Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz kaç oranda rapor verilir?

mazdand4

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2 yıldır atipik psikoz tedavisi görmekteyim kullandığım ilaç trevicta 525 mg hastane yatışım yok engelli raporu için başvurursam yüzde kaç engelli raporu verirler bir de sürekli engelli raporu alabilir miyim?

doktorun çalışıp çalışamamana bakar ona göre bir rapor oranı belirler.
%45 den aşağı inmez

en az %45 ve sürekli rapor verirler bende atpik psikozum 1 ay içerisinde %45 aldım sadece epi-kriz ile hastaneye başvur

Raporun sürekli olacağını nereden biliyorsunuz ?

çünkü psikoz bir ömür boyu süren bir hastalık
benim raporum sürekli diger raporlarda ayrımcılık y apılmıyacagına göre
sürekli olur

kadir0612

epikriz hastane yatışı olanlar için geçerli değil mi 26 yaşındayım bir yerde çalışamıyorum bir işe girdiğimde maksimum 1 ay dayanabiliyorum atipik psikozların iş bulma durumu nasıl?

doktor tarafından sana teshis ile ilgili bir yazı verdiler ise
saglık kurulundan randevu alıp o yazıyı gösterip durumunu anlatacaksın
hicbirsey gizleme
anlat stn %45 ve sürekli rapor verirler
iş bulma durumuna gelince
ben işkurda 1 ayda 4 iş buldum
tabi adamına göre degişir

kadir0612

Ben heyete girdim doktor muayene etti kağıdıma organik olmayan psikoz ve tedavi ile kısmen düzelen yazdı oran ne olur sizce?

Atipik psikozun rapor oranı 100de40oldu yeni yönetmeklikle yanlış bilgi vermeyelim

tb2nhf

Hocam merhaba ben engelli raporu alırsam ehliyet alabilir miyi. bir bilginiz var mı bu konuda?

Sinope57 Heyete gireli kaç gün olmuştu senin?Ayrıca özelden yolladığın raporu göremedim ben, sonuç mu gönderdin ne gönderdin?
Nasilsiniyim Sen nasılsın abicim ?

hocam bakırköy Ruh sinir hastalıkları hastanesinden raporum yok vergi dairesinden sevk aldım 26 temmuzda sağlık kuruluna giricem sizce neye göre bakıp rapor vericekler oran ne olur ? bilgisi olan varmı ? heyet sırasında ne yapıyorlar ? 10 yıla yakın aralıkla gidip geldim tedavi gördüm askerden çürük raporunda kronik hale gelmiş psikotik bozukluk demişlerdi ama bakırköyden rapor almayı düşünmedim zaten nereye kullanacaksın diyip vermiyorlar.

10 yıllık zaman diliminnde serequel lustral risperdal akineton paxera vb ilaçlar kullandım askeri çürük raporunda kronik hale gelmiş psikotik bozukluk ama bakırköyde ne olarak geçiyor bilmiyorum araştırmadım .şuan redepra lustral sitilizan kullanıyorum

Yusufbb
Tedavi gördüğünüz hastanelerden,varsa hastane yatışınız, yoksa poliklinik kayıtlarını epikirz olarak alın, ne için istiyorsun diye sorarlar ise heyete gireceğim diye söyleyin.
Gerçi bunu sormaya hakları yok, vermek mecburiyetindeler.
Psikotik bozukluk genelde tedavi ile kısmen düzelen %45 şeklinde veriliyor.kronik hale gelmiş ve öyle kanaat getirilmiş ise.tetavi ile işlevselliği düzelmeyen %70 olarak çıkar.
Heyette ne yapılıyor?
Heyette genelde, heyet öncesi verilen kararlar onaylanır.yani heyette size bir şey sormazlar.
Heyet öncesi hasatalığınız la ilgili verilen karar onaylanır/Geçmiş olsun...

Kağan55 dostum çok teşekkür ederim bilgin için epikriz kalemden mi istemek gerek randevu almadan gidip alabilirmiyim

Kısmen düzelen psikotik bozukluk %40 oldu haberiniz olsun. Güncellendiö Eskiden %45'ti.

Soruma cevap gelmedi atipik psikozdan %40 engelli rapor alırsam ehliyet alabilir miyim bir bilginiz var mı bu konuda?

Arkadaşlar atipik psikozdan rapor çıkartmak istiyorum ama aklıma takılan bir konu var doktorlar rapor da hangi seçeneği işaretliyor zihinseli mi ruhsalı mı?

merhabalar kısa süre içinde heyete gireceğim bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde bunun için vergi dairesinden aldığım yazı var sadece elimde raporum yok lakin uzun süredir tedavi kayıtlarım var hastanede heyete girmeden yapmam gereken birşey varmıdır bilisi olan varmıdır teşekkür ederim
sokrates selamlar merhabalar kısa süre içinde heyete gireceğim bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde bunun için vergi dairesinden aldığım yazı var sadece elimde raporum yok lakin uzun süredir tedavi kayıtlarım var hastanede heyete girmeden yapmam gereken birşey varmıdır bilisi olan varmıdır teşekkür ederim

@Yusufbb zaten aynı hastane de kaydın falan varmış ekstra ne yapılır ki bu durumda .:confused:

sokrates vergi emeklilği için başvuru yaptım bazıları epikriz raporuda ver diyorlar felan kafam karıştı askere gidemeğim rapor var psikotik bozukluk olarak tanı konulmuş onu göz önünde bulundururlarmı yüzde kaç alırım merak ediyorum

Askere gidemediğin rapor var ise temin etsen iyi olur bence kronik hesabı olur benim de psikotik bozukluk en az %40 diye biliyorum .

atipik psikoz için rapor çıkartmaktan vazgeçtim üniversiteye hazırlanıp hemşirelik yazmak istiyorum ama şöyle bir sorun var bazı üniversiteler kayıt olurken heyet raporu istiyor benim hastane yatışım yok sadece bir süredir kullandığım ilaçlar var ben şimdi herhangi bir üniversitenin hemşirelik bölümünü kazansam hemşire olur şeklinde heyet raporu alabilir miyim?

mazdand4
Ösym özel koşullarında görevini devam ettirmesine engel olabilecek fiziksel ve ruhsal engeli bulunmamak diyor sağlık bölümlerinde havacılık bölümlerinde geçerli bende o yüzden tercih etmedim şehir bölge planlama kazandım bence sıkıntı olur boşuna yazma derim ama sen yinede araştır ösymnin bürosuna gidip sorabilirsin.

Demir60

ayın 21 inde kontrol var doktor seni iyi görüyorum trevictayı da keseceğim diyordu o zaman sorarım en iyisini doktor bilir.

Demir60
Tanının kalması sorun olmaz diye düşünüyorum niye sorun olsun ki sonuçta iyileşmiş olacağım.

Üst Alt