Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atama anında geçerli olacak raporun sevk sonucu oranının düşmesi..?

cbs

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar .

Temmuz 2017 tarihinde devlet hastanesinden ekpss ve memuriyet başvurusu için heyet raporu aldım .

Raporum sürekli ve %42 oranında duyma ve kronik engelliyim. Fakat hastaneye belirtmeme rağmen istihdam kutucuğunda değerlendirmedi ibaresi var. Tekrar heyet memuruna itiraz ettiğimde önemli olan çalışamayacağı alanların doldurulması olduğunu söyledi . O ibare raporumda Fazla işitmesi gereken işlerde çalışamaz diye belirtilmiş . istihdam kısmının eklenip düzeltilmesi için tekrardan başvurunca mümkün olmadığı söylendi ve yeni rapor için hakem hastaneye sevk ettiler.

Oranın %40 altına düşme olasılığı çok yüksek olduğu için gitmeyerek sınavı ve atama zamanını bekliyorum şuan .

Atama kaydı anında kurum istihdam ibaresi olmadığından dolayı yeni rapor isterse ve verilen yeni rapor % 40 oranının altına düşerse yasaya göre atama iptal olur. Bunun dışında atama onaylanıp çalışmaya başladıktan sonra oranın düşmesi memuriyeti etkilemediği de biliniyor. Asıl sorum şu kurum atamamızı yaptıktan sonra mı rapor düzenlememizi istiyor yoksa atama yapılacağı an mı rapor isteniyor?
ikinci bir sorum ise farklı hastaneye rapor oranına itiraz etmeden istihdam ibaresinin eklenmesi için başvurabilir miyim ?

Bu sorunla karşılaşmış,örneğini görmüş veya bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen cevap yazsın. iyi forumlar

ben atandım kurum yeni rapor istedi aldım ondan sonra başlattı bazı arkadaşlar rapor oranı düştüğü için başlatmadı bilgin olsun

LOVE HURTS kardeşim benim raporumda istihdam işaretli özellikle belirttim sağolsun heyette istihdamı işaretledi...Atanan herkes mi tekrar heyete giriyor yoksa sadece istihdam olmayanlar mı????????????

Bende de aynı durum söz konusu istihdam işaretli değil ama ben raporu alırken memurluk için aldıgımı dosyaya yazdırmıştım sadece çalıştırılamayacağı alanlar dolu, ağır efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir ibaresi mevcut.Eğer kurum isterse yine 1 günde çıkarabileceğin durum bildirir raporları var memur olabilir diye bir belge onu alıp verebilirsiniz, daha önce böyle bişi başına gelen arkadaşlar bu şekilde çözmüş işi....

Bu arada neden %40 altıne tekrar düşmesi çok yüksek diyorsunuz, o zaman illegal yollardan aldınız bu raporu???

ne diyorsun sen erkan kardeş illegalden o kadar kolaysa sen al....Belliki cbs kardeşimiz bira iyileşmiş ondan çekiniyor...Benim korkum ise bizim buralarda raporun çıkması 3 ayı bulabiliyor...zaten en az 40 45 gün gün veriyorlar... raporda 20 gün sonra çıkıyor....ortalama 2 2.5 ay rahat buluyor....ondan dolayı ben kurula girerken istihdam kısmını işretleyin lütfen dedim...Sağolsunlar onlarda isaretlediler...

Selman kardeş kimin raporu nasıl aldığını bilmiyoruz sadece bu kanı oluştu bende öyle söyleyince.Ayrıca dediğim gibi durum bildirir raporu alabilir tekrar rapor çıkarmasına gerek yok, aynı gün doktorları gezip en son kuruldan imzalayıp veriyorlar...

tamam kardeşim...haklısın ben de çok duyuyorum böyle olayları bunlar hepsi kul hakkı emin ol arkadaşımı heyete koydum ..çok ağır bir trafik kazası gecirmişti...kızcağız 39 aldı 40 yapmadı kurul ve ekpss ye katılamadı...ama bakıyorsun sadece astımdan 40 almış maalesef çok şişirilen rapor duyuyorum...Bunlar hepsi kul hakkı

Ben rapor oraninin dusurulme olasiliginin yuksek oldugu kanısına formdaki orneklerden vardım . Sizde dikkat ederseniz hakem hastanelerine sevk sonucunda cogu hastanin orani dustu ki yuzde 30 oran dusen var ve kaldiki benim raporum yuzde 42 tam sinırdayim bu konuda en bilgili insan bile kendi bu durumda riske atamaz . Sahit olmadiginiz emin olmadiginiz konularda insanlari suclamayin bu platformda birbirmize yardimci ve destek olmak icin variz . Art niyetli olmayin ve bilginiz disindaysa konu rica ediyorum gereksiz sekilde dahil olmayin .

Burası özgür bir platform ben kimseyi suçlamadım hem siz öyle yazınca ben de bu kanıya vardım düşüncemi paylaştım zaten yukardakii diğer yazımı sana yardımcı olacak yazı mı da görmüşsünüzdür...

arkadaşlar benim raporda istihtam kısmı doluydu zaten 2008 de almıştım raporu 2010 da yönetmelikdeğişti ondan dolayısanırım yeni rapor istediler ayrıca ne hastaığın varsa özellikle o doktorun imzasını istediler hangi işlerde çalışamaz kısmını doldurtmayı unutmayın çalışırken rahat edersiniz raporumu 2017 de aldım farklı HASTALIKLAR VARSA MUTLAKA EKLETTİRİN BENİM 42 İDİ ŞİMDİ 75 OLDU ÇÜNKÜ İLK RAPORUMA HASTALIKLARIM EKLENMEMİŞ EKSİK ALMIŞIM ÇALIŞAMIYACAĞIM ALANDA BOŞTU EKLETTİRDİİM

selmano

Arkadaşım bende astım hastasıyım heyete girip muayene sft tetkiklerimin hepsini yaptırdım ve hakkimla hak ederek aldım %40 oranında raporumu.Öyle genelleme yaparak astım hastalarının haksız bir şekilde rapor aldığını yazarak yanlış bir algı oluşturuyorsun seni kınıyorum.Ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olan bir kardeşiniz olarak takdiri size bırakıyorum arkadaşlar..

Ben 2018 şubatta aldım istihtamıda dedim işaretledi yalnız çalışmayla ilgili yazı yok

Üst Alt