Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandıktan sonra hemen tayin için nereye başvurmalıyım?

Radtek21

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Atandığım gibi kendi yaşadığım yere tayin almak için nereye dilekçe yazmalıyım? Bu konuda mevzuat nedir? Bilgisi olan paylaşır ise sevinirim.

İlk önce sonuçlar açıklanmadı ve kazanıp kazanmadığın belli değil. Sonra hangi kuruma yerleşeceğin oda belli değil. Hele bir sonuçlar açıklansın ve atanıp atanmadığın belli olsun ondan sonra bu sorulara cevap bulabilirsin.

tayin için daha çok erken ilk atama yerinizde 2 yıl çalışmak zorundasınız

X_MAN Kardeşim nerede yazıyormuş bu dedikleriniz, nereden çıkardınız iki yıl şartını, lütfen aslı olmayan paylaşımlar yapıp insanları yanıltmayalım. Devlet Personel Başkanlığının bu konu ile ilgili 20 mayıs 2015 tarihli yazısı var, engelliler atandıkları ile başlamadan, bir defaya mahsus olmak şartı ile diledikleri yere atanabilirler. Şuana kadar bunu sadece MEB uyguladı, umarım bu atamada diğer kurumlarda bunu uygular. Kolay gelsin.

eee dışarıdan atıp tutmak kolay ne de olsa. evet mevzuat var ama kurum mevzuatı uygulamak zorunda mı? kanun değil mevzuat bu. kurumun ihtiyacı varsa ve gitmek istediği yerde de açık yoksa paşa paşa oturup 5 yıl atandığı yerde çalışır. ki zaten iş başı yapmadan önce sana 5 yıl çalışacağına dair yazı imzalatılıyor.

madem orada çalışmayacaksın neden yazıyorsunuz arkadaşım? neden başkasının hakkına giriyorsunuz? belki o ilde seninle aynı puanda başka biri var ve senin bencilliğin yüzünden atanamıyor. ama doğru ya en uyanık sizsiniz.

Daha atandığı bile belli değil ama arkadaş tayini nasıl alırım diyor öbürüde mevzuatı kanun gibi yazıp siz birşeyden anlamıyorsunuza demeye getiriyor. zaten bir tek siz uyanıksınız diğerleri aptal. kurumlar önlem almıyor değil mi?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
MEB Sayfa Bulunamadı
İl içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler
MADDE 26 ? (1) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf tutulanlar ile sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlardan bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıl süreyle çalışan öğretmenler il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
(2) Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar, bu yükümlülüğünü tamamlayanlar ya da muaf olan öğretmenlerden bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
GEÇİCİ MADDE 2 ? (1) Bu Yönetmelik hükümlerine göre 2010 ve 2011 yıllarında yapılacak isteğe bağlı il içi yer değiştirmeye esas alınan bulunduğu eğitim kurumunda çalışma süresi ?2? yıl olarak uygulanır.
GEÇİCİ MADDE 3- (Ek : 30.7.2010/27657 RG) (1) Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dahil iller ile birinci hizmet bölgesine dahil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında 6/5/2010 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan öğretmenler, adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla bulundukları eğitim kurumlarında ya da illerde çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içi ve iller arasında yer değiştirme dönemlerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

http://forum.memurlar.net/konu/1058717/

ayazefe

Güzel kardeşim, atandıktan sonra Atandığım yere gitmeyecegimi kim söyledi? Tabi ki gideceğim. Ama herkes memleketinde olmak ister böyle bir şansım var ise nasıl uygularım diye sordum sadece. Puanım 88.7 ve radyoloji teknikeriyim. Kendi memleketime kontenjan açılmamış ancak takdir edersiniz ki bu puan ile atanacağım. Sorum sadece atandıktan hemen sonra memlekete tayin alabilirmiyiz diye. Ataniraam ve memlekete tayin alamazsam tabi ki Atandığım yere gideceğim

Daisuke
Yazılanlara bakmayın, atandıktan sonra iş başı yapıp, yazı işleri müdürlüğünuz ile görüşün. Bağlı bulunduğunuz ile, ek1 maddeye binaen atama istenir dilekçenizi yazın. Yani il komisyon başkanlığına. Onlar muvafakat vermez muhtemelen, ancak üst yazı ile Ankara ya gider evrak. Toplamda 1 ay sonra atama tebliginiz elinize ulaşır.
Adalet bakanlığında prosedür böyle. MEB için durum değişebilir, bilmiyorum[/QUOTE]

Teşekkür ederim kardeşim ilgine

Radtek21 m.e.b hariç diğer kurumlarda asalatin onaylanmasını beklemek zorundasınn m.e.b de kendi ilinde başlayabiliyorsun

Çakılı kadro olan yerleri tercih ettiysen de imkansıza yakın tayin işi.Mesela belediyeler,il özel idareleri,üniversiteler bu kurumlarda tayin olmuyor, ömrün bitene kadar o ilde çalışmak durumunda kalıyorsun:)

Son düzenleme:
Daisuke

evet tayin taleplerini yazı işleri müdürlüğü yapar zaten personel şube müdürlüğüde çay çorba işlerine bakıyor zaten. arkadaş hem birşey bildikleri yok hemde milleti gaza getiriyorlar.

Daisuke

hala komisyon diyor herifin dünyası bu memleketin en amele kurumu olan meb olmuş zannediyor ki heryer meb gibi amelelerin toplandığı nerde işsiz güçsüzün çalıştığı yer. mebde öğretmen harici memuru takan var mı ki seni takalım?

