Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandığım kurum 120 saatlik bilgisayar sertifikası istiyor..?

neşeli günler

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
:(mrb arkadaşlar ben türkiye halk sağlığı kurumuna atandım.ömss kılavuzunda sadece bilgisayar işetmeni sertifikası istiyordu.bende tercih ettim.saat yazmıyordu ..benim 100 saatlik. şimdi öğrendim ki 120 saat istiyor.ne yapmam gerekiyor.lütfen yardım edin.

Halk eğitime git almaya çalış rica et ordakilere eğer sorun çıkartacaklarsa bir uğra derim sertikayı aldıgın yere.

tşk ler.ama ben istanbuldayım sertifikayı aldığım yer 2000 km uzaklıkta.yani illaki sorun çıkarırlar mı onu merak ediyorum.

Sorun çıkarırlar,işe başlatmamak için güzel bir bahane olur sanırım.

Üzüldüm çok kötü bir şans:( kaç puanla ve öğrenim durumunuz neydi acaba???

Sertifikanızın üzerinde Bilgisayar işletmenliği yazıyor mu?

Hiç bir kurum bu kaç saatlık diye ayriyetten araştırmaz. sertifikanın üzerinde saat yazmıyorsa problem olacağını sanmam. normal belgelerin içine koy ve ver. hiç saatini karıştırma.

Ben iki gün önce halk eğitimi aradım artık 160 saatlik olduğunu söyledi bilgisayar işletmenliğinin bu kadar sığbir memleketteyiz adam zamanında almış ve o tarihde öyleymiş o zaman takibini yapın arkadaşım yada hiç vermeyin nedir bu milletin rezilliği ya bizler burada iki kelam edince hemen siyaset yapıyor oluyoruz şimdi o lavuklara sesleniyorum alın size düzen çok şeyler yapılıyor engellilere evet görüyoruz saolsunlar inşallah daha beter oluruz bize müstehak uyanmadıkça :(umarım ataman gerçekleşir ama kurum o belgeleri istiyorsa yapacak bir durum yok gibi kara kuvvetleri komutanlığıda sağlık raporu için yeniden hastahaneye sevk edyormuş duyduğum kadarıyla Allah ataması olan arkadaşların yardımcısı olsun en kısa sürede her kurumun ayrı baş çekmesi sonlanır inşallah ha birde şunu peşinen söylüyeyim atamadan sonra vergi indiriminiz yoksa zaten eski raporları maliye kabul etmiyor bilginize rapor oranları düşenler erken emekliliği hayal etmesin...

lisans 78.atansan bir dert atanmasan bir dert.ama kılavuzda yazmıyordu ki saati.meb onaylı 100 saat.şimdi tutturmuşlar en az 120 saat.100 ü nasıl 120 yapacam.başka bir özel kursa gitsem acaba verirler mi bir hafta için de?işimi garantiye almak istiyorum.

evet sertifikanın üstünde 100 saat yazıyor malesef:( yani biz sonuçta özürlüyüz. mantık olarak bakarsak bu sınav zaten formalite amaç engellileri işe yerleştirmek.bu kadar sıkıntıya sokmak değil.şimdi komisyon sorun çıkarırsa çık işin içinden.

terih kılavuzunda yazmıyormuydu ben tam okumadım niteliklerde yazmaz zaten kılavuzda yazar

hayır yazmıyordu. sadece bilgisayar işletmeni sertifikası diyordu.bugün istenen belgelerde de 120 diyor.

niteliklerde yoksa çakarsın elindeki setifikayı kabul etmek zorundalar hiç bekleme derim yaz bimere şikayetini acil yada kurumu arayıp sordunmu hiç niteliklerde yok bendeki 100 saat burda 120 saat diyor kimse bize sölemedi böyle bişey kılavuzda bile yazmıyor kurum nasıl ister diyerek sor bi bence ....

atandıktan sonra sanmıyorum saatinin çok önem teşkil edeceğini,sanuçta siz o sınava girdiniz kazandınız mı?o yeterli bence,sorun yaparlasa işe almamak için bu bir bahanedir başka hiçbirşey değildir.araştırmak lazım genede yapılması gereken ne varsa yapınız,boşa gitmesin çabalarınız,memur olmak kolay değil bu zaman da,heleki alnınızın akıyla hakederek almışsanız bu sınavı,kimseye bırakmayınız hakkınızı..

okadar basit mi ya,sınava girmişsiniz kazanmışınız.ne saçma bir şey.

aradım.kimsenin bir şey bildiği yok..herkes başka bir yere yönlendiriyor. bimere yazsam anca 4-5 ayda cevap gelir. en iyisi gidip yüz yüze konuşmak.dava bile açılır şu 9 ay üstünde çalıştıkları kılavuza.

peki lisans mezunusun hiç bilgisayar dersi görmedinizmi oda sertifika yerine geçerli olabiliyor bildiğim kadarıyla o dersi görmüş kişilerden sertifika talep etmiyorlar...

Tekrar kılavuza göz gezdirdim ama saat olarak herhangi bir durum belirtilmemeiş sadece belge var kodları mevcut ama bir madde kurumun kendi yönetmeliğine göre şartlar diye birşeyler yazıyordu kılıf bulunabilir bence siz direk kurumla görüşün derim kendi mevzuaatlarındada böyle bir durum yoksa sizden 120 saat talep etme gibi hakları söz konusu değil...

Benim 160 saatlik sertifikam var .birde trasnskripte bilgisayar desi var .seninde lisans oldugu icin traskiripin yokmu ?

engellileri kadroya almamak için nasıl bahane üreteceğini şaşırdı kurumlar, benim atandığım kadronun niteliklerinde de sertifika istemiyordu. ama kurum belgelerde sertifika istiyor.neyseki transkript var.atanıp da bu bahaneyle elerlerse komisyonda, dava açılabilir.

bulunduğunuz ilçe veya ilçedeki bi halk eğitim kurumuna gidin halk eğitime yapacağınız bi bağış ile size yardımcı olacaklardır.

Peki okul sürecinde bilgisayar dersi felan görmedin mi onu belgeyle ilet o zaman kimse ses edemez ...

arkadaşlar bazı alımlarda 160 saat demiş:) bnm belgeye şimdi baktım 124 saat yazıyor ne olacak yeni belge mi alalım??

Üst Alt