Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atanır atanmaz ailemin yanına tayin isteyebilir miyim?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Merhaba, şu anda halihazırda 2022 EKPSS'ye hazırlanıyorum. Aklıma bir soru takıldı ve size danışmak istedim.
Benim ağır engelli bedensel raporum var (%85) ve ailemle birlikte yaşamam gerekiyor. EKPSS'de tercih yaparken yaşadığım şehirden başka bir yere atanırsam yaşadığım yere, bu raporu gerekçe göstererek, tek seferlik de olsa tayin isteme hakkım var mıdır? Bu konuda en çok yardımcı olan kurumlar hangileridir?
Bilgisi veya deneyimi olan arkadaşlar aktarırlarsa çok mutlu olurum.

Teşekkürler.

Özerk(belediye üniversite) hizmetli için zorluklar oluyor tayin istediğin zaman. Lakîn önemli olan atanmak.

Hangi kurum olursa olsun tayin hakkın var engelinden dolayı önceliğinde var. Sen yeter ki atan.

Meb te kolayca tayin isteyebilirsin. 657 tabi statüde engelliler 1 defaya mahsus tayin hakkı var bazı kurumlar zorluk çıkarabiliyor. 657 sayılı kanun okuyup ilgili maddeyi dilekçe ne ekleyerek talepte bulunabilirsinde.

Belediyeler, üniversiteler ve bazı bakanlıklarda zorluk çıkarabilirler ama MEB, EGM, TSK gibi taşra teşkilatı çok olan kurumlarda bir kereye mahsus istediğin yerde başlama olasılığın çok yüksek.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, içim rahatladı.

Atanma Sürecinde Ne Yapmalıyım?

Merhaba, biliyorum bu konuyu açmak için belki erken çünkü daha 2024 Ocak'a kadar atama olması beklenmiyor ama ben yine de bu aralar kafamı kurcalayan konular hakkında sizden görüş almak istiyorum. Ben Temmuz ayında lisans psikoloji bölümünden mezun oldum. 2022 EKPSS'ye lisans düzeyinde girmiştim ve şu anda psikoloji branş bazında 8. sıradayım. Önceki atamalara baktığımda hep minimum 20 psikolog alımı olmuş. Yani atanma ihtimalim var.

Ancak benim kafama takılan bazı olasılıklar var. Ben Adana'da ailemle birlikte yaşıyorum ve yüzde 85 bedensel engelim var. Ailemle birlikte yaşamam gerekiyor. Ancak ya Adana'da psikolog kadrosu açılmazsa? Ailemle birlikte başka şehre gitmek maddi açıdan bizi zorlayabilir, burada evimiz var iyi kötü. Daha önce atanıldığında bir defaya mahsus yaşadığın şehre tayin isteme hakkı olduğuna dair yazılar okumuştum ama orada da biraz kurumun insafına kalıyor galiba. Bir de ben unvan ile atanacağım için tayin olmam daha zor olabilir diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz, ne yapmalıyım sizce? Şu anki düşüncelerimin belli ölçüde kuruntu olduğunun farkındayım ama yine ister istemez düşünüyorum.

Üst Alt