Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik piskoz olan abimi tedaviye ve emekli olmaya nasıl ikna edebilirim?

yuised

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Atipik psikoz teşhisli abim var. Üniversite mezunu. 11/2002 yılında memurluğa başladı. 3990 gün sigortalılık süresi var.

Hastalık sebebiyle 2011 yılında işinden istifa etti, bu dönemde obsesif kompusif kişilik bozukluğu tanısı vardı.
2012 yılında Fransız Lapede 14 gün yatarak tedavi gördü. Atipik psikoz teşhisi kondu.

Huzursuzluk, sıkıntı, görsel işitsel varsanılar, mistik ve paranoid heseyanlar, çok konuşma şikayetler bunlardı.
Hasta olduğunu kabul etmediğinden hastaneye götüremiyorduk ve ilaç kullandıramıyorduk.

İzlendiği şüpheleri, zehirleneceği şüpheleri nedeniyle yemek yememeye başladı, insanlarla iletişimi yoktu. Hastaneye götüremediğimizden kandırarak yatırabildim. Doktor bana paranoid psikoz dedi ve bu hastaların kendi inandıklarından başka şeye inanmalarının mümkün olmadığını, hasta olduğunu söylesekte inanmayacağını ve tedavisinin olmadığını deneyeceklerini söyledi.Hastanede 7 kere elektrokonvülsif terapi (elektroşok) uygulandı, bir takım ilaçlar vs. kısmi iyileşme ile çıkarıldı.

Çıktıktan sonra hasta olduğunu yine kabul etmediğinden ilaçları kesti. En azından işine dönebilecek kadar iyiydi ve memurluğa tekrar döndü. 2015 yılında 2.kez istifasını verdi. İstifasına sebep olup istifasını kabul edenlere çok sözüm var Allaha havale ediyorum. Şu anda yaklaşık 3 senedir çalışmıyor.

Hastaneye götürüp heyetten sağlık raporu aldıramıyorum. Hastalığı çok ilerledi. Benim de artık dayanacak psikolojim kalmadı. Emeklilik için ne yapmam nasıl yapmam lazım?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bende de atipik psikoz tanısı var. Şimdi bipolar diyorlar. 7 YILDRI MEMURUM istifa yı hiç düşünmedim. Emekli ederlerse o ayrı. Eğer memur 0olsaydı rapor süresini doldurup malulen emekli edilebilirdi mevzuatı biliyorum tek sorun istifa etmiş olması

@yuised Çalışma hayatından önce bu rahatsızlıktan tedavi görmedi ve rapor almadı ise 1800 gün prim yattığından mallülen emekli olur . Psikiyatri den muayene olarak alacağı rapor oranını öğrenin . % 80 rapor verilirse SGK ya başvurunuz .

Evli değilse babanızın üzerinden sağlık haklarından faydalanabilir . O imkan yok ise gelir testi yaptırarak 2022 maaş bağlanır ve sağlık hizmeti alır .

Merhabalar.
Memurluk süresince raporu yok. Sağlık kurulundan çalışmasında sakınca olmadığına dair rapor istedikleri bu sürede zaten kendi istifasını verdi. Bu tür meselelerle baş edebilecek psikolojik durumu yok, zaten hasta. Bu tür kişileri istifaya sürükleyen ve istifayı kabul eden bir sistem var.

Gelir testi yaptıramıyorum. Genel sağlık sigorta primlerini de ödemiyor. Böyle bir sigortanın olduğuna inandıramıyorum. Şaçma sapan anlamsız çok konuşmaya başlıyor beni de deli ediyor. Borçlarını kendim kapatmama rağmen hala gelir testi yaptıramadım.

Abimi hastaneye gitmeye ikna edemiyorum. Sağlık raporu aldırtamıyorum. Hastaneye götüremiyorum. Emeklilik için dilekçe vermez.

Bu adam zaten hasta olduğuna inanmıyor. Sağlık raporu alabilmesi için doktorların evde rapor düzenlemesi lazım. Bu işleri yapan bir danışmanlık firması yok mudur? Avukat yok mudur? Sağlık Bakanlığı sesimi duy. Bürokrasinizden öldüm geberdim, Bimere yazdım Cimere yazdım. Şöyle yapsın böyle etsin diyorsunuz. Hastalığına inanmayan biri hastaneye gidip sağlık raporu nasıl aldırayım? Ben böyle sistemin...

