Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz olan biri ömür boyu ilaç kullanmak zorunda mı?

batman32

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
atipik psikozda doktorum doz azalttı.diğer gittiğimde farklı doktor dozu yükseltti.sizce atipik psikozda ömür boyu ilaç kullanımı şartmı?ve bende atipik psikoz var önceki doktorun doz azaltması iyileştiğim anlamınamı geliyor?cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

Hastalık zaman zaman alevlenir zaman zaman sönükleşir,bu bütün ruhsal rahatsızlıklarda görülen bir durum atipik psikoz hastaları sürekli ilaç kullanadabilir kullanmayadabilir siz en iyisi tedavinize devam edin.Umudunuzu yitirmeyin.Saygılar.

evet arkadaşımın dediği doğru her ne kadar doktor doktoru tutmasada aralarında çok fazla uçurum olmaz sanırım

yorumlarınız için teşekkür ederim.benim merak ettiğim olanzapini bıraktığım zaman kafam yine allak bullak oluyor.

bunu doktoruna söyle kardeşim senin için en iyi olanı o bilir tabiki kullandığın bir maddeyi bırakmak ilk etapta zor gelebilir

haklısın doktoruma sorucam bu durumu teşekkürler.

rica ederim geçmiş olsun kardeşim

İlacın bünyeye etkisi nasıl ki birkaç haftayı buluyorsa ilacı bırakmanın da bünyeye etkisi birkaç haftayı bulacaktır.Bir de uyarıda bulunayım size sakın tedaviyi kendi kararınızla sonlandırayım demeyin.Hastalığın iyileşip iyileşmediğini siz bilemezsiniz.Uzman olan kişinin denetiminden çıkmayın.

malesrf arkadasim bu rahatsizlikta omur boyu ilac kullañimi sart tamamen ilesmesi mumkun olmaz bende psikoz rahatsizim ve omur boyu kullanicam doktor oyle dedi gecmis olsun

yigit16;
kilo yapmasa kullanıırmda ilacı kilo yapıyor malesef.25 kilo aldım ilaca başlıyalı.

deep_blue85;
ilacı bırakmayı düşünmüyorumda değiştirme ihtimali varmı acaba doktorun kilo yaptı bende çok.kilo vermek istiyorum.

Doktorunuza danışın ilaçla aynı etkiyi yapan ama kilo aldırmayanı varsa onu yazmasını talep edin ama eğer yoksa spor yapın evinize bir spor bisikleti alın şu spor salondakilerden onunla spor yapın.Şahsen ben eve bir tane almayı düşünüyorum.Ömür boyu ilaç kullanacaksın diyen arkadaşa da katılmıyorum iyileşenler var ümidinizi yitirmeyin.

arkadasim gecti diye bisey yok bu hastalukta bu uyuyan bi hastalik 5 sene 10 sene kendini iyi hissedebilirsin ama o orda duruyo bi gun gelir hersey yolunda giderken bile atak gecirebilirsin ve basa donersin tamamen duzelmesi imkansiz daha tip care bulamadi gercekten dogru soyluyorum inanmazsaniz arastirin

deep_blue85;

aynen dediğin gibi doktor ilacı değiştirmezse bi spor aleti alıcam.

korktuğum şey bu ilaç eskiye nazaran kendimi iyi hissetmemi sağladı doktorun yeni vericeği ilaç iyi gelmezse diye korkuyorum.

yorumlarınız için teşekkürler.

batman32;

Siz iyisi mi doktora danışın ve evinize bir spor aleti alın psikotik ilaçlar genelde iştah açıcı özelliğe sahiptir.Yiğit16 ben de şizofreni hastasıyım hem de sürekli olarak ve iyileşen vakalar var diyorum bunu bizzat tıbbi dergiler açıklıyor evet dediğin doğru olabilir hastalık saklanıp belli bir süreden sonra geri çıkabilir ama hiç geri de çıkmayabilir.

apitik pisikoz nedir arkadslar

apitik pisikoz nedir arkadslar
tesisim buymus

akineton 2 mg kullanan var mi

@adanalı01 geçmiş olsun:

Psikoz belirtileri şöyle sıralanabilir:

Düşünce bozukluğu - düşüncelerin belirli bir düzene oturtulamaması, karmaşık bir hale gelmesi bunun sonucu olarak konuşmada bozukluklar, dikkat toplamada sorunlar vb.

Duygudurumda değişkenlik - belirli sebepler olmaksızın kişinin duygudurumunda değişiklikler olabilir, değişkenlik görülebilir. Örneğin herhangi bir neden olmaksızın kişi çok üzülebileceği gibi yine bir neden yokken çok coşkulu olabilir.

Delüzyonel inançlar - kişinin gerçekdışı düşünce ve inançlara sahip olması. Bu inançlar çok güçlü ve ısrarcı olabilir.

Halüsinasyonlar - kişilerde gerçekte var olmayan şeyleri görme, koklama veya duyma gibi duyu bozuklukları görülebilir.
Kişilik değişikliği - kişinin kişiliğinde ve davranışlarında büyük değişiklikler olması.

Belirtiler bireyden bireye büyük oranda farklılık gösterir. Ayrıca bazı bireyler psikoza diğerlerinen daha yatkındırlar. Ayrıca psikozun tipine ve arka planda yatan zihinsel hastalığa göre belirtiler ve yoğunlukları değişebilir. Örneğin duygudurum değişkenliği bipolar bozukluğun belirtisi olarak psikoz geçiren bir kişide daha yoğunken, halüsinasyonlar şizofreninin belirtisi olarak psikoz geçiren bir kişide daha yoğun olabilir.

Üst Alt