Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik Psikoz olup da (%90 ve üzeri) remisyon sağlayan var mı?

halistaşdeviren

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
9
Atipik Psikoz olupta %90 ve üzeri (%100'de olabilir) remisyon* sağlayan var mı aranızda aramızda?

* Remisyon (düzelme) düşük ya da hiç semptom olmaması düzeyine erişilerek mevcut ata- ğın son noktasına ulaşılmasıdır.

@halistaşdeviren,
TEK BU HASTALIKLA %90 ORAN OLACAĞINI SANMIYORUM. ÇÜNKÜ DOKTORLAR CETVELE BAKIYORLAR?

AKSİ olacağını hiç sanmam.

Benim tanı atipik psikoz ve iyileştim. Hasta olduğum dönem çok yoğun hezeyanlar ve içgörü eksikliği vardı. Düşündüğüm şeylerin saçma olduğunu anlamadan kendi kendime bir dünya kurmuştum.
Şunu söyleyeyim ben %100 materyalist birisi olmadığım için ruhani şeyler ilgimi çekiyor ve bazı şeylerin tesadüf olmadığını düşünüyorum. Buna ateistler saçmalık dese de inanan ve hayatını düzgünce yaşayan insanlar olduğunu söylemek gerek.
Açıkçası hasta mıyım değil miyim takmıyorum. Hayatımı normal bir şekilde yaşayabiliyorsam hasta değilimdir. :) Psikoz iken uyumaktan korkuyordum. Ders çalışmaya ihtiyacım olmadığını sanıyordum. İstediğim kadar param var sanıp bilet almak için 5 lira uzatmıştım adama (2023)
@aydünyavaz, engel oranı değil iyileşme oranı sanırım.

Üst Alt