Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ataksi ve ataksi türü hastalıklarda medikal cihaz

efsane999

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Ben friedreich ataksisi hastasıyım.Hastalığım için gördüğüm ''BalanceWear'' isimli aleti çok iyi araştırdım.Alet dengeyi sağlamaya yardımcı oluyormuş.Hastalığın gerileme ve durmasında fayda sağlamayan balencewear aleti kas hastalıkları,sinirsel ve bu tür hastalıklar için kullanıma yeni geliştirilen ve yelek olarak giyilen bir cihaz.Yeni olduğu için Dünya da kullanımı yaygın değil ve fizyoterapist eşliğinde kullanılıyor.Ben edinmek istedim, Türkiye den cihazın kullanım eğitimi için fizyoterapist ve kurumlarca talep olmadığı için alamadım.Kendi fizyoterapistimde araştırıyor.Yurt dışında yaşayan kişiler için girişimde bulunmalarını önerecektim.Sanırım alet İngitere patentli.İncelemek için facebook grup Welkom op Facebook
Ayrı olarak şu alette dikkatimi çekti,bileğe takılan güç ve denge veren,daha çok futbolcuların ve basketbolcuların taktığı bileklik Power Balance ama biz hasta kişilerin dengesine yardımı olmaz diye herhangi bir edinme girişimim olmadı.Amerika kökenli,Türkiye de satışı 30 ila 50$ arasında değişiyor.

Power Balance Türkiye | Facebook

bahsetmiş oldugunuz bu ürüne nasıl ulasabılırız

Türkiye de hayatımızı daim ettiriyorsak,bahsettiğim ilk ürüne ulaşmamız şuan imkansız ama Yurt dışındakiler uğraşmalarını öneririm.zaten dahada geliştiriliyormuş.
İkinci ürün için ise kararsızım fayda sağlar mı? sağlamaz mı?.İrtibatta olup edindiğimiz bilgileri paylaşalım ona göre hep beraber deneriz diyorum.

Bu alet nasil birsey beyine katkisi varmi ? Denge bozukluguna bir faydasi yoksa ne ise yarar?

orjinal sitesi var 29 usd sanal kartınız varsa türkiye seçenegi bile var artık ne kadar kargosu var bilemem ingilizce bilen birisiyle sipariş verin alın

site linki..:http://www.powerbalance.com

tam da benim bugünlerdeki merak ettiğim konuydu.

Bu alet neyin nesi reis beyyyyyyy... Peki zeki mürende bizi görecekmi... ;)

Güç ve denge aleti Türkçe karşılığı.Denge diyince benim dikkatimi daha da çekti.Hem fikir olalım diye ekledim zaten.İşe yarasın 6 tane alıp 3 tane bir bileğime3 tane de diğerine takarım:)
Onur herşey sitelerde yazıyor,gerçi ilki Türkçe değil ama ikinci site Türkçe.Zeki Müreni bilmem ama,Recep İvedik 4 çıkıyormuş:)

BalanceWear Stabilizing Garment isimli yelek ise bence işe yarar çünkü,gruptaki videosu olan kadının görüntüsüne ayrıntılı baktım bizi kekliyor mu diye ama yeleksiz yürürken adımlarından belli dengesizlik var ama beklememiz gerek.
Bileklik için iyi araştırmak gerek.

.
powerbalance balance - denge
bir yelektir bir tarafina bir yuk koyup dengeyi sagliyor yani onu fizio terapist ayarlar
sandalye olan, yelegin bir fonksyonu oldugunu bilmem
ama o yelek taktilirsa insani bogar sicaktan
yurugenlere belki yardimci olur ama belki.
videodaki kadin fa degil
sclerose en plaque (turkcesini bilmiom :)
bunu kullanan kolbasti oynasin videosnu youtube koysun :D

videodan izlediğim ve anladığım kadarıyla o bilekliğin bi işe yarayacağını düşünmüyorum şahsen niye derseniz test edilenler hep sporcu ve kapı gibiler maşşallah denge sorunları olcağını sanmıyorum para için yapılmış reklam yada saglıklı insanların verdiği refleksler tahminim niye sporcular üzerinde gösteriyorlar onun yerine gerçekten denge sorunu olan insanlarda deneyip gösterselerdi tamam derdim ama bu işte var bir iş

Yelekte yük değil civa var.Videoda ki kadın bence ms hastası.TEKişe yarasın vereceği sıcaklığa razıyım.Konuyu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyom doktoruna sorup ayrıntılarını ondan öğreneceğim.

