Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz, şizofreni hastalığına yakın bir hastalık mıdır?

egos45

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaslar atipik psikoz hastalığım var durgunluk içe kapanma yerinde duramama emir veren sesler gibi rahatsızlıklarım var acaba neyim tam olarak ben kaçta kaç oranında rapor cıkar bana

şizofrene yakın şizofren de diyebiliriz %45 en az çıkar

peki konuşmaya bakmazlar dimi rahatsızlımdan ötürü diksiyonum iyi güzel konusabiliyorum yinede %45 cıkarmı

arkadasim bende atipik psikozla basladim simdiki raporum sizoaffektif bozukluk oran %45 eğer calisamiyorsan %80 bunu sen bilemezsin senin doktorun bilir ayrıca ilk raporlar genelde kontrollu olur bi kaç kontrolden sonra surekliye döner benim ilk rapor atipik psikoz 1 yıl kontrol ikinci raporum sizoaffektif bozukluk 3 yıl kontrollu yardimci olabildimmi

kontrollü olur yazarlarsa yine oran veriyorlar ama dimi ya arkadasım ben biraz korkuyorum ya oran vermezlerse diye oran verirlermi acaba cidden dur epikrizimi göndereyim sana

epikriz raporum: hasta atipik psikoz ile sesler duyma,yerinde duramama,durgunluk,içe kapanma garip hareketler yapma,intihar girişimleri,gırtlağa bıcak dayama nedeniyle hasta kendi isteğiyle yatırılmıstır.kendi isteğiyle basvurmus ilk yatıs poliklinikten izleniyor ilaçlar 2007 den beridir kullanıyormus bilinç acık koopare oryante görünümlağan duygulanım duygu durum:künt:algılama:işitsel hal +kendi kendine konusmalar emir veren sesler düşünce akışı paranoid sanrılar hasta hastanemizde psikotik tanısıyla izlendi ve hasta hastanemizden salah halinde babasına taburcu edildi.

kontrollü derken orda biraz takıldım arkadasım ya anlamadım ben zaten her ay kontrole doktoruma gidiyorum psikiyariye sadece heyete gireceğim ben kasımda

Uzun süredir rahatsızlık mevcut ...Yapılan tedaviye yanıt vermeyen tür rahatsızlık belirlenmiştir ibaresinin olması için yapılan tekrar kontrol .Tedaviye yanıt vermeyen tür alırsan 80 oranı olur .. Şartlar mevcut ise emekli olabilirsin..

atipik psikoza mutlaka oran verirler dimi ben emir veren sesler duyuyorum emir veriolar yapıom dediklerini durgunluk var yerinde duramama sacmaca harketler v.s araba ve motor kullanamıom beceri yok ne verirler acaba karar ne cıkacak bakalım söleyecem heyette bunları

oran verilmesi gerekir .günlük hayatta zorlanıyorsun anladığım kadarıyla . yerinde duramama otururken ayak sallama titretme ilaçtan .o etkiyi yapar ilaç .

aynen dorlion ayak sallamada var sürekli ya benim devlet hastanesinden alacağım rapor gecersiz olacakmıs il sağlık müdürlüğü dedi çünkü ilk raporum 0 oranlı depresyon o nasıl oldu diyecen ozamanlar ne ilaç raporum ne epikrizim vardı sesler duyma durgunluk yerinde duramama yoktu devlet hastanesinden sora beni hakem hastaneye sevkedeceklermiş orasının kararı gecerlimiş beni üzen devlet hastanesi ya % 80 verirde ya hakem hastane oran vermesse acaba ikiside oran veriiirmi hastalıma göre karamsarım

Hakem hastaneden çekinme bende gittim . uygun görülen hastanenin psikiyatri bölümüne muayene oluyorsun ..yanında bir büyük bulunsun .onada sorular soruyolar .hem seni hem onu dinliyolar ..yanına ilac raporlarını da al . geçmiş öykü ve şuan ki durumun sorulur .. hakem hastane deyince insan çekiniyor .haklısın :)

devlet hastanesine kendim giderim hakem hastaneyede babamla gideriz inş gelir peki hakem hastanede verdikleri oranı o gün hemen öğrenebiliyomuyuz elimize geçiyormu

o gün olmuyor . emeklilik için gitmiştik .. SGK ya göndermişlerdi 2 hafta içinde .. normal hastanede 2 gün sonrasına veriyor raporu.. aynı gün olmuyor .değerlendirme imzalama falan bürokrasi oluyor..

