Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Astsubayım. Anksiyeteden 16/A-1 teşhisi verildi. Bu ne anlama gelir?

yoziri

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm ben 41 yasında asb ım
devlet hast psik de muayne oldum F41 anksiyete tesısı ile kurula sevk oldum
kurulda madde 16 1 A dıye teşhıs koydu
15 sene once benzer teshisle kara gorevı aldım sebebi kafa travması sonunda anks bozukluğu idi
gemide calısıyorum kurul ne karar verir?
kurul yada polıklınık doktoru kıta anket formu ıstemedı sonuc ne olur

yoziri

Atıf yapılan madde şu: "Madde 16 – A) 1. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Histrionik, narsisistik, obsesif-kompulsif, çekingen, bağımlı kişilik bozuklukları."

"A dilimlerinde askerliğe elverişli olan hastalık ve arızalar"a işaret eder. Eğer heyet de bu karara uyarsa, belli bir tedavi süreci sonrasında göreve dönmeniz istenir.

gemide calısıyorum muharıp sınıfım 1 yıl geri hizmet yani kara gorevı verıp sonrasında gemıyemı alınırım bıde kurul ne yapacağını bılemedı kıta anket formu falan ıstemedıler

muharip sınıfım gemıde calısıyorum bu tedavi süreci ne kadar surer mesela 1 yıl gerı hizmete yani kara gorevıne alınıp tekrar gemıyemı verılırım? kurul ne yapacağını bılemedı ne karar cıkar sızce?

yoziri

1 yılın sonundaki karar ancak o zaman yapılacak sağlık kontrolü ile belirlenecek. Yani bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Eğer durumunuz bu şekilde devam ederse, muhtemeldir ki bugün verilecek karar tekrar edilir...

hocam bu adamlar benden işlevsellik ve kıta anket formu ıstemeden kurula sevk ettıler nasıl işdir bu

yoziri

Emeklilik kararı verilecek bir durum olmadığı için istememişlerdir. Yani, olası karar için birlikten görüş istemeye gerek duymamışlar.

şundan dolayı bu soruyu sordum bundan 15 sene once trawma sonrası organık nedenlere bağlı anks. bozukluğu tanısıyla 1 yıl kara grv almıstım askeri hastaneden o zamanki psk doktoru gemımden kıta anket formu ıstemıstı ama sımdı devlet hastanesındekı doktor dırek perıyodığe sokup kurula sevk etti??

tsk ederim saolun

Ilac verip yolladılar bu normalmı sizce

yoziri geçmiş olsun, senin istediğin şey ne peki? emeklilik mi? denize çıkmamak mı? yoksa karadamı görev almak niyetin.Yani daha doğrusu istediğin şey ne az çok yardımcı olabilirim sana.

1 yıl süreyle kara grv istiyorum toparlanmak için

Hımm doktorla görüş çok sık intihar düşüncesi var'de.Sürekli uyurken bile denizlerdeyim'de.Anında yatarak tedaviye alıt seni.Ardından bi rapor vermek isterler raporu kısa tutup bi süre kara'da görev almak istiyorum diyebilirsin.Hakkaride askerlik yaptım psikyatıra intihar düşüncem var, sürekli bunu görüyorum dedim.Annında gataya sevk etti bi süre orda yattım tedavi gördüm sonrasındada hava değişimi vermişlerdi.Askerdeyken sıkıldığım zaman psikiyatıra gidip bu şekilde rapor alıyodum.Şimdiki aklım olsa hiç gitmezdim ya neyse.

asker hast kapatıldıkdan sonra devlet hast doktorları anlamıyor halımızden numara yapmıyorum ama sıkıntım yoğun ve bunaltıcı psikoloğa rand var yarın bide onunla konusayım bakalım.

İntihar eylemim veya düşüncem var demeden hiç bir doktor yatış vermez.Yani illa o sihirli kelimeyi söylemen lazım.Devlet hastanelerindeki psikiyatırlar dinleme.Yatışın yapıldığı zaman 40 kişiden oluşan profdan tutta asistana kadar bütün doktorlar toplanır, seni dinlerler.Bir asistan sürekli seninle ilgilenir.Tedavi etmeyw çalışırlar ama devlet hastanelerinin polikinliklerindeki uzman doktorlar, rahatsızlığını bile sormazlar direk ilacının ismini sorar, ilacını yazar ve yollarlar.Gerçekten rahatsızlığın var ise prof bulcaksın 3, 4 seansta bir terapi göreceksin.Öbür türlü devlet hastanesindeki doktorlardan bie şey bekeleme.Alsancak devlet hastanesinde psikiyatır uzman doktoru odasında öldürecekdim, bırak tedavi etmeyi tahrik eti bide o.çocuğu güvenlikler ve polisler beni zor zapt etti.Bir dahada kapasının önünden geçmedim...

Yani kısadan hisse ya yeşil benjamini profa gösterip vereceksin veya hastalığını biraz abartıp yatış yapmayı sağlıyacaksın.Başka bi çıkarın yok malesef

yarın bi asılayım bakalım psikoloğa neyi terepisini yapıyor

bugun psıkoloğa gıttım konustuk.benı dınledıkten sonra rapora baktı ve gıt kurula bunu duzelttır dedı gıttım kurula konustum sağlık yonetmeliği mad. gosterdım ve tamam dedıler 1 yıl kara gorevı uygun dedıler

Atıf yapılan madde şu: "Madde 16 - A) 1. (Değişik: 16/6/2008-2008/13831 K.) Histrionik, narsisistik, obsesif-kompulsif, çekingen, bağımlı kişilik bozuklukları."

"A dilimlerinde askerliğe elverişli olan hastalık ve arızalar"a işaret eder. Eğer heyet de bu karara uyarsa, belli bir tedavi süreci sonrasında göreve dönmeniz istenir.

Üst Alt