Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik otizm ile piskotik bozukluklar aynı kategoride mi sayılır?

wolf123

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merabalar piskotik bozukluk tedavisi görüyorum acaba atipik otizm ile piskotik bozukluklar ayni hastalıklarmı sayılır gerçi doktorum ikisi ayarısında fark olmadığını ve ikisininde aynı hastalık oldugunu soluyor sizin yorumunuz nedir buna

wolf123

Hayır, biri yaygın gelişimsel bozukluk diğeri psiko-sosyal engellilik hali. Anabilim dalı olarak aynı branş bakabilir ama çok farklı haller. Biri özel eğitim konusunda üzerine düşülür, diğeri malumunuz klasik tıbbın getirdiği tedavi yöntemleri kullanılabilir.

haklı olabirlirsin ama bu atipik otizm tanısı capa hastanesinde konuldu sonra piskiyatriye gitim odda bu tanıyı koydu ve ilaç yazdı ve ozel eğitime felan gerek kalmadan kendimi toparladım

wolf123

Atipik otizm in Tam olarak belirtileri neydi arkadaş. Biraz anlatabilirmisin. Ne gibi belirtiler gösterebiliyor, veya zekayı etkiliyormu acaba? ZEKAYLA ALAKASI VARMI YANİ?

genelde içe kapanma var konuşmam geçikmiş( ama şuanda iyim çalişiyorum genelde belli olmuyor hastalığım dışardan gören beni sağlam insan zanneder

iq 72 mental kapasite olarak cıktı ama derslerde sıkıntı yaşamadım hiç

atipik otizm başka piskolojik rahatsızlıkla karıştırılabilirmi ?

cümleten mrblar arkadaşlar bu tanı bana çapa hastanesinde ve askeriyi heyete koydu gitiğim pisikyatriyde bu tanıyı koydu ben kabul etmedim bu tanyı pisikyatride kızarak kabul etmesen etme dedi ben olan verilerle hareket ediyorum dedi halbuki hastalığımı sölemeseydim belki bilemiyecekti( neyse arkadaşlar bu hastalık başka piskolojik hastaklıla kartıştırılabilirmi) örneğin sizofreni gibi(

Üst Alt