Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atamam yapılana kadar 2022 aylığına başvurmayı düşünüyorum..?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Bu zaman'a kadar diğer engelli'leri düşünüp(çalışamayan,aşırı yoksul) hakkına girmemek adına bu aylığı araştırmamıştım ancak işşizlikten 50 lira yı bulamaz hale geldim.. :( nisan'da ekpss'ye girdim atama olana kadar bu aylığı alma şansım varmı ailem'de hacıya gidiyor birsürü masrafları çıkıyor Engelli oranım %43 işe girdiğimde otomatik iptal olur mu bu aylık cidden almak istemiyorum ama mecbur kalıyorum

gelir şartı varmış hanede kişi başı 480 tl civarı geçince verilmiyormuş. öyle söylediler burada. aslında ben de başvurmak istiyorum ama acaba çıkar mı

thebipolar

ikametgahımı ablamın yanına aldırsam olur mu ki ? hanede 3 kişiyiz her halukarda geçiyor asgari ücreti

ben de şansımı denesem mi diyorum ama asgari ücreti geçince olmuyor dediler burada birkaç kişi ama çalışmıyorum gelirim yok engelli raporum da var.

Başvurunuzu sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı na yapın,(sakın sonradan ikamet değişikliği yapmayın Red oluyor)

Atamalar daha 2018 son 3 ayında bakan açıkladı ya.

@thebipolar @naginni6792022 maaşına baglanabilmeniz için en az %40 oranlı engellı raporunuz olması gerekıyo,sonra hane kişibaşı gelir 483,63 lirayı geçmemesi gerekiyor.hanede 3 kişi varmış o zaman hane gelirnizin 3 x 483,63 : 1450,89

lirayı geçmemesi gerekiyor.giderlerınızden sadece kıracı ısenız emsal kira bedeli düşülür.onun harıcınde hiç bir gider gelirden düşülmez
not: gelirnizin asgari ücret ya da daha fazla olup olmaması değil o gelir ne kadar olursa olsun kişi sayısına bölünce 483,63 lirayı geçmemesi gerekiyor.misal evde 3 kişi var asgari ücret ise tek gelir maaş bağlanmaz ama evde 4 kişi varsa gelir sadece asgar ücretse maaş bağlanır.kişi sayısı arttıkcagelirin bölünmesı sonucu ortaya çıkacka mıktar düşüyor
burda asgari ücretli 3 kişilik aile kırada ise emsal kıra bedelı gelrıden düşülünce maaş bağlanma durmu söz konus oluyo mısal enaz 200 liralık emsal bedelı olan bı evde kıracı ıse.

benim almam imkansız ya zaten evde 3 kişiyiz ablamın yanına oturma alamazmıyım peki ?

Zorro
neyse zaten almaya niyetim yoktu züğürt gezeriz :D iş olsada keşke uğraşmasak hiç

merhaba ben 2016 ekpss ve 2018 ekpss girdim 45 yaşındayım ailemin evinde yaşıyorum ben 1 yıldır alıyorum 3 ayda 1250 tl bence dene benim eve geldiler durustce anlattım çalışmak istiyorum ama iş bulamıyorum vs vs anlattım aslında almak istemiyorum ama başka çarem yok dedim 3 gun sonra msj geldi baglandı bu arada %40 engelliyim bayanım babam emekli o kadar ayrıca vakıflar ve belediyelerde engelliyardımı yapıyor

kaç kardeş var evde ccmartı 3 kişimisiniz ?

ccmartı

dürust olmanız önemlı ama dürüst olsanız bıle 2022 maaşı için hane kişi gelır 483,63 lirayı geçerse alamazsınız.1197,44 almanız gerekırken fazla almanız maaş farkıdır.

Üst Alt