Rapor süresi nedir hocam hiç bilgim yok.

@-DORLİON-

Evlilik yapıp boşandı. Abim 40 küsür yaşında. Baba ex. Genel sağlık sigortasından yararlanabilir sanırım.

@yuised Samimi konuşursak yapacağınız yöntemler var .
Sevdiği akraba , dost veya arkadaşlarının desteği ve motivasyonunu yükselterek tedaviye yönlendirmek .

Maddi durum uygunsa özel klinik açmış psikolog ile görüşüp eve davet etmek ve tedavisinin önemini anlatması .

Hiç istenmeyen ve kişide ağır hasara sebeb verecek yöntem ise kolluk kuvveti ile hastanenin acil bölümüne giriş yaptırıp psikiyatri servisine yatışını yapmak .

Çok zor bir süreç bekliyor sizi . İlgi ve anlayışla karşılayıp sorunlarını yüzeysel dinlemeniz . Yaşadığı bu sıkıntılı dönem de tepki ve öfkesi sevdiklerine yönelir . Beni anlamıyorsunuz demesi normaldir . Sürekli tenkid ve baskı onu tedaviden bir adım uzaklaştırır . Yanın da başka kişilerin ruhsal sorunlarına değinmeyiniz . Öncelik onun sıkıntılarının aşılması .

Neden abim neden biz diye isyan etmeyiniz . İstatisklere göre toplum da %10 değerinde bu rahatsızlık görülmektedir . Aklınıza gelen farklı sorular olursa ben ve tüm arkadaşlarım seve seve yardım edecektir :)

Gelir testi ve hane de gelir durumuna göre %60 dan fazla ağır özürlü raporu alınırsa merhum babanızdan yetim maaşı bağlatma hakkınız var . Evde bakım aylığı da bağlanır . Onu bu konu da uzman arkadaşlarım cevaplar :)

@yuised Rapor konusunu sormuşsunuz . Engelli raporunun çıkması için en az 6 aylık tedavi görülmesi gerekir . 6 aylık tedaviden sonra teşhis konulur ve oran verilir .

Alacağınız rapor da süresiz ibaresi yazılır . Rapor süresi son alınacak rapor tarihine kadar geçerli olur . Son alınan rapor ilk alınan raporu hükümsüz kılar .

Mallülen emeklilikte ise 1 yıl kontrol şartlı süreli emeklilik verilir . Yapılan kontroller de rahatsızlıkta gelişme yok ise süresiz emekliliğe devam etmesi uygun görülür.

yuised Arkadaşım yazdıklarına bakarak tek care görünüyor mahkeme başvurup velayetini alacaksınız bu sürec nasıl olur bilmiyorum hastalıgına bakarak hatalı ve kendi saglıgını tehlikeye atacak durumda oldugu halde tedaviyi red ediyorsa velayet ini almak en iyisi zaten başka türlü kendi istemiyorsa emekli işlemi yapamassınız

Aslında işin bir zor tarafı da bende çalışan birisiyim, istanbulda yaşıyorum. Abim annemle beraber Kocaelinde yaşıyor. 6 aylık tedaviye kendi gitmez. Kontrollere gitmez.

Ben vasisi olsam da nasıl götürebilirim, ayrı şehirde yaşıyorum. Vaktim olsa geniş geniş uğraşırım, her yere gidebilirim.Zorluk çıkartmasa problem çıkartmasa yine uğraşırım. Devletin bizden bu prosedür yükünü alması lazım. Ben ne kadar uğraşsam da hastaneye gelmeyen birine nasıl heyete sokayım.
Annem bu işlere koşturabilecek birisi de değil.

Lafı uzatmamak için kısa yazıyorum.
Hastanenin memurları bu tür psikolojik kişilerle ilgilenebilecek kapasitede değiller. Bimere yazınca sosyal güvenlik uzmanı hastanenin başhekimini bilgilendirdiklerini abimi de alıp gitmemi istediler. Abimi hastaneye sağlık raporu alması için kandırdım. Abim kulağının iyi duymadığını bu yüzden öğretmenlik yapamayacağını düşünüp benimle geldi. Yoksa psikiyatrik durumdan hiç bahsetmiyor! Neyse durumdan zaten haberdarlar deyip bu duruma takılmadan götürdüm.

