Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atama öncesi kurum seçebilme hakkı için dilekçe..?

K.Altun

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Mehaba arkadaşlar, Meb'de hizmetli kadrosunda memuriyeti kazandım, tekerlekli sandalye kullandığımdan uygun kurumu kendim şeçmem gerekiyor çevremdeki hiçbir okul uygun değildi uzakta olsa ilçe milli eğitim müdürlüğüne atanabilmek için dilekçe vereceğim dilekçeye ek olarak ekleyeceğim Kanun ve yönetmeliklerde uygun maddeler nelerdir.

657'de atama ve yerleştirme ile ilgili birşey bulamadım.

2014 EPSS Yönetmeliğinde;

MADDE 16 ‒ (1) Kamu kurum ve kuruluşları çalışma yerlerini ve eklentilerini, engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirmek, engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak gerekli tedbirleri almak ve engellilerin görev yaptıkları kadronun gereği olan işleri yapabilmeleri için engel durumlarına göre gerek duyulan yardımcı ve destekleyici araç ve gereçleri temin etmek zorundadır

diyor, bu yönetmelik resmi makamlarca dikkate alınır mı?.

bende t.sandalyeliyim bu çok önemli bir konu aslında...nasıl bir dilekçe yazmayı düşünüyorsunuz?

Haklısın çok önenli bir konu arkadaşım. Hiç gidemiyeceğim bir kuruma atanıp sonradan bu düzeltmek için uğraşacağıma daha atanmadan birşeyler yapmak istiyorum. Çünkü evrakları teslim ederken çevremdeki okulların çoğunun asansörü olmadığını olanlarında hiç çalışmadığını söylediğimde oradaki yetkili şaşırarak hadi ya oradaki okulların asansörü yokmu ben var sanıyordum dedi. Görünen o ki atamaları iyi niyetle kağıt üzerinde asansörü olan bir okula yapsalar bile iş başı yaptığında okuldan içeri bile girememek gibi bir durumla karşılaşabilirsin.

Daha dilekçeyi yazmadım ama kabaca durumumu özetleyen birşeyler yazacağım Sağlık durumum böyle böyle... çevremdeki okullar çalışmam için müsait değil araştırmalarım sonucunda fiziki şartları en uygun kurum X İlçe Milli Eğitim, bu kuruma atanmak istiyorum gibisinden birşey yazarım sanırım.

Asıl konu bu dilekçeye yasal dayanak olacak kanun, yönetmelik vb. yasal yaptırımlar. Malüm yaptırım olmadan hiçbir kurum ekstradan kılını kıpırdatmak istemiyor.

bende ankaralıyım evet okullar hiç bize göre değil bizi ya hem ya ram yada ilçe mili eğitimlere atamaları lazım bu kurumlarda az kado olduğnu daha çok okullara atayacaklarını öğrendim ama bize okullar olmaz bizi bu kurumlardan birine atamalılar

Üst Alt