Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz hastasıyım. İlaçlar tamamen rahatsızlığı düzeltir mi?

Frkdursun

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben atipik psikoz hastası idim önceden erken tedavi gördüm ve şuan hiç ilaç kullanmıyorum.
2 sene kullandım ilaç
1 senedir şükür bişeyim yok ve ilaç yoksunluğumda olmadı zaten doktor kontrolünde bıraktım
Sorum şu antipiskotikler tamamen düzelme sağlarmı?
Ve yeniden hasta olma ihtimali var mı?
Acaba teşhisim yanlış mı?
Üç doktora gittim üçüde aynı teşhisi koydu.
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar cevaplar için

Bildiğim kadarıyla majör depresyon sebebi ile psikoz yaşanabilir. Kısa bir dönem psikoz yaşayabilir. Ve daha sonra tekrarlamayabilir. Tabi bu en iyi ihtimal.
Ayrıca şu bilgiyide verelim:
"Kısa psikotik bozukluk: Bunda psikotik belirtiler en az 1 gün sürmekle birlikte 1 aydan daha uzun değildir. Genellikle stresli bir olaydan sonra meydana gelir. Belirtiler geçtikten sonra geriye dönmeyebilir."

Peki neden bir senedir hiç birşey yok bu durumu bende anlamadım
Ama nasıl olurda ilaçları bırakmama rağmen bu durum tekrarlamıyor
İlaç kullanımı varken dahi bişeyim yoktu 4 ay içinde geçti çoğu şey

Bu iyileşme tamamen seninle alakalı olabilir.

Benim de teşhisim atipik psikoz dreamfail’in de ifade ettiği gibi major depresyon %40 oranın da psikoz ile sonuçlanır.Bende de mesela şuan ne depresyon var ne psikoz sadece uyku ilacı kullanıyorum.Hayatımda radikal değişimler yaparak aştım bu hastalığı inşallah bir daha tekrarlamaz.Ama normal insanları çok iyi gözlemledim ve hayatıma uyarladım.Bana bipolar da diyen doktorlar oldu ama değilmişim.

Vay be vallahi bende Bi tek benim böyle olan sanıyordum çok şükür halimize vaktimize
Evet çok uğraştım o kötü düşünceleri geçirmek için kendimle cebelleştim
Ama çok şükür şuan iyim inşallah dediğiniz gibi olur ve tekrarlamaz
Allah herkese şifa versin

Frkdursun

Artık neden tekrarlamıyor demek yerine [FONT=Arial Black]nasıl tekrarlamaz [/FONT]diye sormalısın. İyi ki de o 4 ayda beyin yapında nasıl bir değişim yada onarım olduysa iyileşmişsin. Daha kötü olabilirdin yada tekrarlayabilirdi.

Hepinize teşekkür ederim Allah herkese şifa versin inşallah bu hastalık çok zor gerçekten her hastalık zor ama ruhsal hastalık daha zor bence

Çünkü düşüncelerimizi durdurmak zor bir olay tamam kabul insan düşünen bir varlık ama net Bi düşünce yapısı ile herşeyi kafaya takmak gerçekten çok zor şükürler olsun rabbime şunu daha iyi anladım ki Allah herşeye bir düzen ölçü vermiş

Vtecll şikayetleriniz neydi hocam sizin peki atipik psikoz için

Arkadaşlar merhaba banada 2018 yılında f29 organik olmayan psikoz tanısı konuldu. 2 yıldır bu hastalıkla mücadele vermekteyim. Şimdi durumum iyi 2 kere hastaneye yattım sorum şu ne zamana kadar daha böyle tedaviye devam edilecek doktoruma sordum 5 yıl dedi ama bu hastalığın bir sonu yok mu acaba? cevaplarınızı yazarsanız seviirim.

tapasya takip edildiğini düşünme,kendini yüce star zannetme,hızlı otomobil kullanma,agresiflik,dışarda kavga çıkarma,beni istemediğim biri ile evlendireceklerini düşünme,otomotiv mühendisliğini Amerika’da okuyacağımı düşünme vs.vs

Üst Alt