Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz tedavisi görmem ehliyet almama engel sayılır mı?

mazdand4

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba atipik psikoz tedavi ile işlevselliği düzelen %0 sınıfındayım. Benim ehliyetim yok. Sürücü olur raporu için aile hekimine gitsem sürücü olur raporu alabilir miyim?

Sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü belgesi verilemeyecek durumlarin arasinda şöyle bir tespit var:

* Dikkat bilinci, duygu ve heyecanı düşünceyi bozan sürekli bir hastalığın ya da ilaç kullanımının olması.

@OturanBoğa Bülent bey siz ne düşünüyorsunuz bu konu ile ilgili sürücü olur raporu alabilir miyim?

Arkadaşlar aranızda atipik psikoz olup sürücü ehliyeti olan kimse yok mu bir fikir verip yol gösterecek.

merhaba bugün sağlık raporu için sağlık ocağına gittim aile hekimim psikiyatra sevk etti psikiyatri 15 ocak 2020 tarihine npt testi için randevu verdi merak ettim bu yapılacak npt testi nedir?

mazdand4

"NPT"
(Nöropsikolojik)tanıdır.
Ayırıcı hem tanı koymak için hastalığın takibi, kaybedilen ya da bozulan zihinsel işlevlerin rehabilitasyonunun hastanın gereksinimleri doğrultusunda planlanması, tedavinin etkinliğini değerlendirme ve araştırma amacıyla uygulanmaktadır.

Psikiyatrik, nörolojik ve psikolojik rahatsızlıkların değerlendirilmesinde kişiye özel bir uygulama ile özel bir grup testtir...

Depresyon ve anksiyete bozukluk tanısı dışında diğer tanılar için ehliyet biraz zor veriliyor,kontrol şartıyla veriler bilir.kesinleşmiş tanıyı yazarsanız ona göre değerlendirme yaparız...
mazdand4

OğuzHan112

atipik psikoz kesinleşmiş tanım siz niye alamazsınız dediniz ehliyet alan şizofreni hastaları bile var.

Alamazsınız demedim ki. Psikiyatrik hastalıklarda biraz sık dokunur ince elenir.
Kontrol şartıyla verilebilir.bazı hekimler kendini fazlaca düşünür,ımza attığı zaman sorumlu kendisi oluyor, dolayısı ile konrol şartı koyarlar.
mazdand4

@OğuzHan112

teşekkürler süreç hakkinda bilgilendiririm

Arkadaşlar aranızfa hiç npt testi yapılan yok mu ne soruları soruluyor?

Şizofrenim ama yeni (çipli) ehliyetimi sorunsuz şekilde aldım.

perseküsyon

size hiç npt testi yapıldı mi rahatsızlığınız boyunca bu testin ne olduğunu biliyor musunuz?

OğuzHan112

bu sürücü raporu için aile hekimi uzman hekime sevketti bu raporun geçerlilik tarihi nedir verdiği kağıttan ne kadar sürede muayene olunması gerekiyor

3 gün içinde halledin.
Günlerce bekleyecektiniz sevk neden alıyorsunuz?

OğuzHan112

Ben sevk aldım üniversiteye gittim sevk için doktor bana sorular sordu test için 15 ocaka randevu verdiler benim sevkim yandı mı şimdi tekrar mı sevk alacağım?

OturanBoğa

Oldu ki olumsuz çıktı tekrar ne zaman başvurabilirim yoksa daimi olarak mı kapanacak ehliyet kapısı?

Atipik psikoz ile ve 1 yıl sonra kontrol şartıyla sürücü belgesi aldım

Atipik psikoz ile ve 1 yıl sonra kontrol şartıyla sürücü belgesi aldım

Aile hekimim uzmana sevk etmişti sürücü belgesi alabilmek için 1yıl sonra kontrol şartı ile 1.grup sürücü olur raporu aldım.

Arkadaşlar ben 04.02.2020 tarihinde üniversite hastanesinde psikiyatriden yılda bir kontrollü ehliyet aldım ehliyetin kontrol tarihi yaklaşıyor kontrolü üniversite hastanesi yerine devlet hastanesine yaptırsam olur mu?

Üst Alt