Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz olan arkadaşlar deneyimlerinizi yazar mısınız?

kadir0612

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam atıpık psikoz hastasıyım 1 sene iyi 1 sene kötü oluyorum benım durumumda olanlar varmı ?

bana da organik olmayan psikotik bozukluk teşhisi kondu en son ondan soruyorum .

sizde benim gibi bir yıl iyi bir yıl kötü oluyomsunuz ? bu benim için önemli bi soru çünkü bendeki iyi oldugum dönemlerdeki konuşma yetenegi çok iyioluyor sizde ?

bende atipik psikoz hastasıyım tanışalım arkadaşlar ik seferde ^%45 almıştım

Atipik psikozda 6 ay mani 2 sene depresif olma sebebi nedir?

selam bir sorum olacak
6 ay mani 2 sene depresif sorum şu neden depresif 2 sene sürüyorda mani 6 ay sürüyor bunun sebebini arastırıyorum

Bende sürekli mani durumundayım hastalığın atipik psikoz

mani durumundaki ile depresif durumun arasında nasıl bi fark oluyor ?

Bunu doktorlar bile bilemez

kadir0612
Organik yada organik olmayan psikoz.
Bu rahatsızlıkta mani yada depresif dönem olmaz psikoz farklı bir psikiyatrik durum.

Ben size kısaca anlatmaya çalışayım;
Eski adı manik depresif psikoz, yeni adı manik depresif daha yenisi iki uclu mizac bozukluğu, en güncel adı(Bipolar bozukluk)
Evet bipolar bozuklukta mani ve depresif dönemler olur.her bipolar hastasında ila her ikisi olmaz.tek uclu yani sadece depresif yada sadece mani olabilir, bu kişiden kişiye değişir.bazı bipoar hastaları ömründe bir kez manik atak yaşarken bazıları haftada yada 2ayda bir mani atak yaşayabilir.fazla aklınızı karıştırmadan asıl soruya geleyim.Evet bipolar bozuklukta mani nasıl olur yada depresif nasıl olur.Mani döneminde hastalarda bitmek bilmeyen bir mutluluk ve enerji olur, sürekli konuşur ve yürür aşırı para harcar.evreni ben yarattım havasına girer.kısaca böyle.
Depresif nasıl olur, maniden deptesife geçişte hasta kendisini sönmüş bir balona benzetir.yorgun bitkin hayata küsmüş bir taploya geçer....

anladm benm olayım mani ve depresif degil bunu anladm ama nedir benim olayım çözemedim size kısacası sunu anlatıyım mani dedigim dönem diyelim Konuşmalar düşünceler ılgınc bır sekılde deişiyor görünüm de öyle yüz güzelleşiyor depresif dedigim dönemlerde ise kendimi kötü hissediyorum

Yüz güzelleşmiyor aslında yüz aynı da sana öyle geliyor .:D

Ben de yaşadığım için biliyorum müthiş bir öz güven artışı hem de her konuda o durumda iken Rihanna'ya bile evlenme teklif edebilirim o derece yani .:cool:

sana bisey soylıyım mı özgüven artışı dedin ya neden depresif dedigimiz dönemlerdede özgüvenimiz artmasın öyle hissedelim belkide hic depresyona girmeyiz :)

Bende Atipik piskoz hastasıyım 6 yıl önce rahatsızlık basladı çok kötü olmustum sonra ilaçlarla falan düzeldi 3 4 sene gayet iyi olmustum ama tekrardan nüks etti su anda hiç zevk tat alamıyorum hayattan %40 engelli raporum var bazen yürümeye bile derman bulamıyorum

F29 hastalık kodum. Yaşadığım şeyler. Tanrı benimle konuşuyor, yatmak üzereyken gözlerimi kapattığım an hiç tanımadığım insan yüzleri görüyorum bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar, evde akşamları bazen göz gibi mavi ışık görüyorum, iki gün önce evde yaşanan bir tartışma sonrası katliam gerçekleştirmeme ramak kalmıştı son anda kendimi engelledim. Doktora anlattım risperdalın iğnesini verdi. Alacak gücüm olmadığından engelli raporu almamı söyledi. Rapor çıktıktan sonra doktoru değiştireceğim. İlgi alakası çok zayıf, memur kafasında hareket ediyor.

Şizofrenideki pozitif belirtilerin çoğu ( referans hezeyanı, grandiyöz, agresyon, impulsivite, paranoya vs) zihnimde olduğu halde , halusünasyon olmadığı için atipik psikoz olduğum söylendi. Bir sürü antipsikotikten sonra leponexe geçince stabil hale geldim. EKT de (17 seans) yapıldı. Şimdi insanlardan darbe yedim; şöyle böyle sıkıntılar yaşadım diye yazmaya kalksam bitmez ki zaten bunları fazla kafaya takmıyorum :) Allah herkese tez şifa verir inşallah...

2009 dan beri uğraşıyorum bende major dendi atipik psikoz dendi unipolar dendi kullandığım ilaç kalmadı hala ve hala depresfim insanların bakışları ters geliyor 2 kez intihara kalkistim geçen gün göğüs hastalıklarına gittim amfizem ve astim çıktı nefes bile almak haram oldu yaşamaktan bıktım şu an calismiyorum da bilmiyorum ne yapacağım sabrimin sonundayim artık

Şizofreniyi yendim diyorum aklımdan
Yada bende hiç şizofreni diye birşey yoktu.
ŞİMDİ OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU hastalığı olduğunu sanıyorum.

Psikiyatri doktoru hastalığın ismi farkedermi dedi. Demekki hastalık ismi farklı olsada aynı ilaçları kullanacağız.

YANİ 2 HASTALIK İÇİNDE AYNI GRUP İLAÇLARMI KULLANILIYOR Kİ.

7 yıl oldu invega ve lustral. Abizol ada 6 yıl olmuştur. Bir gün olsun bile 7 yıl içinde hiç aksatmamışımdır doğrusu.
ABİZOL 30 mg
İNVEGA 9+3 mg
LUSTRAL 100+100 mg
RİVOTRİL 2 mg
GYREX 200 mg

ayDÜNYAvazo

Bende lustral 100+100 invega 9 mg+2
Cedrina 200+200 mg
Xanax 1 mg
Secita 20 mg
Ve ben hala bu ilaçlara göre kronik major depresyon teshisliyim

Atipik psikozun yaşam hikayesi