Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandıktan sonra 2 yıllık raporumun yenilenmesi istendi!?

Çotanak1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Kurumla görüştüm güvenlik soruşturmasından sonra tekrar sağlık raporu almamın gerekebileceği söylendi. Rapor tarihini sordu 2016 yılına ait bu arada tarihinin eski olduğu 2018 tarihli olması gerekiyor dendi. Rapor sürekli burada kurum talep ederse rapor sürekli de olsa tekrar çıkarmam şart mı? Raporda istihdam işaretli değil çalıştırılamayacağı alan kısmında durumuna uygun pozisyonlarda Engelli memur olarak çalışabilir şeklindedir.

La havle yahu hu raporların ne kadar sürede cıkartılabildiğine dair bir öngörüleri var mı acaba

ÖSYM kılavuzunda “Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği” ve “İstihdam” kısmı işaretli olmayan kişilerden tekrar rapor istenebileceği yazıyor fakat bunların dışında “Sürekli” ibaresi olan rapor adı üstünde süreklidir, her sene yenilemek gerekse zaten adı “Süreli” olurdu. Ayrıca hangi kurum size bunu söyleyen?

Kurum, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müd. konuştuğum kişinin konuyla alakalı net bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen istenir dendi. Eski tarihli denmesini garipsedim sadece tarihten yola çıkılmasını, şu eksik dense İstihdam vs. hadi tamam ama tarihinin sıkıntı olabileceği aklımda yoktu tarihe göre olsa herkes yeni rapora gönderilir.

Anladım, aynen dediğiniz nedenlerden dolayı olsa neyse ama rapordaki “sürekli” ibaresinin verilmesinin amacı “tedavi imkanı olmayan” hastaların sürekli rapor ile uğraşmamalarını sağlamak. Hangi düzeyden kaç puan ile atandınız acaba?

Lisans 65 puan ile atama oldu.

raporu alırken özellikle istihdam işaretli olsun demiştim gidip sosyal yardım işaretlenmiş sorun olmaz dendi. uğraştırmak için her şey

Merhaba, benim raporumda süresiz istihdam işaretli fakat çalıştırılamayacağı iş alanları bölümü boş. kurum benim de raporumu yenilemem gerektiğini bildirdi. durum bildirir ile kabul olur mu diye araştırıyorum ama herhangi bir bilgiye ulaşamadım.

Hayırlı olsun iyi atarmışsınız yani maşallah. Evet bu konuda çok kimse müzdarip, bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir durum. Hakkında hayırlısı olsun herkesin.

Ahmet1010
Forumda bu konu ilgili başlıklar var, arama kısmından aratırsanız bayağı bir bilgiye ulaşabilirsiniz.

biraz araştırma yapmak gerek bakalım hayırlısı

Bu arada olası bir yeni rapor durumunda almış olduğum vergi indirimi belgesine tekrar başvurmam gerekir mi?

Çotanak

Atandıktan sonra vergi indirimi için tekrar başvurmak gerekiyor diye bir şey okumuştum forumda.

Her şey Sıfırdan başlayacağız neredeyse İnşAllah bu atama olmamış tekrar tercih ver demezler

Gittiniz mi hastaneye? Sadece istihdam kısmının işaretlenmesi için tekrar mı muayene olacağız yoksa direk düzeltme yapıyorlar mı?

Varsayımlarla hareket etmeyin, raporlar sürekli ise istihdam alanı işaretli ise yeniden rapor çıkartmanız niye istensin ki

Arkadaşlar izmir adalet sarayına atandım raporda herşey tam ama çalıştırılamayacağı iş ilanları boş kurum raporu yenilememi istedi işimiz zor

Benim raporu alalı daha 3 ay oldu bir daha muayene mi olacağım Allah aşkına. Aynı hastaneye gidip direk değiştirirler diye umuyorum. Yarın hastaneye gidiyorum bu konu hakkında size bilgilendirme yapacağım.

Serhenk

İstihdam ile alakalı hastane'ye gittim bir çalışan imzası olan doktorların şuan burada olmadığından İşaret eklenemeyeceği söylendi. Yeni rapor dendi ama forumda dilekçe ile eklettiğini söyleyen arkadaşlarda var. bir hastaneye gidin bakalım size ne derler

Tam anlamıyla varsayım değil aslında görüştüğüm kişi tamamen rapor tarihini sorup ondan sonra rapor eski olduğundan tekrar istenir tarzı bir konuşma oldu bu kadar kendi adıma İstihdam işaretli olmasa da çalışamayacağı alan kısmında engelli memur olarak çalışabilir yazmakta daha ne yazsın bilemiyorum

