Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz tedavi ile tümüyle düzelir mi?

Mustafa788

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
19
Arkadaşlar söyle bir bilgi okudum şizofreni hastaları ömür boyunca ilaç kullanıp tedavi olması gerekiyormuş benim teşhisim atipik psikoz okuduğum bir diğer bilgi ise atipik psikoz hastaları düzenli ilaç kullanıp psikiyatrik profesyonel destek alırsa tam düzelme görülüyormuş bı yandan sağlığıma kavuşma düşüncesi hoşuma gitsede diğer yandan engelli raporumun riske girmesi üzüyor bu kadar sıkıntıdan sonra erken emekliliği bekliyordum

@Mustafa788, benim ilk teşhisim atipik psikozdu sonra şizofrene döndü atipik psikozda kronik bi hastalıktır kronik yani sürekli devamlı anlamında doktorunuza ömür boyu ilac kullanacakmıyım diye sorun ben atipik psikozken sormuştum evet demişti şu an şizofrenim bu hastalıklar dönüşüyor bilginiz olsun

@Mustafa788, Atipik pisikoz şizofrenin çeşitlerinin sınıflandırmasına (Paranoid, dezorganize, katatonik, farklılaşmamış ve rezidüel) tam olarak karşılamayan şekili olduğu için bu isimi veriliyor şizofreniye çok benzer neredeyse aynı rahatsızlık hatta o kadar benzer ki aynı doktor bir muayende şizofren diğer muayenede atipik pisikoz teşhisi koyabiliyor.

Bazı doktorlar tedaviye şizofreniden daha iyi yanıt verdiği söyleniyor.
Tedavisi şizofreni ile aynı.
İyileşme tamamen hastalığın ağırlığıyla alakalı.

Sonuçta hepsi aynı ilacı kullanıyor😜

Yıllarca okb+depresif bozukluk dendi bana da bipolar oldum sonunda belki de baştan beri bipolardim bilmiyorum ?

psikotik bozukluklar dendi kronik şizofreni dendi en son paranoid şizofreni dendi

Psikotik bozuklukların hepsi aynı gibi geliyor bana bir sürü hastalık ismi var bana bir sürü teşhis kondu şizofreni teşhisi bile kondu en sonunda bipolarda karar kılındı.

Üst Alt