Başhekim bizi sağlık raporu başvurusu için bir yere gönderdi.İçerde memurun karşısında abim yanında ben varım. Memur ne istiyorsunuz diye sordu, abim kulağının iyi duymadığı için heyete gireceğini rapor almak istediğini söyledi. Memur ama beni duyuyorsun diye karşılık verdi. Abim ben sizin ne demek istediğinizi biliyorum falan saçmalamaya, gereksiz manasız boş konuşmalara başladı. Ben abimin arkasından memura işaret ediyorum ama nafile.

En basit hastane hikayesi bile kapıda başlıyor. O işte orada kaldı işte. Durumu toparladıktan sonra memur abimi böyle heyete sokamayacağını SGKdan sevk olunması gerektiğini söyledi. Bu sefer gittik SGK ya, SGK abimin istifa ettiğinden SGK ile ilgisinin kalmadığını söyledi. Ankara da Emeklilik dairesine (tam adını hatırlamadım) yazmam gerektiğini söyledi. Bu sağlık raporu işi böyle bitti.

Emeklilik daire başkanlığına yazdım durumu anlattım. Bir iki hafta belki ay sonra cevap geldi. Vasisi isem vasi belgemi, değilsem abimin dilekçeyle başvurmasını, ve hastaneye sevk yazısı göndermişler, heyetten sağlık durumunu bildiren raporu göndermemi istediler.

Ama bu iş burada kaldı. Tekrar uğraşamadım ilgilenemedim, zaten psikiyatrik hasta olduğunu kabul etmiyor. Gözü kulağı ağrıdığı bahanesiyle heyet raporu aldırabilmek için uğraşıyorum.

Memurlar bu tür hastalarla ilgilenirken kişinin psikolojik rahatsız olduğundan habersiz...

Bu zorlukları duymuyor musunuz sayın bakanlarım yetkililer kolaylaştırın bu işleri!!!

Offfffff offffffffffff, sırf yazdıklarınızı okumak bile beni yordu. Kimbilir siz neler yaşıyorsunuz.... Hastanızla hem sizin adınıza hem de SGK adına ilgilenebilecek ara bir mekanizma olmalı, ama ülkemizde bu yok. Düşünülmüş olduğunu bile sanmıyorum.

Allah yardımcınız olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor.

Cevaplayan cevaplamayan herkese teşekkürler, Allah razı olsun. Elinizden gelse yardımcı olacağınıza eminim ama olmuyor işte. Hastalığı veren Rabbim herkese şifasını da versin. Amin.

Hemen herşeyi anlatmışsınız abiniz kendisinin ne sorun çektiği ni anlatmamışsınız yani o ne düşünüyor neden istifa etti saçmalık dediğiniz nedir bunları yazmamışsınız. Bende hasta olmadığımı düşündüğüm halde ailem 2si zorla üç kez hastaneye yatırdı. Şimdi bence detaylar önemli abinizle oturup bi çay içerek olan biten nedir hiç konuşmayı denediniz mi? Kandırmak bence doğru olmaz onunla oturun ve normal bir konuyu konuşur gibi istişare etmeyi deneyin ve o sizden büyük bir insan ister istemez üstte olduğunu onun sözünün geçmesi gerektiğini düşünür.

Benim ailem oturup düzgünce hiç konuşmayı beni dikkate almayı denemedi.5-10 kişi çağırıp her seferinde zorla hastane. Unutmayın ki hiç kimse asil gördüğü bedenine zorla müdahalede bulunulmasını istemez ve etik değil bu.

Şöyle uzaktan bakıyorum olanlara ve şunları sıralıyorum

*insanlar parayı çok önemsiyorlar iyi kötü bi işin olmalı

* insanları sevmek lazım ama biraz da mesafeli olmak lazım

*belli bir köşede her an için üç beş kuruş bulundurmak lazım malum en yakınının bile bu yüzden düşmanlık etmesi olası
*çok savurgan olmamak lazım ama kendini de sıkıp sıkıp mutsuz etmemek lazım

Bence siz abinizle oturup çay eşliğinde konuşun onu dinleyin gerekirse kendisini ifade edebilmesi için kapalı kapılar ardında kalmaması için onun yaptığı bir iki şeyi siz de yapın ki ona yakın olduğunuzu hissetsin.

Hastaneye yatırınca sihirli bir değnek dokunmuş olmuyor kaldı ki eller kadir kıymet bilmez sadece ilaç verirler ve 15 gün sonra bedenen yıpranmış yakınınız daha da yıpranmak üzre teslim alacaksınız.

