Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atananlar ilk maaşını peşin mi alıyor?

fraq

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Selam :)
2016 da memur hizmetli yada teknisyen olarak atananlar ilk maasinizi pesinmi aldiniz

Basladigin gunden 15 ine kadar calisinca 1 maas + calistigin gun kadar maas alirsin. Devam eden aylar her ayin 15 in de maasini alirsin.

Devlet, memurunun maaşını peşin öder. Her ayın 15'inde öder.

İşe başlama tarihiniz örneğin, 23 temmuz diyelim. 15 ağustosa kadar para almadan çalışırsınız. 15 ağustosta hem normal maaş hem de 23 temmuz 15 ağustos arasında çalıştığınız günlerin maaşı yatar.

Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..

Zamanın ötesinde, çift maaş diye bir şey yok. Çift maaş deyince normal maaşın 2 katı olur. Öyle bir şey yok. Durum vetbat ile benim açıkladığım gibi.

Mesela ben 28'inde işe başladım devlet memurları maaşını her ayın 15'inde aldığı için 28'inden 15'ine kadar çalıştığım günü yani 17 gün + bir tam maaş yatırdılar hesabıma. Bunun sebebi de devlet parayı peşin veriyor sonra çalışmamızı bekliyor :)

16 sında emekli olan birinin de yatan son maaşı geri alınmıyor diye bliyorum

Evet memurlar maaşını peşinen alıyor ve emekli olduğu tarihte almış olduğu maaşı geri ödemiyor

Memur olarak atanan bir kişi maaşını peşin alır. Memur olarak ne zaman atandıyasa atandığı ilk günden itibaren maaş almaya hak kazanır. Bu noktada Yeni atanan memur ne zaman maaşını alır? şeklinde paylaşımda bulunduğum içeriğimi de okumanızı tavsiye ederim.

Üst Alt