Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atama işlemleri esnasında raporun süresi doluyor!?

abdullah24440

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Benim engelli raporumun süresi 1 şubatta doluyor. Tam da atamaların yapılacağı zamanlara denk geliyor. 27 ocak için sağlık kurulundan randevu aldım ama malum yeni raporu hemen vermiyorlar. Bu konuda yapabileceğim şeyler nedir? Atamamın iptal olmasını istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

benimde geçen aralık itibarıyla süresi doldu. eğer atama çıkarsa yenilememiz mi lazım?

bu süreçte rapor süreleri uzatıldı atamada bu geçerli mi?

Atanma durumu varsa ve rapor süresi doluyorsa yeni rapor çıkartabilirsiniz.

Atandığınızda rapor süreli süresiz farketmeden kurum yeniden isteyebilir.süreli raporunuzunda günü gelmeden 3 ay için de halledilmesi gerekir .bu şartlar pandemiden dolayı esnetilmiş olabilir.

Bu durumu yaşayan başka kimler var? Bende atandım, raporum 23 ocak tarihinde bitti. Ne hastaneden ne de 182'den randevu alamıyorum. Rapor yenileme yapılmıyor, raporunuz 2.bir emre kadar aynen geçerli diyor. Atandığım kurum da bu durumdab bihaber, evrak teslim ederken o genelgeyi de getirin dedi. Elinde bulunan var mı o genelgeden, bu konu sıkıntı yaratır mı?

Arkadaşlar merhaba. Rapor için doktorlara gittim. Salı günü heyete gireceğim. Memurlar 2 hafta içinde hallederiz merak etmeyin yetiştiririz dediler.

entermen

Hastaneye gidip yüzyüze bilgi alabilirsin ve atandığın kurumu arayıp durumu bildir. Eğer sana söylenen raporun geçerli ise bunu da kuruma söylersin.

Kuruma bildirdim zaten. Onlar bu genelgeden birhaberler. Hastneye de durumumu söyledim, yenileme yapmıyorlarmış, raporunuz 1 ocak 2020 sonrasında alınmışsa aynen geçerli diyor bende o tarihten sonra aldım zaten. Bu genelgeye aykırı hareket edemezler diyor, cumhurbaşkanları kararnamesi üzerine de bir işlem yapılamaz heralde. Valla şaşırdım. Haftaya evraklarımı teslim edeceğim, evraklar içine bu genelgeyi de koyacağım. Randevu alan nasıl aldı valla ilginç. Ben 3 hastane, 182 hatta 170'i aradım. Hep aynı şeyleri söylüyorlar.

Neden engeliniz sürekli degilmi degisiyormu engeliniz zaten hep sürekli engelli olanlar atanamiyor anlaşılan...

Arkadaşlar gerçekten ömürleri boyunca hayatını sürekli engelli olarak geçirenler çok ve hayat onlara çok daha zor bırakın sınavı evden çıkamıyoruz bile ...ve biz ruhsal sorunlar yaşayan ve depresyona girip geçici raporu olanlar la yarışıp sınav kazanmaya çalışıyoruz ... keşke benimde engelim geçici olsaydıda memur olmasaydım

entermen

Eğer raporun geçerli diyorlarsa aynen dediğin gibi o genelgeyide gönder. Ve konuyla alakasız olacak gibi ama sgk kurumunu ara ve rapor süresi biten raporlar hakkında oradan da bilgi al.

Orayı da aradığım da aynı bilgiyi verdiler. Raporun aynen devam ettiğini. Bilemiyorum işte olur da sıkıntı olursa diye endişem
İnci Muhammed
Bu nasıl bir yaklaşımdır anlayamıyorum. Gerçekten sorunu olan insanlara, kendi sorunsalınızla yaklaşmak. Kimin ne yaşadığını bilmeden yargılamak. Yakışmıyor. Gidin kendi SORUNSALınızı da başka yerde çözün lütfen.

Sadece bir açıklama getireyim. Yeni yönetmeliğe göre, ilk alınan raporlar her zaman süreli olarak veriliyor. Raporu yenilediğinde de sürekli alabilme ihtimali söz konusu değil. Çünkü sürekli rapor alabilmek artık çok zor.

entermen

Evet doğru kimse kimin ne yaşadığını anlayamaz katılıyorum ... sorunsal dediniz şey ne oluyor ???da bana diyebiliyor sunuz git başka yerde paylaş forum yöneticisi falan mısınız ??herkes burda görüş bildirebilir diye biliyorum kimse kimseye diyemez git başka yere ...

Üst Alt