Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik Psikoz tanısı ile engelli raporu alabilir miyim?

testertr

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
22
Merhaba.

Geçen yıldan beri "atipik psikoz" tanısıyla tedavi görüyorum. Ehliyet yenileme dolayısıyla ehliyetime kısıt kondu( epikrizleri görmeden direk 3 yıl süre ile ticari taşıt, resmi araç, ambulans kullanamaz kisiti verdi). Lisans mezunuyum. Nakliyecilik ile uğraşıyordum. Ehliyet kısıtı konunca aracımı satmak zorunda kaldım. Şuan malesef ailemin eline bakıyorum. İlaçları alabilmek için gss ödüyorum.

Doktorum engelli raporuna başvur %40 verirler dedi fakat hastanede heyet olmadığından bulunduğum yerde başvuramıyorum. Sorularıma cevapta bulamadım. Amacım Ekpss'ye girmek. Fakat kafamda atanamazsam zaten alanımda iş bulamıyorken raporla hiç iş bulamazsam düşüncesi var. Engelli raporuyla iş bulamazsam 3 yıl sonra yeniden nakliye yapabilmek için süreli rapor almak istiyorum. Ama okuduğum kadarıyla raporu sürekli de verebiliyorlarmış.

Bu tabloya göre sürekli rapor vermeleri olasılık dahilinde olabilir mi? %40 civarına sürekli rapor verirler mi? Heyete verilen ehliyet raporunuda götürmeli miyim? Bu sorular kafamı kurcalıyor fakat bir cevap bulamadım. Şehir hastanesinden muayene için randevu aldım. Sorularımı heyet doktorlarından birine de soracağım fakat buradaki tecrübeli arkadaşlardan da yararlanmak istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

testertr
Atipik psikozda en az oran %45 tedaviyle işlevselli düzelen sonra %65 tedaviyle işlevselliği kısmen düzelen %80 işlevselliği düzelmeyen.
Tedaviyi gördüğün gördüğün hastahanede heyet olsaydı oradan engelli raporu alman daha kolay olurdu başka hastahanede oradaki doktorların hasta olduğuna ikna olması lazım gittiğinde tedavinle alakalı ilaç raporların ve diğer ne varsa götür heyette soru soramazsın hemen gir çık olur zaten muayene eden doktor anlayışlıysa ona sorabilirsin.
Süresiz genelde vermiyorlar verirlerse süreli verirler.
Ekpss çok güvenme çok az kadro açılıyor ve açılan kadrolar için yüksek puan alman lazım
Başka engelli hakları var onlardan faydalanabilirsin özel sökterde engelli kadroları,ücretsiz ulaşım su faturalarında indirim gibi.
Dezavantajı güvenlikle alakalı bir işte çalışamazsın.

kara duman

Sağolun Ekpss için bende benzeri şeyleri duydum, kolay değilmiş. Ehliyete itiraz etmiştim heyete bu vesile ile girdim itirazım kabul olmadı onda da pek konuşturmadılar. Hastane yatisimin olup olmadığını sordu. Benim hastane yatisim hiç olmadı. Bu durumu değiştirir mi? Benim isteğim süreli rapor olması. Ekpss olmaz ise En azından ehliyeti geri alıp hayata devam ederim. Cevap için teşekkürler ederim

testertr
süresiz istesende vermezler merak etme.
Hastahane yatışın olması doktorun hasta olduğuna ikna olması için önemli bir kriter.
3 yıl sonra ehliyetini geri alabileceğine emin misin umarım şifanı bulursun ama bu rahatsızlığın uzun süren bir tedavi süreci var hatta ömür boyu sürebiliyor.

testertr genellikle raporu süresiz veremezler ilk başta. Örneğin raporun 1 yıllıksa ekpss ye girersin sonucuna göre atanırsın atanmazsın. atanmazsan ve 3 yıl kadar raporlu durupda atanmazsan raporu yenilemezsin süresi dolunca ve yaptığın işe devam edersin.

kara duman
Evet ömür boyu sürüyor dedikleri için rapor konusunda tereddütlerim oldu. 3 yıl sonrası için doktorumla konuştum ben veririm ehliyeti ni dedi. Bu süreçte işlere başvurdum hiç geri dönüş olmadı. Raporla hiç iş bulamayabilirim. Bu nedenle rapor alıp almama konusunda ön yargiliyim. Ya iş bulamazsam napacagim bilmiyorum.
dreamfail
Umarım dediğin gibi olur hocam. Sürekli olursa hiç iş bulamamaktan korkuyorum. Zaten şehir hastanesi psikiyatri bölümünden randevu aldım. Epikrizlerle birlikte oraya danışmadan rapor almaya kalkmayacagim.

