Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atandıktan sonra tekrar EKPSS'ye girip yeniden başka bir yere atanabilir miyiz?

levelahmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yeniden ( alanda ) atanma 3001

Merhaba arkadaşlar,
Önlisans mezunuyum,3001 den memur olarak atandım.
Branşımla ilgili alım olmadığı için mecburen 3001 tercihi yaptım,
Kurallar gereği yeniden 3001(herhangi bir önlisans programından mezun olmak ) tercihi yapamayacağımı biliyorum,
Sorum şu;Alanımla ilgili alım olursa tercih edip göreve başlayabilir miyim?
Teşekkür ederim yardımınız için

3001 den yani ön lisanstan atanamazsin branşınla ilgili olsa da. Yalnızca lisanstan atanabilirsin branşınla. Bir üst öğrenim sayılması lazım yani.

3001 'in anlamı '' herhangi bir önlisans programından mezun olmak ''
Her branşın kod numarası farklı,
Örneğin kişi bilgisayar programcılığı ya da tıbbi laboratuvar mezunu olsun
Bu iki programdan mezun olan aday 3001 tercihi yapabilir
Benim sorum şu,
3001 ile atanan kişi,yeniden ekpss ye girdikten sonra branşıyla ilgili tercih yapıp atanabilir mi?
Teşekkürler

EKPSS ile atanan biri yeniden tercih yapabilir mi?

ekpss ile a kadrosuna atanan biri yeni tercihlerde yine a kadrosunu yazabilir mi ? kurum muvafakat verdigi takdirde sıkıntı cıkar mı ?

tercih hakkı ; eğer atanması çıkmışsa birdir.
ikinci kez tercih yapamaz..

yani ilk tercihte atanması çıkmışsa;
ister atanmayı yapsın ister yapmasın yani evrakları vermesin. O an işi bitmiştir. İşe başlar yada başlamaz kendi sorunu...

İkinci tercih hakki yapamaz.

Tekrar sınava girip tekrar tercih hakkı kazanabilir. o ayrı konu...
ancak tercih yaptığında atanması çıkmışsa ikinci kez tercih işi biter.

Not: eksik evrak olsa dahi atanması çıkmış ve her türlü nedenle yerleşmemiş olsa bile 2. kez tercih yapamaz.

Halen memur statüsünde çalışanlar, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet
Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer alan; --Halen memur olarak
çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı
olmak kaydıyla
mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin
kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz,
yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.-- hükmüne uygun olarak tercihte bulanabileceklerdir
.
Sonuçta farklı bir branş ve hizmet sınıfında tercih yapacağınız için sorun olacağını düşünmüyorum.
Yinede ÖSYM Bürosunu bu maddeyi göstererek daha net bir bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba. Ben 2016/1 EKPSS ile lise mezunu olarak bir belediyeye atandım. 2 yıldır memur kadrosunda çalışmaktayım. Derecem 12/2 dir. 2016 daki EKPSS sınavına girdikten 3 ay sonra Bil. Prog. bölümünden mezun olmuştum.

Şimdi 2018 EKPSS'ye Önlisans mezunu olarak başvurdum ve 87 puan aldım. Başarı sıralamamı dün sorguladım ve Bilg. Prog. alanında 25. sıradasınız diyor. Aralıktaki tercihlerde 3249 (Bilg. Prog.cılığı) nitelik kodundan veya programcı olarak tercih yapmayı düşünüyorum. DMK'yı, Engellilerin Devlet Memurluğu'na Alınmaları Hakkında Yönetmelik'i, bu konudaki DPB'nin görüşünü ve Tercih Klavuzunu defalarca okudum. Tercih yapmam için hiç bir engel görünmüyor. Engelim ruhsal ve duygusal sınıfından. Kime sorsam elindeki bulgurdan olma diyor. Ben tercih yapıp başka kuruma üst kadroyla geçmek istiyorum. Kaygı bozukluğum vardır.

Daha önce bu şekilde halen memur iken istifa etmeden yeni bir sınav sonucuyla yeniden atananlar bu konudaki fikirlerini ve işleyişin nasıl olduğunu paylaşabilirler mi?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

ÖNEMLİ olan Asıl Husus şu;

Acaba aynı ünvan ve pozisyonda tercih yapıyorsa ataması iptal olacağı bilindiği halde ösym tercih sistemi buna izin veriyormu ?
Veriyor ise kötü 1 kadro ziyan olur!

Deneyen gören bilgisi olan varmı ?

Geçen 2016 EKPSS tercihlerinde sadece meraktan lise mezunu olarak başvurduğum halde Önlisans alanını seçtim. Sadece sistemi denemek için ve sistem uyarı verdi.

Yani sistem izin vermiyor o tür bir tercihe. Başka sitede halen memur iken yeni bir kpss/ekpss sonucu ile ataması yapılan birinin atandıktan 3 ay sonra ataması iptal edilmiş. Nedeni geçtiği kadronun da aynı olmasıymış. Şu an mahkemesi sürüyor diye biliyorum.

Ben halen memur iken istifa etmeden yeni sınav sonucu ile sıkıntısız bir şekilde yeniden atanan arkadaşlardan süreci anlatmalarını istedim. Teşekkürler.

Arkadaşlar, Hale’n lisans mezunu memur olupta ayrıyeten önlisans diploması olan birisi ekpss girip bu 2 yıllık bölümden tercih yapabilir mi?
(Not: Gih sınıfından, sağlık hiz. geçmek için)

kpss sözleşmeli öğretmen olarak atanıp ekpss ile bir yıl dolmadan tercih yapıkabile mi?

levelahmet

ahmet bey hangi kuruma atandandnz ben adalet bakanlığında çalışıyorum liseden hizmetli olarak girdim önlisantan sınava girdim 85 puan aldım atamayı bekliyorum ama kime sorsan kurum gitmene izin vermez diyor muvafakname alamazsın diyorlar

Böyle bir atama olursa başlanılan yerde aday memur olarak mı başlanır asil memur olarak mı? Bir de yolluk verilir mi?

Ne yapacak yolluğu molluğu
Hele bir atan herşey devletten bekleme

Üst Alt