Arkadaşlar konu hakkında az çok bilgim var. Başımdan geçtiği için anlatıyorum.
2015/1 Ekpss yerleştirme sonuçlarına göre 2015 Mayıs ayında MEB Niğde Hizmetli kadrosuna yerleştirildim. Daha sonra Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünü aradım evrak işlerinin nasıl olacağını sormak için. İnsan Kaynakları bölümündeki görevli, henüz bize listeler gelmedi daha sonra arayın listeler geldiğinde size bilgi vereceğiz dediler. Ne zaman arıyım diye sorduğumda 1 hafta 10 gün sürer listelerin gelmesi haftaya arayın dedi. 1 hafta sonra aradım, listeler geldi dedi. Adımı soyadımı söyledim, listeye baktı ismimi buldu daha sonra bana istersen dilekçe verip yaşadığın yerde kalabilirsin dediler. Bende tamam dedim ve bunun nasıl olacağını sordum. Dilekçeni tarayıp bize mail yoluyla at biz işlemi başlatalım, sen daha sonra dilekçeyi kargo ile yolla bize dediler. Aynen dedikleri gibi yaptım. Bu işlemden 1 hafta sonra tekrar aradım sonucu öğrenmek için, bana işlemin yapıldığını bundan sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat kurmam gerektiğini söylediler. Bu süreç de yaklaşık 1 ay sürdü. İzmir'e yeni listeler geldi, gittik evrakları verdik falan derken 7 Temmuz'da tekrar aradım bana kadromu verdikleri okulu söylediler ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip evraklarımı alıp işe başlamamı söylediler. Söyledikleri gibi yaptım ve 8 Temmuz'da işe başladım çok şükür.
O gün için bu işlemi sadece MEB yaptı. Diğer kurumlar bu hakkı vermedi atanan arkadaşlara. Bu yapılan işlem normal şartlarda 1 yıllık süreç geçip adaylık kalktıktan sonraki tayin işlemiydi. Bize bu hakkı işin başında tanıdılar. Bu işlemi yapmayan arkadaşlar adaylıkları kalktıktan sonra dilekçe vererek "Engelli Personel İstihdamına Yönelik Atama (DM.Yer Değ.Ynt Ek 3 Md.)" gereğince tayin isteyebilirler. Bu hakkı işin başında kullanan (benim gibi) arkadaşlar da en az 3 yıl çalıştıktan sonra tekrar tayin isteme hakkına sahip oluyorlar..