Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik otizmli çocuk ilaç kullanmalı mı?

rivotril01

Merhaba,

Otizm'de ilk tercih hemen ilaca başlamak değildir. Öncelikle hemen, gecikmeksizin özel eğitime alınması gerekir. Ancak çocuğun aşırı agresif, kendine ve çevreye zarar verme gibi davranışları veya hiperaktivite, dikkat eksikliği gibi durumlar varsa ilaç da kullanılabilir.

İlaçlar sadece şikayetleri önlemeye yöneliktir. Otizmi tedavi etmez, düzeltmez. Önemli olan özel eğitimdir.

Dediklerinizin hep si mevcut cocugumda ozel egitimede devam ediyor doktor risberdal yazdi verim mi ver mim mi sasirdim

Verebilirsiniz. Oldukça iyi bir ilaçtır. Zaten uzun etkili değildir. Vermediğinizde bir etkisi kalmaz.

2-4 yaş arası genellikle otizmin başladığı yaşlardır. Bu dönemde yoğun ve düzgün bir özel eğitim alırsa çok ciddi ilerleme kaydedebilirsiniz.

Size ilk önerim evde TV'yi kapalı tutmak ve çocuğunuzla bol bol zaman geçirmek olacak.

4 yaşında ki çocuk hiperaktiflik olmaz. Çocuktur tabi kuduracak : )

Şikayetleri nelerdir çocuğunuzun?

Arkadaşlar ilginizi anlıyorum ama otizm özel ilgi ve tedavi gerektiren bir durumdur. Gerekirse ilaç da kullanılır, başka yöntemler de... Hiç bir doktor laf olsun diye 4 yaşındaki çocuğa ilaç vermez. Yardımcı olalım derken yanlış yönlendirebilirsiniz.

4 yaşındaki çocukta hiperaktivite olur. Otizmde sıklıkla agresiflik de görülür. Eğitim almasını kolaylaştırmak, çocuğu daha sakin bir duygu haline sokmak için gerekli durumlarda ilaç da kullanılır. Bunda yanlış bir şey yok.

Bayram sonu baslicam verdigi ilaca cevaplariniz icin tesekurler

______

4,5yasindaki oğluma apitik otizim tesisinden norodol damla verdi cocuk psikytri

Sizce normal mi

Çok agresifse verebilir.

MeTePe

Evet öyle verdi birde ankisitiye tesisi 1yilda rapor verdi ben bunu anlamadim

Neyi anlamadınız? Rapor vermesini mi? İlaç raporu mu?

Evet ilac raporunu birde apitik otizimli raporda ankisitiye yaziyor

Rapor 3 aylık ilacı bir seferde yazdırıp almanız için. Bunu sürekli kullanacaksınız. İlaç azaldıkça bir aile hekiminden yazdırabilirsiniz. Raporlu olduğu için ilaç katkı payı da ödemezsiniz.

Anksiyete yazması önemli değil. Anksiyete kaygı bozukluğu demek. Otizmli çocuklarda normaldir. Rapor yazarken mecburen yazmışlar.

Raporda 1 yıllık yazması önemli değil. 3 ayda bir ilaçlarını o raporla yazdırabilirsiniz.

Üst Alt