Yani bütün bunlar sizin de başınıza gelebilir kardeşiniz yoksa oğlunuz sizi zorla hastaneye yaptırabilir düşünün küçüğünü z size o saçmalıyor diyor ne kadar da zor bir şey...

Özetle ben iletişime önem vermenizi küçük bir çay muhabbetinin ne kadar da kıymetli olduğunu hatırlatmak isterim umarım sorununuz çözülür

Allah hepimizin yardımcısı olsun amin.

Selam hocam,

Şuan emekliliğine odaklandığım için emekliliğiyle ilgili birşeyler yapmaya çalışıyorum. 2015 yılında istifa ettiğinden beri emekli olabilir mi nasıl yaparım diye soruyorum. Tedavi olup mesleğine dönsün sigortalılık süresini doldurabilsin diye uğraştım.

Benim yaşım 40. Ben 26 yaşındayken bu durumlar başladı. 2011 yılına kadar 5 sene tüm ilgimi verdim. O zamanlar ağır depresyon, takıntılar vs. durumlar oluyordu.Babam hayattayken abim durumu kötü dediğinde her haftasonu yanına gittim. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Haftasonlarımı onunla geçirdim, gezdirdim, çay da içtik, sohbette ettik, moral vermeye de çalıştım.2011 de babam vefat etti. Esas ona destek olmaya çalışan her daim yanında olan babamdı. Bende elimden geldiğince yalnız bırakmamaya çalıştım.

O zamanlar ilaç kullanıyordu, ilaç aldığında ruh gibiydi, yataktan kalkamıyordu. Öğretmenliğini yapamıyordu. Alsa bir türlü almasa başka türlü.

Bu süreçler sonunda okul müdürü ilçe eğitime dilekçe vererek soruşturma başlatıyor.
Okula müfettiş geliyor. Bu süreçte sağlık durumunu belirtir rapor isteniyor. Abimde bu işlerle uğraşacak bünye yok gidiyor, okula gitmemeye başlıyor ve sonunda gidip istifa dilekçesini veriyor. Afedersiniz o. çoçuğu müdür istifasını alıp işleme sokuyor.

İstifa ettiğinden en son haberimiz olur. Kimseye söylemez kimseye danışmaz. Aileyi sinir hastası etti, babam bunun derdinden kanserden vefat etti. Artık abime hoşgörüm yok, annesine hayatı zehir eder. Gittiğimde birkaç saat bile dayanamıyorum artık, bıktırdı hayattan. Zorla yada kolayla yatması bence onun içinde annem içinde en doğru olanı. Tedavi ne kadar geciktirilirse o kadar kötü oluyor, ne kadar erken tedaviye başlanırsa o kadar iyi bence. Şu anki durumunun en başta kendisine yararı yok. Emekliliğini hayatını devam ettirebilmesi ilerde kimseye muhtaç olmaması için istiyorum.

Bu birinci istifası, tekrar mesleğe döndükten sonra ikinci istifasını da verdi.
Memur 3 kez istifa ederse mesleğe dönemez. Abimin 3.kez mesleğe dönebileceğini de sanmıyorum.

yuised Zor tabii durum kişiye rağmen onu tedavi ettirmek .
(Şunu da belirteyim üzüntüden kimse kanser olmaz . Betimleme yanlış olmuş )

Emeklilik için uğrasacaksanız abinizin bulunduğu il adliye kurumunda vasilik davası açmanız gerekir . Sulh hukuk mahkemesine dosya açtırarak ve varsa eliniz de rahatsızlığını belirten rapor ile vasi atanması yaptırırsınız . Vasi olarak onun adına geçmiş dönem primlerini göstererek SGK ya başvuru yapabilirsiniz .

babanız hayatta deneyimli biri sanmıyorum ki sadece istifa ettiğinden kederlenerek kendini kaybetsin. tabi vefat etmiş yakınınız için başınız sağolsun.

aile bireyleri ile birbirimizi suçlayıcı ifadelerle olumlu dönütler alamayız siz böyle düşünüyorken ihtimal "babam beni daha çok seviyordu " diye düşünerek oda sizi suçluyordur. aslında burada benim en çok aklıma gelen ve şüphe ettiğim ama olmasını da istemediğim bişey var oda malvarlığı yüzünden birbirinizi suçlamanız.