X_MAN Sizin bu yazdığınız engeli olmayan öğretmenler için geçerli, benim belirttiğim engelli personel için geçerli. Sizin yazdığınız "[FONT=sans-serif]MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ" in engellilere tanınan bir defaya mahsus tayin hakkı ile hiç bir ilgisi yok. ben de 6 yıllık MEB çalışanıyım. Saygılarımla, kolay gelsin.[/FONT]

Arkadaşlar konu hakkında az çok bilgim var. Başımdan geçtiği için anlatıyorum.
2015/1 Ekpss yerleştirme sonuçlarına göre 2015 Mayıs ayında MEB Niğde Hizmetli kadrosuna yerleştirildim. Daha sonra Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğünü aradım evrak işlerinin nasıl olacağını sormak için. İnsan Kaynakları bölümündeki görevli, henüz bize listeler gelmedi daha sonra arayın listeler geldiğinde size bilgi vereceğiz dediler. Ne zaman arıyım diye sorduğumda 1 hafta 10 gün sürer listelerin gelmesi haftaya arayın dedi. 1 hafta sonra aradım, listeler geldi dedi. Adımı soyadımı söyledim, listeye baktı ismimi buldu daha sonra bana istersen dilekçe verip yaşadığın yerde kalabilirsin dediler. Bende tamam dedim ve bunun nasıl olacağını sordum. Dilekçeni tarayıp bize mail yoluyla at biz işlemi başlatalım, sen daha sonra dilekçeyi kargo ile yolla bize dediler. Aynen dedikleri gibi yaptım. Bu işlemden 1 hafta sonra tekrar aradım sonucu öğrenmek için, bana işlemin yapıldığını bundan sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat kurmam gerektiğini söylediler. Bu süreç de yaklaşık 1 ay sürdü. İzmir'e yeni listeler geldi, gittik evrakları verdik falan derken 7 Temmuz'da tekrar aradım bana kadromu verdikleri okulu söylediler ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip evraklarımı alıp işe başlamamı söylediler. Söyledikleri gibi yaptım ve 8 Temmuz'da işe başladım çok şükür.
O gün için bu işlemi sadece MEB yaptı. Diğer kurumlar bu hakkı vermedi atanan arkadaşlara. Bu yapılan işlem normal şartlarda 1 yıllık süreç geçip adaylık kalktıktan sonraki tayin işlemiydi. Bize bu hakkı işin başında tanıdılar. Bu işlemi yapmayan arkadaşlar adaylıkları kalktıktan sonra dilekçe vererek "Engelli Personel İstihdamına Yönelik Atama (DM.Yer Değ.Ynt Ek 3 Md.)" gereğince tayin isteyebilirler. Bu hakkı işin başında kullanan (benim gibi) arkadaşlar da en az 3 yıl çalıştıktan sonra tekrar tayin isteme hakkına sahip oluyorlar..

30 tercihide MEB yapmış biri olarak, tercihlerden önce Ankara M.E.B insan kaynakları genel müdürlüğünü arayarak, göreve başlamadan istediğimiz il veya ilçeye tayin hakkımız var mı diye sordum... Evet, biz bunu zaten yapıyoruz ama diğer kurumları bilemem arayıp öğrenin dedi. Söylediklerimden şüphesi olan varsa aradığım kurumu arayabilir.

Normalde bir yili doldurup asalet almaniz gerek aldiktan sonra oncelikli olarak ailenin yanina tayin isteyebilirsiniz sdece milli egitimde atama belli oldugunda ise baslamadan ailenin yanina donebilirsin

SN.Radtek21 önce atandığınız yerde gidip göreve başlamalısınız, daha sonra 1 yıldan az olmamak suretiyle en fazla 2 yıl çalıştığınız kurumda asıl memurluğa geçişiniz onaylanması gerekir. çoğunlukla bu süre 1 yıldır. amir konumundaki memurlar için 6 ayda olabilir. daha sonra çalıştığınız kurumun birimine, yani milli eğitimse okula dilekçeyle engellilerin 1 defaya mahsus görev yeri değişikliği hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtirsiniz. atanmak sitediğiniz kurumun biriminde boş kadro varsa tayininiz gerçekleşir. diğer taraftan devlet memurlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereği, birim bazında il içi 3, il dışı 5 yıl geçmedikçe tayin isteyemezsiniz.

ayazefe

biz nereden bilelim peki hangi kurum 5 yıl şartı koşuyor,hangi kurum koşmuyor..telefon açıyoruz soruyoruz, çalışanlar bile bi haber herşeyden..sizde bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz..deveye sormuşlar neren eğri,deve demişki nerem doğruki..bu ülkedeki sistemde aynen böyle işte

devlet memurları için bütün kurumların atama ve yer değiştirme yönetmeliği aynıdır. hepsi 657' ye tabidir. örneğin; engellilik hakkını kullanıp hakkariden ankaraya tayinle gelirseniz. bir daha 5 yıl dolmadan il dışına çıkamazsınız, 3 yıl dolmadanda il içi tayin isteyemezsiniz. ancak ünvan değişikliği yada görevde yükselme sınavları açıldığında başarılı olursanız yeni bir tayin hakkı doğar... t.c. her yerine gidebilirsiniz özgürsünüz................................................................................................

merhabalar;

bu konuda en müzdarip benim sanırım. bddk ya atamam yapıldı ve sadece istanbulda mevcut.çakılı kadromudur?başka yere tayin nasıl istenir ?bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirme yaparsa sevinirim.

Bilgisi olan arkadaşlar varsa.bende MEB engelli işçi olarak işbaşı yaptim şimdi bu memurlara tanınan bir defa tayin hakkı işçilerde de geçerli oldu diye biliyoruz cbaskani onayladı vs bu haktan yararlanan varmı yada red alan yardımcı olursa sevinirim
.

Üst Alt