Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz hastalığı ile aldığım süreli rapor hakkında sorularım!?

Frkdursun

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ben ekpss sınavına gireceğim
Sınava daha önce kaydımı yaptırmıştım. Yalnız benim raporum 1 senelik idi yani süreli bu durumda
da pandemi süreci var malum. Biliyorum rapor süreleri uzatıldı.Ben raporumu yenilemek istiyorum tekrardan sınavdan önce heyete randavu aldım geçen hafta iptal edildi. Bidaha randevu almayı düşünüyorum.

Sorularım şunlar:
- Bu dönemde pandemi sürecinde rapor yenileniyor mu?
-Şehir hastanesi rapor ücreti ne kadar?(kayseri şehir hastanesi) diğer şehir hastaneleri veya
-İlk rapordan sonra sürekli olarak mı rapor veriliyor?(süreli değil sürekli)
-Hastalığım atipik psikoz yüzde 45 engel oranım var bana bu hastalıkta ilgili bilgiler veririmisiniz?
-Atipik psikoz olmam işe girmem de sıkıntı yaratır mı (raporda çalışabilir ibaresi var)
-Atipik psikoz olan arkadaşlar ne tür ilaçlar kullanılıyorsunuz? (özeldende yazabilirsiniz)
-Atipik psikoz olanlara ehliyet veriliyormu?
-Sizce askerlik durumum ne olur? (21 yaşındayım)

Bu sorularıma cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Açıklama:
3 senedir Atipik psikoz olarak tedavi görmekteyim
Abilify ve prozac kullanmaktayım üç senedir ilaçlarım bunlar ne değişti ne de dozu azaldı veya artış oldu
Abilify: 8mg
Prozac: 5mg
Olarak kullanmaktayım.
Hiç lityum ve depakin kullanmadım

Durumum gayet iyi şükürler olsun
Hayel görme ses duyma ve benzeri şeyler yaşamadım ilaçlara başladığımdan beri sadece bir kere ses duydum o kadar belki dışarıdan gelmiştir bilemem:)
Önceden ilaç kullanımı yokken bende temizlik hastalığı vardı takip edilme duygusu ve heran birileri tarafından zarar mı görücem acaba hissi vardı
Ve düşmanlık tabii:) artık bunların hiçbiri yok üç senedir çok iyim. Bu açıklamayı yapmak istedim acaba benim hastalığım nedir biligisi olan arkadaşlar bana yazsın lütfen!
Sanki Atipik psikoz değil ama negatif psikoz gibi daha çok bana öyle geliyor. Yarım doktorum bu arada :)
Sizce geçmiş olabilir mi tamamen Allah'tan ümid kesilmez.
Yani ne bileyim ya çok iyim kendimi çok iyi hissediyorum bana bu konu hakkında bilgi verin lütfen!
Neyim ben?
Bunun cevabını çok öğrenmek istiyorum
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun. Allah hepimize cemil cümleye şifa versin.

kardes benım durumumda psikoz hemde şizofrenı bana bıle kac yıllardır hep surelı verıyolar işe girmende sıkıntı olmaz sınavı kazandıkdan sonra mulakatsız dırek alıyolar.Benım devlet kurumunda 4. yılım 4 senedırde bıkere bıle koseye cekılıp oturmadım hep calıstım. sınavada genelden gırdım.Ben şizofrenı tedavısınden etken olanzapin tabanlı ılac kulanıom oncekı rexapindi cok ıyı gelıyordu sımdı doktar ozarpine cevırdı neymıs o daha guzelmiş. Doktordakı mantalıteyıde anlamadım amac bızı ıyı etmekse bana ıyı gelen hapı nıye degıstırıyon .d

Sizosalgun Etken maddesi aynı olan ilaç.
Muhtemelen doktor ile ilaç firması arasında bir şey vardır.
O firmanın ilacını yazmıştır.

fluo
öyle kardes konstrasyon eksıklıgı cekıom çalısıom sonucta ben buna alısmam ıcın 1-2 hafta gecmesı lazım sanırım

fluo

etken maddesı aynıda hatta bana mg olarakda aynı dozda verdı ama bende bu ılac dalgınlık konstrasyon eksıklıgı yaptı nedense bıde bazen bulanık gormeye basladım

Arkadaşım sen memurmusun?
Hangi kurumdu acaba?

Bide memursan sana bişey sorucam abi
Engelli memurlara ne gibi işler veriliyor?
Hangi pozisyonda oluyor genelde kağıt kürek işleri mi?

Abi bide kaç puan aldın ekpss de
Askerlik durumun ne oldu muaf mı oldu?
Memurluk için bilgisayar kursu şartmı?
Maaş durumu nedir abi bide özel olmazsa teşekkür ederim

Arkadaşlar bide en başta yazdığım sorulara cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Psikiyatride neden süreli rapor veriyorlar?

merhaba arkadaşlar
Psikolojik rahatsızlıklara neden süreli rapor veriyorlar
Atipik psikoz hastasıyım
1 sene önce rapor aldım süreli
Yeni rapor aldım ve gene süreli verdiler neden arkadaşlar bilen varmı acaba
İkinci raporda sürekli olması lazım değilmi?
İlaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum ama hastalığım da ilerleme yok ama bazı şeyler halen devam ediyor. Bu durumda ne yapmalıyım arkadaşlar
Sürekli olarak nasıl alabilirim? atipik psikoz kronik bir rahatsızlık değilmi?

Merhaba,

Bende 2011 de OKB tanısı aldım ilaçları kullanmayı bıraktım yıllar sonra daha kötüleştiğim için delüzyonel bozukluk tanısı ve yine güvenimi kaybedip tedaviyi red ettiğim için yakın çevremden birileri beni tekrar doktora götürmeye ikna edince en son organik olmayan psikoz (atipik psikoz) tanısı konuldu ve engelli raporu aldım. Bir kaç yıldır rapor yenilediğim zaman bende ikinci yenilemede bu soruyu soruyordum ama her zaman çok nadir süresiz verdiklerini öğrendim. Maalesef bu durum sanırsam bu durumu suistimal eden insanlardan kaynaklanıyor. Tabii bu arada yine ilaçlara başladım ve ilaçlara, doktorlara karşı güvenimi kaybettim sürekli zehirliyorlar.. neyse bende çok yadırgıyorum bu durumu neden süresiz vermiyorlar diye.

Evet arkadaşım aslında doğru söylüyorsun bu durumu çok su istimal eden var yani gereksiz yere faydalanmaya çalışan var

Nasıl olacak bende bilmiyorum ama böyle idare ederiz herhalde

Allah herkesin yardımcısı olsun

Psikiyatrik hastalıkların tedavisi uzun sürebilir. İyileşme olanağı bulunan, ilaçla düzelebilen hastalıklarda gözlem gereklidir. Süreli rapor dışında kesinleşmemiş durumlar da hiç rapor alamayanlar da vardır.

Teşekkür ederim cevaplar için

Başka düşüncesi olan arkadaşlar yazabilir.

Güncelendi

Frkdursun

kayseri
bende atipik piskozum %46 raporum var ama sürekli ama alırken hastaneye yatmıştım belki ondan yasa değişmemişti ilaç tedavisiyle çalışabilir ibresi var hastalanmadan önce ehliyetim vardı yazın 3ayda bir yenilemek şartıyla ehliyetimi yeniledim şimdi araba kullanabiliyorum şehir hastanesinde raporu yenileyecen devlet hastanesi vermiyor kayseri için

ilaçlar invega
aripa
lustural kullanıyorum

Üst Alt