Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ataması kurum tarafından kabul edilen zihinsel engelli tanıdığınız var mı?

Hyptos

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ekpss başvuru kılavuzuna göre adayın gerekli puanı alıp atanması halinde atamasının yapıldığı kurumun,adayı değerlendirip atamasını kabul etmeme şansı var.Çoğu kurumda zihinsel engellilere ön yargı ile yaklaşacağını düşünüyorum.Çevrenizde zihinsel engelli olupta,ataması kabul edilen bir tanıdığınız var mı?

ben :)

%25 zihinsel IQ 79 sınır zekalıyım diyanete atandım hatta

%25 zihinsel IQ 79 sınır zekalıyım diyanete atandım hatta

İş başvurularındaki "Çalışmasına engel olacak akıl hastalığı bulunmamalıdır" İbaresi

Engelli alımı yapan kamu veya özel sektör alanları iş şartları arasında çalışmasına engel olacak akıl hastalığı bulunmamalıdır ibaresi ekliyor sözde engelli alımı yapıyorlar fakat bu başvuru şartlarına göre zihinsel geriliği olan biri başvuru yapamıyor.Hem engelli alımı açıp hemde bir kısmı dışlamak aşırı saçma değil mi?Ayrıca zihinsel engellilerin birçoğu basit işlerde çalışabilecek kapasitede ama insanlarda ön yargı oluşuyor.Raporlarında zihinsel ibaresi olması norml alımları bırakın engelli alımlarında dahi dışlanmalarına yol açıyor.
Bildiğim kadarıyla yakında kamu kuruluşları ekpss ile sözleşmeli personel alımlarına başlayacak,başvuru şartarında yüksek ihtimal akıl hastalığı olmaması aranacak bu bir haksızlık değil mi sizcede?

Haksızlık değil akıl hastalığı diyor yani aklı başında olmayan diyor aklı başında olmayan birine bir işi nasıl teslim etsinler adam kafasına göre hareket ederse ne olacak bir evrak kaybolsa kim bunun hesabını verecek biraz mantıklı düşünmek lazım bu dışlamak değil kriterdir akıl ehliyeti olmayan birine iş teslim edilmez çünkü kimse bunun sorumluluğunu almaz adama şuraya git desen kaybolsa ne olacak ailesine bile kimse hesap veremez

Üst Alt