Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astım ve yüksek tansiyon hastasıyım. Hangi oranda rapor alabilirim?

baytürk

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba gruba yeni üye oldum . astım ve yüksek tansiyon hastasıyım şuan çalışmıyorum.ne tür rapor çıkartabilirim. rapor çıkarttıktan sonra bir işe girip bu raporu beyan ettiğimde vergi indiriminden yada özür durumndan emekli olabilirmiyim desteğinizi rica ederim.

baytürk

öncelikle geçmiş olsun. ilk yapmanız gereken engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye başvurup %40 ve üzeri engelli raporu almak. sonrasında eğer 4/a sigortalı iseniz geçici olarak sigortalı görünüp vergi indirimi için defterdarlığa başvurmalısınız. (kişisel olarak başvuru yapamazsınız. vergi indirimine sizin adınıza tüzel kişiler başvurur). sonrasında raporunuz ankara maliye yüksek sağlık kurulunda onaylandığı taktirde şayet yıl ve prim gün şartını taşıyorsanız erken emekli olursunuz.

baytürk öncelikle geçmiş olsun
Hiper tansiyona%10 veriliyor
Kaç yıldır astım rahatsızlığı nız var
burda % 40 alabilmeniz için astımdan
% kaç almanız önemli
En son yaptığınız sft testindeki fvc fv1degerjniz
nedir

vergi indirimi için halen aktif sigortalılık şartmı(gerçi benim aktif de)prim gün yılın tamam olması yetmiyormu bu başvuru için??

bulent73 vergi indirimi esnasında 4a çalışanlar için SGK lı aktif
Çalışıyor olmak gerek
Emekli olabilmek içinde belirli şartlar vardır SGK istediği
Engelli emeklilik te vergi indiri+istenilen hizmet yılı gerekli gün
Tamamladıktan sonra SGK emekli eder.

Şu anda çalışıyorum ben SSK lı olarak sağlık raporunu aldığım zaman ben kendim başvuru yapamıyormuyum vergi indirimi için ? Aldığım raporu işyerine vereceğim onlarmı başvuracak maliyeye ? Yoksa ben işyerinden bir yazı alıp orada calıstığıma dair onunla ve sağlık raporuyla işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine mi başvuracağım?

murat6411 sağlık raporunuz+iş yerinde çalıştığınız dair yazı ve imza sürgüsü ile
kendiniz bireysel olarak vergi dairesi il genel müdürlüğüne başvuracaksınız

Sağlık raporu + işyerinden çalışır yazısı tamam imza sirküleri işyerinin mi ?

umut2135 umut bey...hastahane den oran almadan müracat ettim ben vergi indirimi için ara ara kontrol ediyorum..hastaneden rapor bekleniyor cevabı yazıyor şu an için(beyin kanaması sebebiyle raporluyum şu an halen ve 1 seneden önce oran vermiyorlarmış bu hastalık için)...oran alıp müracat etmekle almadan etmenin çok farkı varmı??...vergi indirim müracatları arasında en az 6 ay olması gerekiyormuş bu doğrumu acaba??...şimdiden çok teşekkürler..

bulent73 yanlış anlamadıysam siz vergi indirimi için vergi dairesine gittiniz onlarda hastaneye sevk ettiler burada rahatsızlığınız için verilecek oran belirlenmesi için 1 yıl bekleyin mi dedi doktor beyin kanamasında sizde ki tedaviden sonra bıraktığı hasara göre oran belirlenir
Başka bir hastaneye kendi bireysel olarak başvura bilirsin ama sonuç
Aynı olabilir.

ozgurmeric74 cevabınız için tşk. ederim 1 martta kontrolüm var .nefesdarlığı için gittim astım teşhisi konuldu symbicort kullanıyorum 2 yıldır.tozdan ve parfüm kokusundan etkileniyorum.bu yüzden mesleğim olan elektroniği yapamıyorum.
maliye yüksek kurulundan rapor onay alırsa bundan sonraki süreç nasıl oluyor sgk da bilgi verebilirmisiniz.

baytürk almış olduğunuz rapora istinaden
vergi indirimi almaya hak kazanıp dereceye girerseniz
İş yerinize gelen yazı ile gerekli hizmet yılı ve istenilen gün
Tamamlamışsanız eğer SGK gidip emeklilik talebinde bulunuyorsunuz işlemler 1.2 ay sürüyor maaşınız bağlanıyor
Bu zaman zarfı içinde.

umut bey...ben bakırköy devlet hastahanesinde tedavim devam ediyor 7 aydır beyin kanaması sebebi ile .ve halen raporluyum şu an nisan sonuna kadar,hastaneden oran almadan müracat ettim ben vergi indirimi için,çalıştığım yerden kağıt imza alarak ve raporlarım ile birlikte...hatta siz bana sizin için erken emeklilik daha iyi olur malülene girmeyin demiştiniz

hastalığımın tanısı:intecerebral hemoroji..

umut2135 merhabalar fev1: 65 fvc: 66 fev1fvc100 oran alablirlimiyim sence raporda j45 astım yaziyo 1 yıldır raporlu ilaçlar kullaniyorum

Ayriyeten tansiyon kolestrol ritim bozukluğu var raporlu ilaç kullanıyorum hepsine sizce oranı tamamlayabilirmiyim

Ali12345

Fev1/fvc 80 nin altındaysa puan veriyorlar. Benim 58 di. Az etkilenme olarak %20 puan aldım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt