Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ateşli silah yaralanması sonucu L3 L4 hasarı..?

Mrtslck

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle bu forumu oluşturup emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim. Ben 31 yaşındayım ve 11 yıllık polisim 21 Şubat 2015 günü silahla vuruldum çok yakın mesafeden vurulmam sonucu mermi Göbek deliğimin yanından girerek midemi pankreası ve bağırsaklarımın bir bölümünü parçalayarak L3 L4 seviyesinden çıkış yaptı
14 gün yoğun malımda kaldım midemin ve pankreasın yarısını kesmişler bağırsaklarda dikme işlemi yapmışlar bu arada kurşunun çıkış yeri bu süre zarfında açık durdu ve 2 aya yakın beslenmem kapalı kaldı cihazla mama verdiler
yoğun bakımda kaldığım ilk dört gün hiç hissim yoktu belden aşağı ilk hafta sonu bacaklarımı çekmeye başladım ve dokunulunca hissetmeye ancak bileklerimden aşağısını hissediyor oynatamıyordum
2 ay sonra önce sağ baş parmağım oynamaya başladı 1 gün sonra bileğimi oynatmaya başladım şuan sağ Ayağım çok iyi durumda alt sağ kısmında biraz uyuşukluk bar sadece

Ankara Bilkent GATA'ya fizik tedavi için gittim buraya gittiğimde iki karidyenle zor olsada yürüyordum dengem yoktu ancak birbuçuk ay burda fizik aldım şuan gündelik tüm işlerimi yapıyorum araba kullanabiliyorum çok şükür Hamdolsun.

Şuan sıkıntım sol ayak bileğimden aşağısını oynatamıyorum ama sıcak soğuk acı tüm hislerim var birde tuvalet hislerim halen yok tak kullanıyorum büyük tuvalet için bülent Abinin dediği gibi burdan okumam üzerine hergün belli aralıklarla tuvalete giderek oturuyorum bazen kendiliğinden yapıyorum bazen elle boşaltmam gerekiyo
şuan hala Denizli tıp Fakültesi'nde fizik alıyorum sol motor kaslarımın çok Zayıf olduğunu söylediler çalışmaya devam ediyorum yani.
Konuştuğum tüm doktorlar 5 ay gibi bi sürede bu duruma gelmemin mucize olduğunu söylüyor yapılan testler sonrası doktor anüs kaslarımda hareket olduğunu geri dönüşüm beklediğini zamana ihtiyaç olduğunu söyledi şuan en büyük sorunum ara ara büyük tuvaletim varmış gibi yanma sıkıştırma oluyo bunun nöropatik Ağrı olduğunu söylediler bu benim yaşantımı çok olumsuz etkiliyor.

Anlattığım duruma göre tuvalet hislerim ile sol ayak bileğimde bir geri dönüş olur mu acaba benim durumumda olanlar var mı? Yapmam gereken birşey bulunuyor mu? Rabbim herkese şifa versin inşallah selam ve dua ile.

Eyüp kardeşim Allah Razı olsun hep dedik yine diyoruz vatan millet sağolsun

Mrtslck

Çok geçmiş olsun.

Henüz 6 ayda bu kadar güzel gelişmeler olması harika. Yavaşlayarak da olsa his-hareket açısından iyiye gidiş olacağından eminim. Bu ilerleyiş nereye kadar devam eder, özellikle tuvalet konusunda tam bir düzelme olur mu, bilemiyorum. Ama düzenli bedensel egzersizin, düzenli işeme ve tuvalet egzersizlerinin bugünden daha iyiye götüreceği muhakkak.

TAK yapmadan önce işemeye çalışırken mesanenin üstüne parmaklarınızla tık-tık vurup işeme refleksinizi tetiklemeye çalışın. Bunu yaparken kendinizi çok zorlamamaya özen gösterin. Zorlarsanız böbreklere idrar kaçmasına nedne olabilirsiniz. Küçük küçük, hissede hissede kendi başınıza işemeye çalıın her TAK öncesinde. İnşallah bu olduğunda, sonrasında yine TAK yapın ve mesanede ne kadar idrar kalmış, kontrol edin.
Bu rutin ilerlediğinde, bir süre sonra belki TAK'tan tam kurtulmasanız da, en azından TAK sayısını azaltabilirsiniz. Gün içinde kendiliğinizden işeyebildiğiniz kadar işer, birkaç da TAK yaparak mesanede idrar kalmasını minimize edersiniz.