bu hiç hoş olmaz . ben en son hastaneden çıktıktan sonra ailemde doktorların ağır ilaç kullandırdıklarını düşünerek ilacı birden kestiler böyle 9 tane ilacı birden kesince bendede koma hali oluştu. bu yaşadıklarımı benden başka sadece yaşayan ve rabbim bilir.

o anda paranın ne kadar kıymetsiz olduğunu ve aile ,sevgi,saygının ne kadar kıymetli olduğunu anlıyorsunuz ,evet çok kıymetli bu. ama keşke bu "artık her an ölebilirim" duygusu vuku bulmadan hasıl olsa ne de iyi olurdu. annem benim için biricik sonsuz sevgi beslediğim bir melek oluvermiş sevmediğim abimi bile sevmiştim ,çünkü yürüyemiyordum nefes almakta bile zorlanabiliyordum .

emeklilik ile ilgili düşünceleriniz doğru. ama abinizle ile iletişimi hala hatalı görüyorum. ona şunları da söyleyebilirsiniz pekala

"bak, dediklerimi yap emekliliğini alalım senin sonra düzelirsen tekrar başka bir işte çalışırsın ,yine çalışırsın yani"

(not: psikiyatri ilaçları dediğiniz yan etkileri yapar ,tremor da yapar ,fakat hekim düzelme farkettiğinde zaten ilacı keser veya kısar ve böylece o yan etkiler ortadan kalkar hasta yine gündelik yaşamına döner)

yaş itibariyle zorlandığınızı hissetmeniz normal ama biraz daha iyi bir iletişimle sorununuzu daha rahatça çözebileceğinize inanıyorum yani umuyorum ki böyle olur..

allaha emanet olun,sağlıcakla.

Kişilerde aşırı keder, üzüntü ve sıkıntılar hastalık şeklinde belirtileri olduğunu düşünüyorum. Özellikle mide türündeki hastalıklarda keder, üzüntünün aşırı etkisi oluyor. Ben tüm kişiler üzüntüden hasta olur genellemesi yapmıyorum. Babamda mide kanserinden vefat etti.
Bende abimin rahatsız olduğunu biliyorum, hastalığından bunları yaptığı muhakkak, sağlıklı olsa böyle durumlar yaşanmayacağı da gerçek.

Atipik psikozu okuduğumda abimin durumuyla örtüşüyor. Atipik psikoz şizofreni midir? Psikozlar o kadar birbirine yakın ve iç içine girmişki birbirini ayıran kesin çizgiler yok.2015 yılında konulmuş bir tanı. Daha öncesinde OKB (obsesif kişilik bozukluğu) idi. Şimdi kim bilir hastalığına ne tanı konacak, hastalığının ismi ne olacak?

Malvarlığı konusunda düşüncenize cevap vereyim. Benim durumum çok şükür iyi. Ekonomik durumum iyi olmasa belki hiç uğraşmaya dahi vakit bulamayacağım.Fransız lapeden tedavi masraflarını ben karşıladım.Babam memurdu yani malvarlığı var diyemem. Olandan da istifade etmiyorum. Kendi imkanlarım yerinde, elimden geldiğince lafını etmeden yardımcı olmaya da çalışıyorum.Emekliliği ile ilgili hastalığıyla ilgili birçok defa konuştum. Yok dinlemiyor. Lapedeki profesör bu tür hastaları doğru bildiklerinden vazgeçiremezsin dedi zaten. En ufak birşeyde bile adama laf dinletemiyorsun.Sürekli dış kapıları kitler sabah öğlen farketmez, pencereleri açmaz. Allah korusun bir yangın çıksa kimse dış kapıyı açıp çıkamaz.

