Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atatürk Hava alanında Engellilerden Otopark ücreti alıyorlar mı?

Seyithan21

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar Allah nasip ederse Mayıs 1 de Diyarbakıra uçacam ama kafamı karıştıran konu araçımı oraya par edersem pazar günü dönsem benden ücret alırlarmı? bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirm..

Yok arkadaşım alınmıyor. Gişeden geri dönüp araca gitmemek için, aracını park ettikten sonra, araç ruhsatını ve otopark fişini yanına al. Varsa engelli kimlik kartın onuda yanında bulundur. Aracının ruhsat fotokopisini çekiyorlar, ehliyetin ile birlikte hemen dosyalayıp, otopark fişini istiyorlar, o otopark fişini aynı ödeme yapar gibi makineye sokup, sana veriyorlar, sende otoparktan çıkarken o fişi bariyere okutup para ödemeden çıkıyorsun... ben sürekli kullanıyorum çünkü havalimanını...

Sene 2011 sabah 05:00 de girdim 07:30 gibi çıkış noktasına geldiğimde Başbakanlık engelli kimliğimi verdim yok efendim plakanda işaret yok,ruhsatımda normal araç ama araç bana ait (engelliye)yok ödeyeceksin dedi ödedim.Ankara Esenboğa Havalimanına gidip park edip çıkıyorum park kartımıda değil engelli kimliğimi gösteriyorum telsizden anons geçip bariyeri açtırıyorlar...

İçeriye girerken bariyerdekilere sor öyle bırak,sonra sıkıntı yaşamayasın...

hocam diyorum ya zaten... sadece engelli araçlarına bu imkan sağlanıyor... aracın plakasına değil, ruhsatına bakılıyor... ben her hafta kullanıyorum...

Ben de havalanında engelli kartımı gösterdim ve ücret ödemedim. Plaka falan sorun olmadı.

Geçenlerde bi isparka park ettim sonra çıkarken durumu bildirdim ruhsatımda yazıyor bakın isterseniz dedim. Yok öyle olmaz şuraya git bu evrakları götür sonra şuraya götür şurda imzalat bunu yap et falan. Yani ne gereksiz işlemler ruhatta yazıyor illa plakada bayrak gibi işaret mi olsun

ispark ile havalimanı otoparkı aynı şey değil... ispark için ehliyet, ruhsatınla trafiğe gidiyorsun, onlar sana engelli park kartı veriyorlar. Onunla ispark'lardan ücretsiz yararlanıyorsun tuğçe..

Ufff bu benim için mükemmel bir haber,bak bunu bilmiyordum öğrendiğim çok iyi oldu, teşekkürler.

5 Eylül - 4 Ekim Arasında yani bir ay arabamı Esenboğa Havaalanında otoparkta bırakacağım size sorum şu arabam için otopark ücreti istenir mi yani belli bi süresi var mı bir de aracım orada bir ay boyunca Güvenli bir şekilde durur mu? Sık kullanıyorum Dediğimiz için sordum teşekkür ederim

Adb de çalışıyorum. Otopark ücreti konusunda engelli aracı için 1. Derece yakınlılığı belirtilmesi gerekiyor ruhsata işlenmiş şekilde yanii. Birey kendisi kullanıyorsa kimlik göstergesi engelli olduguna dair bu yeterli sorun olmaz hiç bir şekilde kaç gün durmuş olduğu hiç önemli değil

Merhabalar, engelli aracım temmuz ayında 20 gün Esenboğa Havalimanı otoparkında kaldı. 15 gün ücretsizmiş, sonraki 5 gün için ödeme yaptım.bilginize.

İstanbul Atatürk Havalimanı katlı otoparkı için, engelli ruhsatı bulunan araçlara ücretsiz otopark uygulaması devam ediyor mu ?
Herhangi bir değişiklik oldumu yoksa hala ruhsatı gösterip ücretsiz faydalanabiliyormuyuz ?

Otopark personeli eğitimsiz olduğu için , %90 zihinsel engelli yeğenimin ehliyeti yok diye çatır çatır tahsil etti otopark ücretini . Adama ruhsatı verdim , ehliyet istedi , ehliyetimi verdim , araç sahibine ait olması lazım ehliyetin dedi :)

Üst Alt