Hasılı, sabır lazım. Acele etmeyin, moralinizi bozmayın.

@Oturanboğa

@OturanBoğa Çok teşekkür ederim bülent abi yorumların için sizin yorumlarınız doğrultusunda söylemiş olduğunuz ÇOĞU şeyi Öğrenerek yapma şansım oldu.

Tıp Fakültesi'nde geçen hafta 3 ayrı test yapıldı anüsten girerek balon şişirme, ürodinami ve endoskopi doktor hissizliğin olduğunu ancak anüs kasları ile ürodinamideki işeme testlerinde kaslarda hareketlilik olduğunu bunun iyiye işaret olduğunu yaşımın genç olmasınıda göz önüne alarak bir geri dönüşüm beklediğini ancak zamana ihtiyaç olduğunu oturuken yatarken her daim kalça kaslarımı sıkıp Bırakma anüsü sıkmaya çalışmamı bunun çok yardımı olacağını söyledi,

sence de abi bunlar geçerli öngörüler midir.

Bu arada can2020 üyenin abisini buğün giderek yoğun bakımda ziyaret ettim, aynen benim yattığım yerde ve yatakta yatıyor psikolojik olarak yorğun düşmüş ama yaşadıklarımı ve nasıl olduğumu anlatıp birde beni görünce morali toparladı

Rabbim hepimize herkese şifasını esirgemesin inşallah selam ve Dua ile.

Mrtslck

Evet, aynen de katılıyorum o değerlendirmeye. O hareketleri yaptıkça his/hareket kazanımı olacaktır.

Mrtslck

Geçmiş olsun hepinize. Acaba GATA da nasıl bir tedavi programı sunuyorlar bilgi verebilirmisiniz..

Öncelikle tşk ederim 01halime hanım.
GATA'da tedavileri salonlar altında ayırmışlar nörolojik salon, spor salonu, fes salonu, emg salonu, havuz vb. Bu salonlardan yatış yaptığınızda randevu alıyorsunuz gün içine saatler aralığında randevu veriliyor.
Mesela güne saat 08.30 da nörolojik salonda başlıyorsunuz 40 dakika deniliyor ama 1 saati buluyo fizik tedavi uzmanınca rahatsızlığınıza göre hareketler açma işlemleri yürüme denge sağlayıcı makina bilek çalıştırma aleti bisiklet gibi aletlerde çalışıyorsunuz.
Aynı gün 11 gibi emg salonuna gidiyorsunuz elektrik uygulaması yapılıyo burda 30 dakika kadar Sürüyor, öğleden sonra fes denilen cihazların bulunduğu salına gidiyorsunuz burdada bacaklarınızdan bileklerimize kadar elektrotlar yapıştırılıyor ve bisiklet sürüyorsunuz bisiklrletler dijital ekranda gücünüze göre ayarlama Yapılıyor hem bisiklet Sürüyor hem elektrik akımı alıyorsunuz.
Sonraki gün spor salonlarında bulunan aletlerin bulunduğu salonda dijital aletlerde çalışma yapıyorsunuz daga sonra havuzda egzersizler yaptırılıyor.

Bunların yanında birde isterseniz İngilizce, bilgisayar, Ebru boyama, el işi vb. Salonlarda kurs alabiliyorsunuz. Daha detay için benimle irtibata geçerseniz rahatsızlığınız ve gata hakkında bilgilendirme yapabilirim elimden geldiğince Allah şifa versin geçmiş olsun.

Çok teşekkürler ederim. Verdiğin bilgiler için benim eşim hasta 9.9.2013 kurşunla yaralama sonucu t1 t2 seviyesinde omurilik zedelenmesi tanısı kondu 2 yıldır tedavi görüyor şimdi karidyenlerle yürüyor acaba gataya gitsek bize faydası olurmu?

Mutlaka katkısının olacağını düşünüyorum tekrar çok geçmiş olsun.

Üst Alt