Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandıktan sonra lisans mezunu oldum. Tekrar atama için EKPSS'ye girmem mi lazım?

mehmett1996

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ortaöğretim ekpss ile atandım açıktan kamu yönetimi bitirdim. Tekrardan sınava girip atanabilir miyim? Lisans ekpss si zor mu? Daha önce alım durumu nasıl Eğer atanamazsam şuan ki işim iptal olur mu?

memur olarak atandığınız için tekrar aynı kadro ile lisans mezunu olarak atanamazsınız. lisans ekpss doğal olarak ortaoğretime göre zordur

Ekpss nin en zor kısmı genel görme işitme 2 lisanstir ama tabi normal kpss ye göre kolay

@mehmett1996,
Ben de aynısını yaptım. Lisans 3. sınıftayken ortaöğretim ekpss ye girdim. Mezuniyetten sonra diplomamı işlettirdim personel birimine.. Zaten bölüm İİBF olduğundan sadece derece kademeye etki ediyor maaşta bi fark olmuyor neredeyse hiç

Mesela; ben önlisans mezunu olarak teknik kadroya atandım diyelim. Daha sonra açıktan lisans bitirip (İşletme, iktisat vb.) bunu sisteme işletirsem teknik kadroda çalışmaya devam mı ederim, yoksa GİH'e mi alırlar? Maaş ve özlük hakları konusunda avantajlı mı, dezavantajlı mı olur?

@berke26, Sadece derece kademen değişir.
ama teknik sınıftayken teknik üst öğrenim yaparsan hem derece kademe artar hem de maaş ciddi bir şekilde artar.

eskiden tarım bölümü vardı anadoluda hala var mı bilmiyorum. benim bir çok teknisyen arkadaşım aöf den tarım teknikerliğini bitirip tekniker özlük haklarını kazandı.
teknik sınıfken işletme vb bölumlerde derece kademe ilerler. maaşa çok az katkısı olur yani o katki için okunmaz. ama teknik sınıf üst öğrenim imkanı varsa kesinlikle okunmalı çok güzel para artışı olur

Tarım Teknikeri olan arkadaşınız hangi bakanlıkta peki?

@gldn45, iç işleri bakanlığına bağlı kurumda çalışan 4 arkadaşım tarımı üst öğrenim saydırıp tekniker özlük haklarını aldılar. başta mahkeme vs süreçleri oldu ama saydırdılar. memurlar forumunda bu zamanında çok konuşulmuştu. orada benden daha detaylı bilenler olabilir belki tarımı saydıran birisini bile bulabilirsin

Benim kurumda unvan değişikliği henüz olmadı ama ben de geçen yıl tarımdan mezun oldum. Onun tedirginliği var üzerimde. Bilgi aktardığınız için teşekkürler. Tarım teknikerliğini sonradan işleten arkadaşlar bu konuşmayı görüp yeniden yazarlarsa memnun olurum

Unvan değişikliğinde eğer tarım teknikerliği açarlarsa (kurumunuz uygunsa) görevde yükselme yapabilirsiniz. ama hali hazırda teknisyenseniz sınava gerek kalmadan bir intibak dilekçesi yazıp kurumunuza resmi olacak şekilde verin. özlük haklarınızı alacağınız tarih dilekçe tarihi olur. resmi iş yapın sözlü işe güvenmeyin. unutmayın bu sadece özlük hakkını aldırır sizi tekniker unvanı yapmaz gene teknisyen unvanında olursun ama teknikere yakın maaş alırsın @gldn45,

Malesef teknisyen kadrosunda değilim. Bilgiyi aktarımınızdaki emeğinize sonsuz teşekkürler

Üst Alt