Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik Psikoz için Sağlık Raporu alma prosedürü nedir?

tysharp

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar...
Arkadaşlar Sağlık raporu alabilmek için illa işkura mı başvurmak gerekiyor? Yoksa tedavi gördüğüm hastaneye başvursam yeterli mi?
Ben atipik psikoz hastasıyım. 2 kez hastanede yattım. Cerrahpaşada tedavi görüyorum 5 yıldır. Halen ayaktan tedavi görmekteyim(2011 den beri bu hastalıkla mücadele etmekteyim). Askerlikten muaf oldum.

Ekpss'ye yani devlet kadrolarına gireceğim. Şimdi şu sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
1.Atipik psikoz 'da sağlık raporu işlemleri nelerdir?
2.Yüzde kaç oran verilir?
3.Tedaviyle tamamen düzelen, kısmen çalışma olanağı veren ne demektir?
4.Alanımla ilgili Mühendis kadrosundan açılan tüm yerlere başvurabilir miyim?(Elekt-Elektr Müh.)
5-Kadro açan yerler bazen özel şartlar koymaktaymış. Bunlara nereden ulaşabilirim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Arkadaşım bende aynı hastalıga sahibim tedavi gördügün hastaneye git alabiliyosan 5 yık tedavi gördügün ilacların cıktısını türkiye gov tr den al götür en düşük 100 de 45 alırsın doktora sanrılarinı acıkca yalansız abartmadan anlat ilac raporun varsa inuda yanında götür

ekipriz, ilaç raporu kullandığım ilaçlar vs var. Askerden muaf ettiler zaten. Bütün bunlar yasaya göre 45 olur diye düşünüyorum. ki zaten askerlik için gittiğimde kronikleşmiş yazmıştı. Bundan korkarak rapor almaya karar verdim. direk cerrahpaşaya başvurabilir miyim yoksa işkur yönlendirmesine ihtiyaç var mıdır?

sakatlık oranı cetveli

2- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar için alınabilecek oranlar:

* Tedaviyle işlevselliği tam düzelen:% 0
* Tedaviyle çalışma olanağı veren:% 45
* Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen:% 80

3- yüzde 45 raporla iş hayatına girebilirsin,
yüzde 80 ile ağır özürlü grubuna girilebilir; ayrıca yeterli şartları karşılayanlar malulen emekli olabilir yüzde 80 ile.

Arkadaşlar bizler birbirimize sahip çıkmazsak kimse umursamaz bizleri.Lütfen tecrübelerinizi paylaşın ki herkes fikir sahibi olsun.

ben adı konulmamış psikoz teşhisim vardı aylarca hastanelerde yatmama tedavi olmama rağmen beynimdeki düşüncelerim geçmedi
on yıldır böyleyim en son bir arkadaşım git rapor al dedi
on yıldır hasta olmama rağmen sistemde kayıtlı olmasına rağmen sorun çıkarttılar
bir sene gözetim altında tuttular 3 ay hastanede özel tedavi uyguladılar ve en sonunda yüzde 45 verdiler
şimdi raporum var 2018 yılında sınava girecem bilmiyorum kazanırmıyım ama şimdi tedavi görmeye devam ediyorum
doktorum sen şizofrenisin dedi ve ilerde raporunu düzelteceğiz dedi az oran vermişiz dedi

ama ben istemiyorum bunu alana kadar canım çıktı ne halleri varsa görsünler
Allah yardımcın olsun
sabah akşam iğne vuruyorlar hastanede zombi gibi oluyorsun
deli gibi kilo aldım hayatım mahvoldu

Üst Alt