Evet arkadaşlar beklediğim gibi raporun yenilenmesi kesinleşti sürekli de olsa kurum böyle istiyormuş denen bu, yapacak bir şey yok soruşturmam bitmiş evrak tesliminden sonra atamam yapılacak tamamlayıp teslim edeceğim hayırlısı ne diyelim

hayret birsey sürekli yazan raporuda yenilenmesini istiyorlar cok ilginc

mevzuat iste vermese sizden yeni rapor istediğine dair yazı iste mühürlü sonra aç davayı aklı başına gelsin yoldan elamanmı alıyorlar.

suat65 raporda istihdam işaretli değil engelli memur olarak çalışabilir ibaresi var dediğin şey istihdam işaretli olsa yapılır. tam anlamıyla mevzuat uygunluğu olmayabilir durumun benim taktığım durum sadece yıla bakılarak yenileme istenmesi, kişiye soruyorum kesin olsun dediğiniz bir ibare veya durum var mı ? dediği tarih 2018 olmalı

Çotanak

Size "Rapor tarihi 2018 olmalı." diye sözlü olarak mı bildirildi yoksa yazılı olarak mı? Ayrıca bunu sizi söyleyen memura neye dayanarak böyle bir şey istiyorsunuz, diye sordunuz mu? İstihdam kısmının işaretli olmaması yönünden yeni rapor istenilse anlayacağım fakat "2018 tarihinde alınmış rapor olmalı sözüne bir anlam veremiyorum." Devlet Personel Başkanlığını arayıp bilgi aldınız mı bu "2018 tarihli rapor" konusunda?

raptap sözlü olarak bildirildi, dayanağı kurum olarak 'herkesten' tam teşekküllü hastaneden raporların yenilenmesini talep ediyoruz, bunu herkesten istiyoruz dedi .DPT bilgi almadım.

Sizi tenzi ediyorum.. muhtemelen sahte (para karşılığı) rapor çıkaranları elemek için yapılmış bir durum olabilir. Benim düşüncem Kurumlar akı karadan ayırabilmek için bu tarz yollara başvuruyorlar.

Çotanak
Anladım, tekrar rapor almak biraz zahmetli bir iş çünkü çok uzun sürelere gün veren hastaneler olabiliyor. Allah kolaylık versin inşallah, yazılı bir kağıt olsaydı elinizde, hastaneye onu gösterip süreci hızlandırmalarını talep edebilirdiniz ama o da yok. Hasteneyle görüştünüz mü en erken ne zamana verebilirlermiş? Yani bu rapor işlerini kafam almıyor benim, sürekli olan rapordan "2018 tarihli olması gerekir diyerek" neden tekrardan rapor istenir?

mardin2147
Dediğiniz nedenden dolayı herkesten tekrar isteniyor olabilir fakat eğer dediğiniz gibi para karşılığı alınabiliyorsa bu rapor, bunu yapan sahtekarlar tekrar para veripte yeniletemezler mi?

Son düzenleme:
raptap bulunduğum bölgede aldığım dönemde sıkıntı olmamıştı 10 gün içinde almıştım yine öyle olur diye düşünüyorum. istihdam işaretli olsa kabul etmezdim ama işaretli olmayınca tam anlamıyla zorlayamıyorum durumu mantıklı gelse eyvallah da sunulan neden cidden saçma
mardin2147

sahte rapor ciddi bir sorun kesinlikle, bu düşünce benim de aklıma geldi. Herkese uygulanacak genel bir uygulama yap kimsenin sesi çıkamaz ama kurum bu düşünce ile beni böyle uğraştırma amacı varsa bu haksızlıktan başka birşey olamaz. Bu zan altında tutmaktır böyle bir hakkı olamaz

Çotanak

10 günde veriliyorsa çok iyiymiş, aynen eğer ki istihdam ve çalıştırılamayacağı işlerin niteliği kısmı boş olsaydı dediğiniz olabilirdi fakat şimdi diretmenin pek anlamı yok. Peki bu kısımları dolu olupta yargıya başvuracak olan veya itiraz eden aynı kuruma atanan kişiler var mı?

Bu arada bazı kurumlar "durum bildirir" raporunuda kabul ediyorlar, bu 2-3 günde alınabiliyormuş, isterseniz bunu bir sorun kuruma.

raptap

işlemi başlatmadan bir görüşürüm durum bildirir raporu için olmadı işlemlere başlarım

Çotanak

Bencede en iyisi o şekilde yapmak. Ben bugün 2 defa DPB’yi aradım cevap veren olmadı telefona. Oraya sormakta da fayda var diye düşünüyorum.

Üst Alt