Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz geçirmiş ve hastahanede yatmış biri ehliyet alabilir mi?

AshkenaZi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben 21 yaşımda atipik psikoz geçirdim hastahaneye yattım. Çıktıktan sonra hiç sorun yaşamadım. İlaçlarımı aldım. Benim e-devlet veya e-nabızda hiç raporum yok. Sadece ilaç raporum var ve şuan 27 yaşımdayım. B sınıfı engelli olmayan ehliyet alabilir miyim? Lütfen yardım eder misiniz

Büyük ihtimalle alırsın Ben de F20 'yim ama ehliyette sorun çıkmadı.

benimde hastalık aynı engelli raporum var yüzde 45 doktorum ilaçlar ağır olduğu için vermedi

perseküsyon

Ben manisa ruh hastanesinden sağlık kuruluna randevu aldım oraya giderken evrak götürmemiz gerekiyormu neler lazım yardımcı olurmusunuz

AshkenaZi
Engelli heyet raporunu ibraz edeceksen büyük ihtimalle ehliyetin de engelli B sınıfı olur.

cem35
Bu konuda pek bilgi sahibi değilim ama sağlık kurulu senin tedavi geçmişini & epkirizi görmek isteyecektir. Bunu üst yazıyla kurul mu talep eder yoksa sen mi ayarlayıp götürürsün ? pek emin değilim

cem35

E-devletten form çıkartmadım Neredeyse 5 sene oldu Şimdiki prosedürü bilmiyorum

perseküsyon
anladım tamam sağol sen ehliyet için sağlık kurulu heyetinemi girdim yoksa doktoramı gittin direk ben manisa ruh hastanesine telefon açtım heyet rapor ücreti 350 liramış

cem35

Sağlık kurulu heyetine falan gitmedim. Özel hastanede dahiliye ve göz muayenesi yaptırdım.Aldığım raporu da trafik şube müdürlüğüne verip ehliyetimi yeniledim.

AshkenaZi
OturanBoğa daha iyi bilir

perseküsyon
engelli ehliyeti degil demi senin ehliyetin? B sınıfı engelli falan degil yani normal B sınıfı ehliyet yani

cem35
araştırıyorum daha ama anca alabilirsem seneye alırım üniversite var benim

Dostum Sağlık Ocağı'na veya Devlet Hastanesi'ne gidersen orada ilaç geçmişine bakıp seni birkaç bölüme sevk ederler. Onda da süreli rapor alırsın, çok uğraştırırlar. En iyisi git bir özel hastaneye rahatsızlığını hiç söylemeden normal bir şekilde raporunu al bence.

perseküsyon
siz ehliyet almadan önce mi engelli raporu aldınız? ve ehliyet için devlet hastanesinde engelli raporu istiyorlar mı? rahatsız ediyorum ama cevaplarsanız sevinirim

Ehliyet almana engel yok fakat Devlet Hastanelerine gidersen uğraşırsın.

Normal koşullarda senin durumundaki kişilerin mevzuat gereği ehliyet almasında engel yok. Fakat kısıtlı ehliyet alırsın (Psikiyatrik muayene rutinin olur, ticari ve resmi araç kullanma yasağı gelir)

Ben önceki yazarların dediğini yapardım. Ben de öyle yaptım, kısıtsız ehliyet sahibiyim. Senden bir farkım var, o da benim ilaç geçmişim biraz karışık ve engelli raporum yok. Eğer iş hayatın var ise ve araç kullanman gerekiyorsa bunu yapmak zorundasın.

Engelli raporun var ise ileride sorunun çıkabilir. Alırken değil.

AshkenaZi

Açıklamasını yaptım. Kısıtlı ehliyet, ticari ve resmi araç kullanma yasağının konması demek. Kendi aracını kullanabilirsin, ama SRC gerektiren veya SRC gerektirmeyen ama ticari bir aracı kullanmanın yasaklanması demek. Devlette çalışıyorsan siyah plakalı araç kullanamazsın. Ayrıca düzenli muayene şartı gelir. Kısıtlı tabiri bana aittir. Kullanmamın sebebi de kısıtlama olması ve gerektiğinde senden ehliyetin alınabilmesi demektir.

perseküsyon

arkadaşım psikiyatriden ehliyet raporu aldı ilk önce aile hekimine gitti daha sonra uzman doktora sevk etti o da raporu verdi acaba ehliyet çıkarmaya giderken neler götürmemiz gerekiyor

perseküsyon
merhaba;
2022 yılında ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar, değerli kağıt bedeli 13 TL ve vakıf payı 2 TL olmak üzere toplam 15 TL ödeyecek.Yazıyor internette bu iki ödemeyide vergi dairesinden elden yatırırız demi

AshkenaZi Canım benim sen niye panik yaptın bir sakin ol bakıyım. Hastanede yattın diye ehliyet neden vermesinler. Sen devlet hastanesine git her zaman görüştüğün doktora sor en iyi o bilir.

Üst Alt