Geçen bir haftasonu gittiğim zaman salondaki yeni led tv televizyonu sökmüş eski tüplü televizyonu koymuş. Annem istediği için ben internetten sipariş etmiştim. Niye böyle yaptın? Anlamsız mantıksız saçma sapan konuşmaya başlar atipik yani. Zaten artık yaptıklarında mantık aramıyorum.

isterseniz şunları bi kontrol edelim.

abinizin kaldığı evde bilgisayar ve internet var mı ? bu bağımlılık ve asosyal olmaya sebeniyet verebilir , tabi zararlı da olabilir buraya yazmak istemiyorum ama kendisini yoracak bitakım şeyleri yaptırabilir kendisine yoksa neden öğretmenliği yapamasın bende öğretmenlik yaptım ki matematik öğretmeniyim , kendi evimde sınırlı bir internet kullanımı olması taraftarıyım çünkü kendini tanıyan biriyim bende hafif zaafiyet var.

peki abiniz evde ne yapıyor kapıları kilitleyip , mesela odasında ne yapıyor , internetli pc yoksa ne yapıyor mesela anlatın.
ayrıca sürekli saçmalıyor diyorsunuz nedir saçmalamak pekala herkes bazen saçmalayabilir "bazen" olmak kaydıyla ben gerekli bile görüyorum saçmalamayı yoksa eğlenemeyiz hayattan zevk alamayız.

anneniz ile abiniz beraber yaşıyorlarmış evde durumlar nedir biraz anlatın (annenizin fikirleri nedir?)
üzülen kişi abiniz mi yukarıda bahsettiğiniz ve sizi tersliyor mu abiniz valla ben olsam mutlaka konuşurdum ama ileri derece saçmalıkları varsa , hiçkimseyi dinlemiyor sadece kendi bildiğini okuyorsa , evdeki herkesle herşeyle kavgalı ve zararlı ise o zaman son çare hastane ...belki olabilir

yada ne bileyim bir rehabilitasyon (tatil , yada onu olduğu ortamdan başka bir ortama bir süreliğine veya tamamen çıkarmak gibi bişey nasıl olabilir.)

valla ben hastalık çeşitlerine takılmıyorum ,şikayetleriniz ve iletişiminz önemlidir kaldıki bende bu konuda akademik bir çalışma yapmayı planlamakla birlikte sadece okuyorum hekimlerinde haşırneşir olduğu kaynakları ama ben hekim değilim olmayacağım da illa ki tanı çok önemliyse iyi bir doktor belirleyici olur ama onada götürmüşsünüz.

abinize lapedeki hekim bu hastalar inandıklarından başka şeye inanmaz diyor ama deniycez diyor demekki şans var

özet (bunları kendi kendinize istişare edeblirsiniz sadece önemsiyorum buraya yazmak zorunda değilsiniz)

saçmalık dediğiniz nedir bir iki örnek paylaşır mısınız (detaylar önemli)
abiniz size küfrediyor mu? (anormal durum çünkü sizde yaşca olgunsunuz)
öğretmenlik zor meslektir ,stresli ve yorucudur peki abinizin meslekten kendi şikayetleri neydi.
abiniz çok para harcayan biri midir?
abinizin annenize zarar verme ihtimali var mıdır?

bir hatırlatma : kişiyi hastaneye yatırdığınızda hekimler dayar ilaçları ,ekt dışardan bakıldığında zordur. hastane taburculuğundan sonrada uzun bir tedavi abinizi bekliyor olacaktır. butun bunlar abinizi çok yoracaktır ve şeker, tansiyon ,kolesterol gibi hastalıklara meylini yüksekçe artıracaktır.

yani bunların ahirinde tek tek karşılıkları olur. isterseniz abiniz adına kimseye söylemeden biraz sadaka verin , namaz kılmıyorsanız kendiniz için ve toplum için farz namazları kılın. kurban bayramı gelincede kurban kesin , 3 te iksini tamamen dağıtın,zekatınızı verin.
bunları yaparken belki de abiniz ilk emekli maaşını almış olacaktır.

benim söyliyceklerim bu kadar umarım yardımcı olacak bilgiler vermişimdir.zorlandığınızı anlıyorum ama herşeye arka odadan bakmayın perdeleri aralamaya "neden" sorusunun cevabını aramaya çalışın elbetteki herşey zahiri de değildir , bunlar da birer imtihan

esen kalın...

ahmet22
özel mesaj kutun dolu bu yüzden sana mesaj atamıyorum.
bu mesajımı okuyorsan kutuyu boşalt ve bana dön
sağlıkla kal

Merhaba atipik psikoz hastası kardeşim var suan ilaç kullanmayı bıraktı vekendi kendine konuşmaya başladı sessiz sakin bir yapısı var ve bu tam tersine döndü dr ile gorustuk muhtemelen yatis vericek ama kardeşim hastaneye gitmeyi red edior ne yapmaliyiz lütfen yardimci olun nasıl ikna ederiz

Üst Alt