Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astımım. Madende çalışıyorum. "Tozlu ve Gazlı Ortamda Çalışamaz" raporu nasıl alırım?

Gedavet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Astımım. Madende çalışıyorum. "Tozlu ve Gazlı Ortamda Çalışamaz" raporu nasıl alırım?

8 senedir aynı iş yerinde açık ocak kömür madeninde çalışıyorum. 2022 Mart ayında Devlet Hastanesinde doktor astım teşhisi koydu ve tedavi olmaya başladım. Çalıştığım kurum hastalığıma uygun yer değişikliği yapmak için Araştırma Hastanesinden "tozlu ve gazlı ortamda çalışamaz" ibareli Sağlık Kurulu Raporu istiyor. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim. Bu hastalık, hastaneler ve raporlar konusunda neredeyse hiç bir bilgim yok.

Bu astım hastalığı madende çalıştığın için mi oldu ? Geçmiş olsun..

Teşekkür ederim. Burada çalışırken oldu daha önce astımım yoktu ama mesleki bir durum olup olmadığını bilmiyorum.

Gedavet

Senin kurumunda İşyeri Hekimi ve İşyeri Uzmanı var mı? Var ise (Kesin vardır) onların seni yönlendirmesi lazım. Seni onların hastaneye yönlendirmeleri gerekiyordu. Ön tanıyı hastaneden aldığına göre SGK'ye bildirilmesi gerekirdi. Anlaşılan bu arkadaşlar senin hastalığının meslek hastalığı olmadığını düşünüyorlar. Onun için de sana bu raporu veren (Astım raporu) Doktor ve İşyeri Hekimin ile görüşmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Buradaki asıl soru şu hastaneye sen mi gittin hekim mi sevk etti?

Bu yazdıklarımdan bağımsız olarak Astım teşhisin var. Herhangi bir araştırma hastanesinden MHRS ile Sağlık Kurulu'na rapor alıyorsun. Ücret veriyorsun ve sonrasındaki muayeneler ile Araştırma Hastaneleri'nde bir rapor çıkarıyorlar, senden istedikleri yazıyı veriyorlar ve sen bu raporla uygun bir alana alınıyorsun.

eskiyim ben

İşyerinden hastaneye yönlendirilmedim. Rahatsızlığım çok artınca kendim Devlet Hastanesine Uzman Doktora gittim ve astım teşhisi kondu hatta Doktor daha önce astımsın diyen olmuş muydu diye de sordu. Sonrasında hastalığımdan İşyeri Hekimine bahsettim o da sadece yer değişikliği için Araştırma Hastanesinden ''Tozlu ve gazlı ortamlarda çalışmaz'' ibareli sağlık kurulu raporu istedi.

Araştırma Hastanesine gittim sağlık kurulu raporu için istenilen tüm bölümleri gezdim. Göğüs polikliniğinden sadece röntgen ve SFT istediler. Sağlık Kurulunun karşısına çıktım; orada pek bir şey konuşulmadı sonuca göğüs polikliniği karar verir dediler.

Sonrasında Göğüs Bölüm Başkanı; deri alerji testi ve tomografi istemiş onun için hastaneye tekrar gittim. Devlet Hastanesinde tomografi çekilmiştim sistemden ona baktı, deri alerji testini yaptılar fakat doktor astım ilaçları kullandığım için alerji testinin işe yaramadığını 1 hafta ilaçları kullanmamamı sonrasında tekrar test yaptırmam gerektiğini bu şekilde rapor yazamayacağını söyledi.

Neden önce tomografi ve alerji testi yapmadılar bu biraz kafamı karıştırdı. Astımı araştırdığımda alerjik ve alerjik olmayan astım varmış. Bu sonuca göre mi bir rapor verecek yoksa teşhis mi yazacak acaba? Böyle bir şeyle karşılaşmak moralimi bozdu.

Doktorun ne karar vereceğini bilemem ben İşyeri Hekimi değilim. Ama hemen alabileceğin bir rapor da değil.

eskiyim ben İşyeri Hekimi Araştırma Hastanesinden gelen raporu hemen uyguluyor. Bu raporu Araştırma Hastanesi verecek mi yaşayıp göreceğim anlaşılan.

Gedavet

Kot taşlama gibi işlerde çalışanlarda da solunum ile alakalı sıkıntılar görülebiliyor. Senin durumun da meslekten kaynaklı olabilir...

perseküsyon Şu an başvurduğum Sağlık Kurulu sonuçlansın sonrasında o kısmını araştıracağım. Mesleki bir durup olup olmadığının tespiti için ayrı bir başvuru yapmam gerekiyor.

Gedavet

Meslekten kaynaklandığı tespit edilirse sana nasıl bir artısı & kazanımı olacak ?

konuyu araştirin forumda iş kazasi meslek hastaligi ile alakali bölüm var tesbit olursa maaş baglanir tarafiniza meslek hastaligina giriyor

Gedavet

Sağlık nedenlerinden dolayı geri hizmete geçmeye çalış. Baktın olmuyor meslek hastalıkları bölümünden sağlık durum raporu alarak emekli olmaya çalış. Baktın o da olmuyor sağlık nedenlerinden dolayı tazminatı alıp başka iş bakmanı tavsiye ederim. Sağlık işten daha önemli ve sağlığını kaybedersen para ile geri alamazsınız.

Pa_Pi

Pazartesi alerji testi yapılacak. Eğer doktor ''tozlu ve gazlı ortamlarda çalışamaz'' raporu verirse iş yeri çalışma yerimi değiştirir.

Astımı olan herkes tozdan, gazdan, dumandan vb etkileniyor diye biliyorum ki çalıştığım yerde çokça var ama Doktor neye göre karar verecek bunu bilmiyorum.

Gedavet işe başlarken senin işe giriş raporların vardır zaten telaşa gerek yok işyeri hekimi seni yönlendirmiş, oradan çıkacak rapora göre hareket edersiniz, geçmiş olsun

Üst Alt