Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik affektif bozukluk hastasıyım. Yüzde kaç oran alırım?

tirillena

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
merhaba,

ben 35 yaşında atipik affektif bozukluk hastasıyım. yaklaşık 4 yıl önce psikiyatristler tarafından bu teşhis kondu. Daha önce üniversite sınavlarına ve kpss sınavlarına engel durumumu belirtmediğimden herkes gibi normal yoldan girmiştim ama ilaçları kullanmama rağmen bahsettiğim yukarıda adı geçen hastalığımda düzelme iyileşme olmadı. ben devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu alabilir miyim? atipik affektif bozukluk adı verilen ruhsal rahatsızlığımın engel oranı yüzde kaçtır? bunu nasıl öğreneceğim?yardımcı olursanız sevinirim..

Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 80

yaygın anksiyete bozukluğu hastalığının engel oranı nedir?

Anksiyete Bozukluğu için:

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

%40 engelli raporu aldım!! haklarım nelerdir?

arkadaşlarım benim sizlere sorum şu;
yanıtlarsanız sevinirim;
ben yeni %40 engelli raporu aldım. psikiyatri bölümünden. ama sağlık raporu 1 yıl süreyle verilmiş.ayrıca Eğitim-Sosyal yardım-2022 sayılı yasa
bölümleri değerlendirilmemiş. Sadece istihdam ve engelli kimlik kartı bölümlerinde 'evet' yazıyor.

Ben bu raporun yenilenmesini ve değerlendirmeye alınmamış yuıkarıda ki bölümlerin yeniden değerlendirilmesini devlet hastanesi sağlık kurulundan talep edebilir miyim? Engelli haklarım neler?

Yanıtlarsanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim

affektif bozukluk bendede var dogru ilaci bulduysan ve bunyen ilaci kabul ediyorsa hic bi sorunun olmaz... ayrica bu baslangic olarak yazmis olabilirler... atipik psikozda doktor olan bi arkadasim var kendisi artvin de doktorluk yapiyor

affektiflik bozukluk ilaçla tedavi ile çalışma olanagı veren yüzde 45 ilaçla çalışma oranı yoktur ise. yüzde 80. bu tür rahatsızlığın bulunuyorsa. teşhis buysa

arkadaşlar
anladığım kadarıyla psikolojik hastalıklarında türleri var. Yakınım OKB hastası ilaçla tam bir başarı sağlanmıyor. doktor 30-40 arası bir şey alırsınız dedi. Kaç alırız sizce ? bu hatalıktan rapor alanlar önerileri varmı ?
Kontrol süresi mutlaka konurmu bu kontol süresi sonunda tekrar tekrar devam ediyor mu yoksa sürekliye donecek mi ?

alevlenme asamalari var o hastaligin okb de muhtamelen oyledir...konu afektiflik bozukluk ...bu arada afektif bozukluk arkadasa soylecem bisey var kalp ve ciger tatbikinden sonra her ay 3 ayda bir kan oranina gore lithuim ilac beni hayata dondurdu suan hic bi sSIKINTIM yok elhamdulillah normal bi insandan hic farkim yok

Üst Alt