Edit: Diyelim ki bir veya iki yıl verdiler. Yenilemek için başvurduk. Tedavi uzun süreceği den surekliye çevirirler mi?

testertr süresiz rapor almak öyle kolay değil bir sürü süresiz rapor almak isteyen var alamıyor çok ağır hasta değilsen süresiz vermezler o akadar ağır hasta olan buraya gelip bunları yazamaz zaten.
Baktınız engelli raporunuzla iş bulamadınız yenilemezsiniz kimse otomatik yenilemez.
Güvenlikle alakalı işler ve sağlık raporuyla ile girilen işler hariç sorun olmaz geçmişte engelli raporu almış olmanız oralardada sağlık geçmişinizde bunlar gözükeceği için sorun olur.

kara duman

Çok teşekkür ederim hocam. Eski Forum konularını inceledigimde daha karamsardim, şimdi yüreğime su serpildi. Sağolun.

Tekrar merhaba. Ben rapora müracaat ettim. 1 yıl süreli %40 oranla rapor verdiler. Lakin bir problemim daha var yeni konu açmadan bu başlığa yazayım dedim. Geçen ekpss nisan ayında yapılmış. Bana verilen rapor nisan ayında bitiyor. Yani sınava başvurabiliyorum ama sanırım sınav sonrası için raporun süresinin uzatılması gerekiyor. Bu raporun süresini uzatmak için en erken ne zaman başvuru yapabilirim, bilgisi olan var mı?

Raporlara itiraz 30 gün içinde yapılır, yeni rapor almak için en az 6 ay geçmesi gerekir.

Senin sorunun cevabı süreli raporlarda rapor bitiminden 1-2 ay önce başvurup yeniden rapor almak gerekir. Raporun Nisan da bitiyor ise Mart ayında yeni rapor için başvurabilirsin.

ucuncubahar Sağolun randevu almadan işlem yapmıyorlar. Seneye mart ayında randevu aramaya başlayayım o zaman. Ancak yetişir. Cevap için teşekkürler.

En %40 verirler ama iş bulma n çok zorlaşır ben psikiyatri engelli olarak 2 yıldır işsizim dua edin insallah

Şamil67 Raporu aldım hocam %40 verdiler. Rapor olsun olmasın iş bulamıyorum zaten. 2014ten beri başvurmadığım yer kalmadı. Sınava gireyim diye rapor olsun istedim ama onunda erken davrandım heralde süre denk gelmiyor.

Şizofren olan arkadaş vardı. Emekli oldu 3 sene evvel süre bitmek üzere. Doktoru başka hastanede al burada çok yoğunluk var demiş. Zarfa bazı şeyler yazıp o hastaneye yollamış. kağıtta 7 yıllık öyküsü var şu tarihte yatışı oldu. 2 yıldır remisyonda yazmışlar. Gittiği hastanede doktor iyisin sen demiş eskiye göre evet demiş. Bu arkadaşın emeklilik büyük olasılık devam etmeyecek iptal edecekler. Adam iyne yiye yiye davul gibi olmuş. 2 yıldır Remisyonda yazması emekliliğine engel olur mu ?

testertr

Sınavda onlisan ve ya lisans san avantajin olur sınava iyi hazırlan 12 bin atama sözü verdi RTE puan 70 lerin altına kadar düşer 12 bin atama olursa ben 2 puanla kendi memleketimi kaçırdım 2 .alımı bekliyorum bana da dua edin

Artı_Noksan evet ne yazıkki remisyon dönemini iyileşmiş olarak algılıyabilirler tamamen doktorun yorumuna bağlı.
Halbuki insanlar o remisyona girmek için yıllarca ne çileler çekiyor ne ilaçlar içiyor ilaçları bıraksa veya stresli zor günler geçirse yine kötüleşir bunu doktorlarda biliyor ama bazen bu durum iyileşmiş olarak yorumlanabiliyor.
Umarım anlayışlı bir doktora denk gelir.

Şamil67 lisans mezunuyum öğretmenlik. Bakalım önümüzdeki sene sınav, bir senede atama beklesek iki yıl daha rapor lazım. Umarım verirler. Dilerim seninde ataman gerçekleşir. Selamlar.

Üst Alt