Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ataksi hastasıyım. Tekerlekli yürüteç kullanmalı mıyım?

atildertli

Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
0
slm benim halam aalmanya da yaşıo doktorumda alman kışın muayeneye gittim ve bana türkçesi tekerlekli yürteç i tavsiye etti.bununla desteksiz yürürsün dedi ben ataxsi hastasıyım ve 20 yaşındayım. raporum %65 ve o aleti almaktan utanıyom malum siteye yazarsanız çıkar resmi sizce utanmalımıyım

?????.

İnsan bir hastalık ve onun getirilerinin verdiği sıkıntıları aşmak,hayatını kolaylaştırmak için aletlerden yardım aldığı için niçin utansın?
Burda utanılacak bir şey yok ki.
Hayatını kolaylaştıracak her üründen istifade et,bu bir ihtiyaçtır ve kimse bir ihtiyacını giderdiği için başkasından utanmaz.

Sen kendi hayatını yaşıyorsun. Senin yaşantın başkalarını ilgilendirmez. Bizlerde başkası için yaşamıyoruz. Senin hayatını kolaylaştıracak araçları kullanman gerekiyorsa başkaları ne der diyerek kullanmaman senin yaşam kaliteni düşürür.

İlk okuyunca dalgamı geçiyor acaba dedim ama yaşını görünce sana hak verdim.Ben şuan akülü sandalye kullanıyorum ve kim ne diyor umrumda değil.Kendi işlerimi kendim hallediyorum, alışveriş yapma,doktora gitme ve ismini sayamadığım çok şey.Ben 27 yaşındayım ve yaklaşık 4 senedir yürüyemiyorum ve 4 senedir de evden dışarı çıkmamıştım,şimdi diyorum ki o kadar yılı nasıl evde geçirmişim.
Hiçbir şey umurunda olmasın.Kendi yaşam kalitenin artmasına bak ve zaman geçirmeden hatta sabah yürüteç almak için işlemlere başla.

Üst Alt