Göz kapağım tamamen kapanıyordu.Kortizon tedavisi ile birlikte günde 5-6 adet mestinon kullandım.Mestinon kullanmaya devam ediyorum,göz kapağım düştükçe kortizon kullanmaya devam ediyorum.Ancak kortizon şekerimi yükseltiyor.Tam manasıyla iyileşmedi.EMG çekildi ancak ben tolero edemediğim için yarım kaldı,çok acı veriyor.Daha önce 3 defa yüz felci geçirdim.Ayrıca göz felci yeni değil gittiğim doktorlar teşhis koyamadılar ve her seferinde Beyin mr ı çekildi.Birçok test yapıldı sonuç alamadım.10 senede gözümdeki felç 3.defa tekrarladı.Göz kası paralizisi dediler daha önce gittiğim doktorlar.Göz kası paralizisi tek yönde bakma sorunu oluyorsa %20 çift yön olursa % 40 olarak geçiyor.Son felç kalıcı oldu.5 senedir çekiyorum . Sağ tarafa bakamıyorum.Aşağı bakarken görüntü kayboluyor.Gözüm dönmüyor.Ortada kalıyor, çift ve bulanık görme yapıyor.Defalarca düşme tehlikesi atlattım.Özellikle merdiven inerken çok sıkıntı yaşıyorum.İşim gereği sürekli bilgisayara bakmak zorunda olduğum için göz kapağım sık sık düşüyor.Ayrıca Diabetes Mellitus hastasıyım.Günde 4 defa insülin ve 2 tane ilaç kullanıyorum.Bakalım ne diyecekler.Hepimize geçmiş olsun.Sonuç iyi olur inşallah.Saygılarımla

Son düzenleme:
scorp06 Myasthenia hakkında bilgi sahibi ve uzman olan doktor sayısı çok yoktur. Eğer Ankara'daysanız Dr. Ersin Tan ile görüşebilirsiniz. O bu konuda uzmandır.

İlginiz için çok teşekkür ederim. İşyerime çok yakın ama Muayene ücreti çok yüksek şu anda karşılamam çok çok zor.

Üst Alt