Bilekliğe gelince kullanan lar başlıca sporcular.Örneğim Amerikalı ünlü bir basketbolcu(İsmini hatırlayamadım)Futbolculardan başlıca C.Ronaldo,Guti v.s..........tabi bu kişilerde denge sorunu yok ama Sağlık firmaları hasta kişilerde denemek için çalışmaları hızlandırmışlar, seni bilmem ama xxxman,genel olarak friedreich ataksisi hastaları ve ben beklemenin verdiği acıyı çok iyi biliyoruz.
Anlatmak istediğimin özeti bu.

FA'nın sadece ilk evresinde denge sorunu vardır yani genelde 3-5 yıllık aktif(Bu süre hastadan hastaya değişir.) hastalarda işe yarar. Diğer evrelerde yan etkileriyle beraber koordinasyon sorunları ve kas zayıflıkları da ekleneceğinden işe yarayacağını sanmıyorum.

EFSANE kardeşim acı çekmek beklemek gerçekleri değiştirmiyor hepimiz acı çekerek bekliyoruz.senin paran çoktur denemeye değer görürsün denersin ona diyeceğim bişey yok ben sadece izleyip gördüğüm hakkında yorum yaptım keşke ben yanılıyor olsam sen haklı olsanda bir işe yarıyor olsa ama inan o bilekliğin hiç bi işe yaracağını düşünmüyorum

Bende aynen sizler gibi dünüyorum.Bakalım hayırlısı.Zaten yorum yapılıp paylaşılan bilgiler pekiştikce,gerçeği görmeye insanı daha da yakınlaştırıyor.

ben almayyı düşünüyorum ama orjinal sitesinden sahibindede var çakma sanırım iyon yüklüymüş bileklikte öle bişi yazıyor denemekte bişi kaybetmezsiniz emin olun ..

Alacak olan kişinin bütçesine göre uygun ise elbette denenebilir.

Fizterapistimle detaylıca konuşup bende almayı düşünüyorum.Lakoste iyon+civalıda sanırım

BİLMEM SAHİBİNDEN .COM VAR ÖZELLİKLERİNDE NEGATİF İYON YÜKLÜYMÜŞ DİYE AÇIKLAMA VAR AMA BEN GARANTİ OLSUN DİYE ORJİNAL SİTESİNDEN ALICAM ŞİMDİ BİR SANAL KART ÇIKARTMAYA UGRAŞIYORUM 2 HAFTA SÜRER 2 HAFTADA GELMESİ BAKALIM HAYYIRLISI..

ORJİNAL : site linki..:http://www.powerbalance.com

tamam babalar deneyın bişey demedik
dedikmi ?????
eeeeeeeee
yürümekle yollar aşınmaz
sıtenın baslıgı ffada kullanılan medıkal aletler işin sakası bı tarafa kullanabılecek arkadas varsa durmasın alsın sonra benım gıbı iş ilden gecince mal gıbı baka kalır.
tecrube konusdu
ben baska medıkal cıhazları soracaktım tabı soylıceklerım suan sıze bos gelebılır ama yas ılerledıkce yavas yavas pat dıye karsınıza cıkacak.
bana suan lazım olan
1 akulu merdıven ınıp cıkma aparatı
2 hasta kaldırma vıncı
3 elektrikli hasta karyolası
2 3 aydır arastırıyom sıgorta karsılamıyomus ya sıze soruyorum burası turkıye deılmı
benmı yanlıs yerde yasıyom
terorıst deılız
vurguncu soyguncuda deılız
babam 30 yıl bu devlete essek gıbı calısıp + vergısını odedı eger bırgun olursem buraya yazıyorum onume engel koyanlara hakkımı asla helal etmıyorum
ve
otekı tarafda ıkı elım yakalarında
bu bole bılıne
lazullicm saydıgım medıkal urunlerın fıyatı 3000 den baslıyo 10000 lıraya kadar cıkıyo tr ıse ikinci ele daha dusmedı yurt dısında ne kadar acaba sıfırı ve ıkıncı elı ogrenmek ıcın soruyoö alcak bırını bulabılırsem almayıda dusunuyom eczacı rabıa sızde kulakda olun sgk bunları odermı.
bırde body fit dıye elektrıklı pedal var onu kullanan varmı ve faygasını goren varmı.
saygılar