2 hafta bekliycez yani bekleriz napalım sora tekrar gideriz izmire sonucu öğrenmek için hakem hastanede sadece muayene olduğum doktormu verecek oranı heyete girmiycem dimi orda girecem psikiyatriye orda oran verilecek sanırım epikrize bakarlarmı hakem hastanede acaba birde benim kronik ya hastalım nasıl ispat edicem ben bunu epikrizde yazmıo kronik olduğu küçüklümde travmalar yasadım günlük hayatım zorlukla geciyor ayama yılan dolandı korktum bilincimi kaybettim üstümden dolmus gecti küçükken cocukla kavga ettim adam kafama odunla vurdu işyerlerinde calısamıom zihnen sorunlar yasıorum nolacak halim ya :(

heyet oluyor 3-4 kişilik .birisi soru soruyor . nasıl basladı . neler hissettin . şuan ki şikayet ne .zaman birimini . kullandığın ilaçları . yanında beraber gittiğiniz kişiyede ne zaman başladı .evde durumu ne .gibisinden sorular .. heyet ortak veriyor oranı uygundur diye..

hakem hastanedede epikrizime bakarlarmı % 40 üstü alırım sanırım

ona birşey denmez senin orada ki duruşun önemli .uzaktan görmeden verir deriz bize kızarsın vermeyince :cool:

duruşumda birşey yokki gayet normal sakin bir yapım var konuşmam gayet iyi ama gel gelelim ruh hastasıyım hastanede yattım 23 gün duruşa göre verirlerse oranı yandık ne yani epikrizime bakm ayacaklarmı hakem hastanede ama rahatsızlığım onda yazıyor çoğu epikrize bakmazlarsa ben yanarım intar ederim

arkadaslar heyette insanın duruşuna göremi konusmasına göre rapor veriyorlar yoksa hastalığına göremi?

heyette senin rahatsızlığına geçmiş öyküne ve şuan yaşadıklarına bakıyor ..kullandığın ilacın tedaviye verdiği cevabı da değerlendiriyor

Tipinede bakıyorlar :) egos45 sen yandın valla bak arkadas sende korkarlık fobiside var FOBİLERİNİ anlatsana herseyden korkuyorsun ıcınde bır korku var.

Bana psikyatri 100 de 50 verdi
heyette hiç bakmadılar bana
imzaladılar çıktım dışarı

Hiç konuşmadılar heyette benle yüzüme bile bakmadılar

Yanlız o heyet doktoru 100 de 50 yazan bitek o nasılsın dedi epkrize baktı bide

Iyiyim saçma düşüncem yok dedim

Tesadüf oranı veren doktor sonradan hastası oldum
bursa devlet hastanesi
nazmiye gamze vuruşkan

%45 aldım atipik psikoz tanisıyla
5-10 saniyede bitti işlem heyette

Rapor Alamak için 6 ay beklememiz lazım mış ondan sonra veriyorlar kesin tanı için

Demir60

Benim 1 sonra kontrol kaydı ile. Çevreye zararligigi önemli derecede azaltılmıştır diye vasi atatadilar ve şuanda iyiyim travicta. İğne kullanıyorum ruh hastanesi f29 verdi kendi doktorum f28 verdi rapora başvuracak olsam oran alabilurmiyim

Tedaviyi bırakmadığın sürece %40 45 veriyorlar diye biliyorum.

Üst Alt