Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz için yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Asln06

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 19 yaşındayım.Bir buçuk ay hastanede yattım.Altı ay öncede taburcu oldum.Üç senedir hastayım mahkeme kararıyla yattım hastanede.1 ay önce yetim aylığım kesildi.Tekrar bağlanması için yüzde 60 engelli olmam gerekiyormuş.Uyku sorunum var sürekli hayal kuruyorum insanlarla iletişim kuramuyorum cümle kurmakta zorlanıyorum arasıra daralma ve sinir geliyor.Sizce yüzde 60 alabilirmiyim?

1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 80

Suç işledim ama söyleyemem sence yüzde 60 alabilirmiyim?

Asln06

Alabilirsin de alamazsında. Çünkü bu biraz da şans işine kalıyor. Ben ilk zamanlar gerçekten ciddi anlamda kötü bir durumdaydım. Bana verilen %80 psikolojik rapor. Aynı zamanda sağ kulağımda yaklaşık 8 senedir çınlama sesi var, ve işitmekte zorlanıyorum. Ama doktorlar hiçbir şekilde engelli %si vermediler bu konuda. Bununla birlikte sıradan benden daha basit psikolojik sorunları olan arkadaşım %85 rapor aldı, üzerine babasının maaşına bağlandı. Aylık maaş alıyor 1.500 tl kadar. Yani şans işine bakıyor birazda

Üst Alt