Kredi kartına ait sanal kart oluşturmak 5dk belki sürüyor. 2 hafta niye ki? Ha bide USPS ile 20 iş günü sürebilir ama TRye gönderildiğinden eminmisin.

Süleyman aga,bahsettiğin aletleri sgk karşılaması için doktorum yazması gerek.Mesela bana banyo koltuğu ve havalı yatak yazmıştı genel cerrah bir doktor isteğim üzerine sağlık güvencem ssk olduğu halde hepsini ödememişti.Edinmek istediğin malzemeleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon doktoruna,nörologa,genel cerraha ve edinmek istediğin cihazın bölüm doktoru ile görüş,büyük ölçüde halleder.Ayrıca maille filan teferruatlıca görüşürüz.

TTedTT;

kredi kartım yok almadım hiç daha dogrusu işim düşmedi ilk önce kart çıkarıcam daha sonra sanal kart oluşturucam başvurdum bakalım ..

ablamin elektrik yatagi var
devlet tamamen karsiladi
heralde 1000 euroydu
merdiven icin ve kaldirma vinci cok fiyatli
devlet vermieyo
2 el bulunmasida cok
bulunsada trye getirilmesi cihazlardan pahali olur
en iyi bakici tut daha ucuz

Eğer yeşil kartlı isen hepsini devlet karşılar.

body fit denilen aletin benim gibi egsersiz yapmayan,yapamayan haastalara faydası olur.
en azından kol ve bacak kaslarının çalışması ve kilo almama açısından işe yarar.

a_slymn;

kusura bakmayın, siteyi takip etmeyi ihmal ettim galiba:p
bu konu hakkında pek bişey bilmiyorum açıkçası. Bunca süre almaya çalıştığınıza göre benden daha çok şey bildiğinizi,daha çok araştırma yaptığınızı tahmin ediyorum. Yine de yol gösterici olması açısından bişeyler söylemeye çalışayım. İlaç ve tıbbi ürünlerin ödemesinin yapılması veya hangi durumlarda yapılmaması gibi şeyler SUT(sağlık uygulama tebliği) ta geçer. son tarihli SUT ise 27532 sayılı resmi gazetede 03.06.2010 tarihinde yayınlanmış. pek incelemeye fırsatım olmadı ama ilgili tıbbi ürünler 7.madde de yer alıyor sanırım..
incelerseniz belki bi faydası olur.:eek:

ewet rabia hanım arasturuyorum halada oyleyım ama kafam atacak bigun bastırıp parayı alacam dvşetede ıyısınden salkım sacaklı bı okkalı bı bıbbbbbbbbbbbbbbbb
ama degmez boyle devlet ıcın dımı..................
walla arkadaslar merdıven ınıp cıkma aparatı hasta kaldırma vıncı elektrıklı hasta karyolası ne sgk oduyo ne yesıl kart nede mavı kart kım yazarsa yazsın kım cızerse cızsın sgk sadece manuel tekerleklı sandalye oduyo oda son 5 senedır akulu araba ıcın 3000 lıra verıyo pintiler parapodyum 2-18 yas arası oda 3000 lıra turkıyede sormadıgım medıkalcı kalmadı paran varsa canım cıcım bıtanem konusurken agızlarından bal damlıyo
paran yoksa
walla selam bıle vermıyolar
hadılen borsa VKFRS bırazda cıkdaaaaaaaaaaaaa
para kımde var kımde yok gorsun mıllet
angellına jolıa yı bakıcı tutmazsam serefsızım

Üst Alt