Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astsubayım. 7 yıl 5 ay 11 gün hizmetim ile malülen emekli olabilir miyim?

Harun3513

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba hepinize . 2012 Li sağlık astsubayıyım 2010 astsubay okuluna girişim var 2010 emekli sandığı üyesiyim . E devletten kontrol ettiğim zaman 7 yıl 5 ay 11 gün toplam hizmet dökümüm var . 1800 gün 10 yıl şartını gercekleştiriyormuyum yıpranma payı ile birlikte . Cevaplarınız için çok teşekkürler

Merhaba ben de 2009 luyum. 2008 ekim sonrası girişiniz sonrası olduğundan 5510 sayılı kanuna tabisiniz. 5510 a göre 5 yıl yani 1800 gün prim %60 engelli raporu lazım. Eğer birinin bakımına muhtaç iseniz %60 şartı yok. Tabi bu normal memurlar için. Tsk sağlık yönetmeliği çizelge 1 ve 2 ye bakarak hastalığınıza göre yorum yapılabilir. Askeri okuldaki günlerden 18 yaşınızı doldurduğunuz andan itibaren olan günler sayılıyor diye biliyorum. Ben 2007 de girdim askeri okula ama 2008 de 18 yaşıma girdim. Ben de malullük için uğraşıyorum çünkü başta reddedildi. Şimdi nedenini sordum yazı yazacaklarmış onu bekliyorum.

Hayırlısıyla olur inşallah

İnşallah hakkınızda hayırlısı olur . Emekli sandığı dökümümde 7 yıl 5 ay hizmet yazıyor bende 1800 gün ve 10 yıl şartını dolduruyormuyum merak ediyorum açıkcası . Özelden mesaj atarsanız tanışmış oluruz ve gelişmeleri buradan paylaşalım arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz .

Harun3513

2008 sonrası sigortalı oldupunuz için yıpranma sayılmaz 2020 yılında malülen emekli olabilirsiniz. Tabi engeliniz yüzde altmışın üstündeyse 10 yıl şartı aranmaz

Üst Alt