Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Atipik psikoz nedeniyle malulen emeklilik mümkün mü?
Malulen emekli olabilirsiniz . 1800 gün prim varsa doktora söylersiniz durumunuzu anlatırsınız . Sgk dan sevk kağıdı alır hastaneye gelirsiniz . Heyete girersiniz . Doktorunuz iş kaybınızın olduğunu Yazar . Puanlama yapar . Son kararıda sgk verir . Büyük olasılık emekli etseler bile 3 yıl sonra vs kontrol isterler . Sonra sürekli olur . Geçmiş olsun .
Merhaba çok geçmiş olsun. Psikoz dan emekli olunur.Ara karar eksiklik varsa raporda belgelerde o yüzden veriliyor diye biliyorum. Genede sizi yanlış yönlendirmiş olmak istemem.
maluliyet cetveli'ne göre "5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar" 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primi de varsa malulen emekli olabilirler.
Bülent Bey'in söylediği gibi;atipik psikoz veya başka türlü sınıflandırılamayan (psikoz'lar)engelli raporu veye gerekli şartları sağladığınız sürece malulen emeklilik için yeterli bir tanıdır...
Malulen emeklilik organik olmayan psikotik bozukluklar nedeniyle ARA KARAR cikti beni manisa ruh ve sinir hastaliklari hastanesine sevk ettiler istenen evraklar şunlar kronik olup olmadigi hastalığin me zaman basladigi bulgular tedaviye yaniti evrak istemisler EPİKİRIZ goturucem yinede emeklik kabul olur mu acaba bu konuda bilgisi olan cvp yazarsa cok sevinirin iyi gunler
Bana da organik olmayan psikoz tanısı konuldu ama raporda eksiklik görüldüğü için 3. Kez başka hastaneye sevk etti SGK. Tekrar heyete girdim ve SGK'nın sonucunu bekliyorum. Benim sorum şu, hastalığım sigortalı olmadan önce başlamıştı ama doktorlar çalışamaz yazdıysa emekli olabilir miyim ? Tedaviye rağmen cevap alamadığımı söyledim ve 2013 te almış olduğum süresiz raporumu da verdim.İlk işe giriş tarihim 2008.
Benim de aynı durum başvurdum emekliliğe bekliyorum. Ben olabilirsem bence siz de olursunuz . Bu ayın sonuna doğru belli olur. Bana ulaşırsaniz ya da 5510 sayılı kanundan emekli olan var mı konusunu takip ederseniz size sonuca solerim